Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ŞTIREA TA pe ALBA24: SURPRIZE de la ANAF pentru părinţii din ALBA. SOMAŢII de plată pentru copii minori


Publicat

FinanteCititori Alba 24 au sesizat o situaţie din judeţ în care mai mulţi părinţi au primit acasă somaţii de plată de la Finanţe pentru plata unor sume privind copiii minori. Adresele se referă la venituri realizate în anul 2012, aferente unor „investiţii” şi contribuţii de sănătate.

Potrivit informaţiilor primite la redacţie, persoanele în cauză nu îşi explică de ce au aceste obligaţii fiscale.

“A <nins> cu somaţii de plată pentru venituri realizate în 2012, în întreg judeţul, la adresa câtorva sute de elevi şi copii de grădiniţă care au primit somaţii de a plăti impozite pe venituri realizate în anul 2012, an în care cei mai mulţi se aflau la şcoală sau… în primul an de grădiniţă”, ne-a transmis un cititor Alba24.

Alţi cititori au relatat că suma de pe somaţii este de 468 lei şi s-ar referi la venituri din investiţii şi contribuţii la asigurările de sănătate. Aceste adrese au fost emise pe numele părinţilor.

UPDATE: Cititorul Alba 24 a transmis alte precizări:

“Din <lămuririle> funcţionarilor administraţiei financiare, nu există excepţie de la plata datoriilor specificate în somaţii. Singura modalitate este depunerea de contestaţii din partea celor vizaţi (sau mai degraba a părinţilor acestora).

În caz contrar, obligaţia de a plăti rămâne în vigoare, mergându-se până la executarea silită. Plăteşti sau conteşti şi vei fi contactat în 60 de zile pentru comunicarea rezultatului contestaţiei.

Va fi aşadar un tsunami de contestaţii la fisc. Din câte am reuşit să aflu până în prezent, cei despre care am detalii sunt toţi cu conturi de alocaţii sau asigurări la Volksbank sau oricum apar în baza de date Volksbank.”

UPDATE1: Alte opinii transmise de cititori Alba24:

“Somaţia de plată nu are legătură cu nici o bancă anume, ci este legată de neplata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate aferente unor venituri din investiţii (dobânzi la conturi deschise la bănci).

Mai explicit: fiecare minor posesor al unui cont la orice bancă a realizat un <profit> din dobândă, profit al cărui impozit a ajuns la ANAF. Acesta a verificat dacă pentru aceste câştiguri impozitate sunt plătite asigurările de sănătate şi <surpriza> pentru minori: nimeni nu plăteşte aceste sume pe CNP de minor!

Drept urmare, ANAF a trimis solicitarea la plată calculată conform unui salariu minim brut pe economie. Tâmpenia celor de la ANAF este că aceştia NU ştiu că legea privind reforma în sănătate 95 din 2006, art 213 scuteste de la plata asigurărilor toţi minorii până la vârsta de 18 ani.

Concret: există 2 legi care se bat cap în cap; Codul fiscal cu art 296^27 si Legea 95 din 2006 cu art. 213 si art. 257”.

O altă persoană aflată în această situaţie precizează: “sunt salariată bugetară de peste 20 de ani, nu am nici un cont în bancă în afară de cel obligatoriu pentru virarea salariului din care este percepută contribuţia la sănătate de către instituţie.

Am primit aceeaşi înştiinţare de plată.

De ce acel articol din codul fiscal se aplică doar în judeţul Alba? Nu este posibil să se plătească asigurare de sănătate din economii, economiile sunt din venituri impozate şi desigur din care sunt percepute asigurări de sănătate”.

Alt exemplu: ”Am primit şi eu un cadou de la băieţii deştepţi de la ANAF pentru băiatul meu de 5 ani să-şi plătească caseu pe 2012; am făcut contestaţie şi acum aştept să vină şi caseu pe 2013 2014; de dat în judecată statu, degeaba, o să ieşim la PENSIE şi tot nu câştigăm; aşa că mai puneţi bani la bancă sau mai faceţi vreo afacere în ROMÂNIA; caseul o să vă mănânce”.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: EXPLICAŢII de la FISC pentru cei peste 48.000 de locuitori din ALBA care au primit SOMAŢII de plată

Citeşte şi SCANDALUL somaţiilor de plată de la FISC pentru copii cu alocaţii. ANAF a SUSPENDAT acţiunea şi PONTA cere sancţiuni

Potrivit ziarului Adevărul, care citează declarația unui oficial din AJFP Alba ”la nivelul judeţului Alba au fost emise aproape 48.000 de decizii de impunere pentru contribuţii de asigurări de sănătate. În municipiul Alba Iulia sunt puţin peste 16.000 de decizii”.

Oficialul AJFP a mai precizat că deciziile de impunere ”nu au fost emise salariaţilor sau pensionarilor cu pensii mai mici de 740 de lei, care prin lege sunt asiguraţi şi li se reţine CASS la locul de muncă sau prin pensie. Au fost emise pentru categorii de venituri prevăzute la art. 296 din Legea 571 – Codul de procedură fiscală. Aceste venituri sunt de tipul: investiţii financiare – pentru dobânzile bancare sau dividende acordate de SIF-uri. Chiar dacă SIF-urile nu comunică de obicei sumele nici personalor în cauză, le aduc la cunoştinţa organelor fiscale teritoriale. S-au mai emis decizii pentru premii şi câştiguri la jocuri de noroc, care sunt declarate de organizatori la Fisc.

Mai pot fi alte surse, cum ar fi alte activităţi ocazionale desfăşurate de contribuabili. Categoriile vulnerabile care am înţeles că au primit astfel de decizii, în judeţ, identificate de instituţia noastră, sunt tineri aflaţi la studii, până la vârsta de 25 de ani sau chiar sub 18 ani, unele categorii speciale cum sunt militarii, ale căror salarii nu se comunică la organul fiscal; se adaugă cei ce au obţinut dividende şi cei cu sume foarte mici, pensionari sau persoane fără venituri.

Aceste categorii de persoane, care se consideră nedreptăţite, dar şi cei în cazul cărora organele fiscale nu au avut posibilitatea să-i identifice, cum sunt militarii, ei nefiind în baza de date a Finanţelor, pot face contestaţii în termen de 30 de zile de la primirea deciziei, în baza articolului 205 din Ordonanţa 92/2003, republicată, Codul de procedură fiscală. Ei trebuie să ataşeze decizia şi să precizeze motivele pentru care contestă impunerea. Am fost şi noi sesizaţi, începând de ieri (n.r. luni, 5 ianuarie), în legătură cu aceste decizii… În cazul contractelor de prestări servicii, acestea nu trebuia să se regăsească pe liste deciziilor de impunere. Este posibil ca societăţile în cauză să nu fi bifat, la depunerea declaraţiei, categoria de venit corespunzătoare contractului de prestări servicii, să fi bifat „alte surse”. Mai trebuie precizat că deciziile nu s-au calculat şi nu s-au emis aici, la AJFP Alba. De aici datele s-au trimis la Unitatea de imprimerie naţională, care are sediul la Rm. Vâlcea. A fost transmisă baza de date, pe baza declaraţiilor contribuabililor şi ale societăţilor. Desigur că toate cazurile sesizate de contribuabili au fost transmise la ANAF şi aşteptăm un răspuns.

Suma de 468 de lei, care apare în unele decizii, rezultă în baza procedurii de calcul a acestei contribuţii, reglementată printr-un ordin emis în august 2013. Din anul 2012 am preluat baza de date de la CAS Alba şi cine nu a obţinut venituri în acest an la nivelul salariului minim pe economie, ci doar venituri ocazionale, procedura prevede că suma se reîntregeşte la 700 de lei venitul lunar, cât a fost salariul minim pe economie în 2012; aplicat la întreg anul se calculează un venit de 8.400 de lei. Apoi, aplicând procentul de 5,5 la sută, cât este CASS, se obţine suma de 468 de lei, pentru întreg anul. Prin urmare, aşa cum am spus, cei nemulţumiţi, în baza art. 205 din Ordonanţa 92/2003 pot să depună o contestaţie în termen de 30 de zile de la primirea plicului. ”.

Dacă surprindeți situații sau evenimente pe care le considerați de interes pentru comunitate, așteptăm informații și imagini pe Știrea Ta pe Alba24.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

42 Comentarii

42 Comments

 1. eu

  marți, 06.01.2015 at 13:10

  situatia e mai ampla. orice muritor care are niste banuti in banca si ea o mica dobanda se considera ca tb sa plateasca sanatate, cei care au activit indep si care au realizat venituri in 2012 si ei desi multi au platit la casa de sanatate la vremea respectiva. acei bani a minorilor sunt conturi deschise de parinti alimentate din salar din care a fost retinuta santatea o data la fel si pentru noi care avem un banut si care e din salar depus in banca. si nu doresc sa intru mai profund in problema. ln anul 2012 oamenii nu au fost asigurati si acum platesc din urma, le da si medicamente din urma? bataie de joc.

 2. gicu

  marți, 06.01.2015 at 13:38

  Somatia de plata nu are legatura cu nici o banca anume, ci este legata de neplata contributiilor de asigurari sociale de sanatate aferente unor venituri din investitii.(dobanzi la conturi deschise banci)

  Mai explicit: fiecare minor posesor al unui cont la banca a realizat un ‘profit’ din dobanda, profit a carui impozit a ajuns la ANAF. Acesta a verificat daca pentru aceste castiguri impozitate sunt platite asigurarile de sanatate si „surpriza” pentru minori nimeni nu plateste aceste sume pe CNP de minor! Drept urmare ANAF a trimis solicitarea la plata calculata conform unui salariu minim brut pe economie. Tampenia celor de la ANAF este ca acestia NU stiu ca legea privind reforma in sanatate 95 din 2006, art 213 scuteste de la plata asigurarilor toti minorii pana la varsta de 18 ani.

  Concret exista 2 legi care se bat cap in cap; Codul fiscal cu art 296^27 si Legea 95 din 2006 cu art. 213 si art. 257

 3. ida

  marți, 06.01.2015 at 14:24

  Batranii care si-au pus niste bani pentru inmormantare, pentru 147 lei dobanda pe an sa platesti 468 lei CASS???? Si apropo Finanatelor Romane, parca in codul fiscal zice ca modificarea privind plata CASS pentru venituri din investitii se aplica de la 01 iulie 2012!!!!!

 4. andreea

  marți, 06.01.2015 at 14:40

  Nu este vorba doar despre copii, ci si despre persoane care lucreaza cu contract de munca in strainatate de ani buni si nu au nici un cont deschis la vreo banca din Romania.

 5. eu

  marți, 06.01.2015 at 15:58

  degeaba ne dam pareri trebuie facut ceva. si ar tb sa fim suparati si pe banci care desi suntem clientii lor au permis accesul la conturile noastre. finantele au si nu o vina , ei doar emit deciziile, dar banii merg tot spre cass.

 6. eu

  marți, 06.01.2015 at 16:02

  pt. gicu, e ok ce spui , dar si majorii pun bani in banca de regula din salar, salar din care e retinuta o data sanatatea, pt ca din dobanda ce se considera profit statul imi trage 16%.

 7. mimi

  marți, 06.01.2015 at 16:10

  sunt oameni plecati din 1990 in strainatate care au primit decizii 630. practic daca nu ai nici un venit decat cel din dobanzi din banci: 1-2 RON/an statul considera ca trebuia sa ai minimul pe economie: 700 ron pe luna * 12 luni * 5% sau cat e contributia = vreo 450 de ron de plata la sanatate. Daca ii intrebi pe minunatii care au trimis scrisoarea zic ca nu stiu despre ce e vorba. Nu le platesti, ei nu fac nimic, caci sunt niste incompetenti. Daca au facut regularizare la 2012 peste vreo luna doua fac la 2013 unde va fi exact aceeasi situatie.

 8. marian

  marți, 06.01.2015 at 16:33

  @eu
  de ce acuzi fara sa fii informat???
  bancile sunt OBLIGATE sa comunice aceste conturi…de unde crezi tu ca stie ANAF-ul contul de la banca cand face o poprire?
  deci bancile sunt obligate sa comunice fiecare cont deschis

 9. iulia

  marți, 06.01.2015 at 16:49

  Si eu am primit pentru fetita mea de 6 ani akm,de plata 468 ron,inacceptabil,pentru o amarata de alocatie 42 ron/luna
  Ce nu pot intelge este de ce volksbank a permis violarea datelor personale si…. S-a facut mare tamtam ca sa trecem pensiile si alocatiile pe card,ca e mai usor,mai practic…. Mai la indemana lor,ca sa stie ei de cate ori avem un ban in plus in buzunar,ajungem ca pe vremea lu bunica,tinem banii la saltea !!!

 10. remus aiud

  marți, 06.01.2015 at 17:15

  si in aiud situatia e la fel,ba mai mult sa mers si pana la cei cu venitul minim garantat,pers cu handicap grav gr 1,si alte categorii.

 11. tibi

  marți, 06.01.2015 at 17:30

  si eu sunt din aiud aceiasi situatie diferenta este ca eu am fost la facultate in 2012 si nici macar cont nu aveam la vremea respectiva deci ma poate lamuri si pe mine cineva din ce cauza am primit sa platesc aceasta suma fara sa am vreun venit sau sa transfer vreo suma de bani

 12. ale

  marți, 06.01.2015 at 18:03

  Draga Iulia, atat Volksbank, cat si restul bancilor sunt obligate prin lege sa transmita finantelor numele si conturile tuturor persoanelor care au conturi deschise. Nu ti-a violat nimeni nimic. Nu mai acuza fara sa te informezi. Aici nu bancile au vina ci statul cu un cod fiscal irational si legile noastre interpretabile si permisive

 13. Ioan

  marți, 06.01.2015 at 18:14

  cei de la anaf nu fac decat sa-si confirme incaodata incompetenta. la 3 lei castig stiu sa emita somatii ca orbii insa la creditele pe care parintii le platesc, aceeasi parinti care rup o firmitura pentru studiile copiilor, nu stiu sa deduca nimic, si cica se evita dubla impunere, si ii aprob, se evita prin triplare sau cum?! oricum, multi romani supusi vor plati pentru ca la fel ca in cazul multor taxe e rentabil sa colecteZi sume de la „iobagi” si daca le mai restitui vezi tu, cele doua casierite care se completeaza atat de bine in colivia de la ANAF au salarul platit si facilitati fiscale la care ar zambi orice muritor de rand!

 14. ela

  marți, 06.01.2015 at 18:25

  La fel se intampla si la Blaj.Nu mai stiu de unde sa scoata bani,nu este posibil ca un cetatean roman sa fie umilit in acest fel!

 15. mmmdaa

  marți, 06.01.2015 at 19:24

  Toti au primit micile cadouri de la anaf si daca nu ai avut venit in 2012. Eu am primit si am facut contestatie si domnuca secretara nu a vrut sa imi dea nr de inregistrare cu stampila unitatii, i-a fost frica invocand tot felu de chestii ca nu are hartie, ba tus la stampila, ca nu are obligatia sa-mi dea nr de inregistrare cu stampila unitatii si bla bla, pana la urma mi-a dat ce trebuia fiind tare nemultumita de atitudinea lor, adica ei au gresit si tot noi trebuie sa suportam nesimtirea lor. Toata lumea sa ii dea in judecata si sa ceara daune morale sa se mai invete minte sa nu mai faca greseli asa mari, asa mai pica vreun venit la stat.

 16. Contribuabil

  marți, 06.01.2015 at 19:55

  SA RETINEM: daca ai venituri si din alte surse (un salar pentru care ti se retine CASS, o pensie, etc) , legea spune ca nu ti se retine CASS la salariul minim pe tara, ci strict la acel venit obtinut- de ex dobanda de la banca. Deci in contestatie atasati adeverinta ca sunteti salariat, pensionar, etc.
  Bancile au obligatia comunicarii catre ANAF a orice cere acesta, prin lege, nati-o franta ca nu suneti in Elvetia!
  Oamenii care au emis decizii nu stiau ce fac ca asa li s-a ordonat de sefi, asa a fost ordinul de la Bucuresti. Pai cum credeti ca face ANAF-ul planul si dnul Ponta raporteaza cresterea economica (inexistenta)? Cu artificii de genul asta. impunand la salariul minim pe economie studenti cu venituri de 12 lei si pensionari, care platesc CASS la pensie.
  Nenorocirea e ca am ajuns mai rau ca vremea lui Ceasca, nu conteaza ce se produce, daca se raporteaza planul 150% la hectar, e totul bine.

 17. lupu sur

  marți, 06.01.2015 at 20:02

  Nu are legatura cu banca.Sant pensionar din 1987 si mi-a venit decizie de impunere pt. anul 2012,pt. a plati cotrbutia la asgurarile de sanatate, care mi-au fost oprite pe cupon.Acum trebuie sa ne inghesuim pe la ghisee,sa demonstrm ca am platit.Si se mai mira ca uni s-au speriat si s-au omorat.Halal stat,cu functionari de tot rasul.Mai rau ca rad doar ei,noi plangem.Rusine ANAF.

 18. Sica

  marți, 06.01.2015 at 20:37

  Sotia a primit o somatie sa restituie ~ 8000 de lei- indemnizatia de crestere a copilului pe 2012- fara a avea un alt venit in acea perioada! Cred ca cei de la anaf vor avea un proces!

 19. cris

  marți, 06.01.2015 at 20:52

  Eu sunt plecata in spania si nu beneficiez de sanatatea din tara cu ce drept imi cer ei sa platesc Cns o cum io zice .In fin parca nici nu mai iti vine sa te intorci in tara

 20. cosmin

  marți, 06.01.2015 at 21:19

  este o porcarie dar se poate rezolva prin procese prin blocarea actului de justitie. imaginative la nivelul albei iulia 48000 de procese pe rol sau prin depunerea a 48000 de contestatii la anaf care sint obligati ca in 30 zile sa raspunda…..nu prea cred…..si atunci deja incalca ei legea

 21. mihai

  marți, 06.01.2015 at 22:10

  @cosmin
  asta e si propunerea mea…sa se faca contestatie de catre toti cei care au primit astfel de hartii sa vedem cum or sa raspunda in termenul legal, iar daca nu sa se faca de fiecare actiune in instanta cu cheltuieli de judecata, onorariu de avocat si eventuale daune morale…

 22. dorina sofrac

  marți, 06.01.2015 at 22:26

  azi am primit si eu decizia de impunere anuala tot pe 2012, nu inteleg ce venituri din investitii am avut in 2012, eu fiind casnica. E umilitor cum suntem tratati. Speram sa se rezolve

 23. margareta

  marți, 06.01.2015 at 22:33

  Mi-am vindut actiunile pe care le-am primit dupa revolutie si acum apar la anaf cu investitie de 12 lei si trebuie sa platesc acum 468 lei contributie la sanatate pe anul 2012, am 70 ani si nu am pensie.Executare silita pe ce sa imi faca? pe lucrurile din apartament cumparate acum 40 ani – 50 ani

 24. dana

  marți, 06.01.2015 at 22:50

  ce bataie de batjocura asa ceva nu se poate de ce numai pt cei din alba?eu nu am nici un cont la banca si sant plecata de ani de zile in strainatate pt ce tre sa platesc ?????

 25. alex

  miercuri, 07.01.2015 at 00:15

  buna,am aceeas problema.ma poate lamuri cineva si pe mine cum sa procedez cu accea contestatie?

 26. liviu cugir

  miercuri, 07.01.2015 at 05:07

  buna treaba am primit si eu si fiul meu de 5 ani aceeasi somatie are un cont c u 166 ro pe luna pt viitor si jumatate trebuie sa il dea la HOTI ca asa au vrut EI am de gind serios sa plec din tara in SPANIA unde sa nascut copilul pe care eu lam adus in ROMANIA HOTILOR PROFESIONISTI

 27. paula

  miercuri, 07.01.2015 at 07:34

  Si in cugir se intampla acelas lucru asta ii bataie de joc cum sa platesti daca nu lucrezi in anul 2012 . Dar cat lucram si platim la sanatate si mergi la doctor o data pe an si atunci platesti aia nu vad astia de la anaf

 28. radu

  miercuri, 07.01.2015 at 09:56

  cumnatul meu si nepotul meu in varsta de 8 ani au primit fiecare cate o somatie, azi mergand la finante sa faca contestatie i s-a explicat ca se datoreaza faptului ca in 2012 a fost reprezentant la sectiile de vot

 29. relu

  miercuri, 07.01.2015 at 11:57

  Sunt neconstitutionale dispozitiile art. 257 alin. (2) lit. f) teza finala din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, asa cum au fost modificate de art. I pct. 4 din OUG nr. 107/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii —

 30. Elena

  miercuri, 07.01.2015 at 14:02

  Sunt si eu una din persoanele care au primit plicul cu fereastra neagra. De la finante ni s-a spus sa facem contestatie, sa atasam deciziei de impunere copiile justificative, dupa parerea mea numai sa scape de noi.
  Cautand pe internet tot felul de legi si modele de contestatie, am gasit intamplator Ordinul ANAF 2906/25 septembrie 2014 si publicat in MO 736/9 octombrie 2014 care se refera la modul cum se contesta actele emise de fisc. Dupa parerea mea daca nu respectam ce scrie in acel ordin putem sa depunem cate contestatii vrem ca o sa fie respinse in masa, cred ca pe asta s-au bazat ca majoritatea nu stiu cum s-o faca si atunci sunt buni de plata ca expira termenul de 30 de zile in care poti sa depui. Si asta cred ca este o sarlatanie, totul a fost facut cu buna stiinta din partea lor:
  1. Regularizarea pe 2012, adică formularul 630 care a fost aprobat in 5 august 2013 trebuia emis pana la sfârșitul anului 2013 si nu acum, pe 2013 in 2014 si in 2015 pe anul 2014. Contribuabilii atunci stiau ce au de făcut pentru anul următor, dar asa vor sa ne taxeze pe 3 ani.
  2. Nu s-au distribuit pana acum fiindcă erau alegerile
  3. Fiscul ne-a eliberat adeverințe din 2012 si pana la sfârșitul anului 2014 cum ca noi nu avem venit, adeverințe pe care le-am depus la casa de sănătate ca sa putem fi coasigurati. Asta inseamna ca au eliberat adeverintele pe baza declaratiilor date de noi (noi nestiind de ex. ca figuram la sif-uri cu dobanda), va inchipuiti ca nu au verificat, ci le-au eliberat pe banda rulanta, asa muncesc ei.
  4. Fiscul dintr-o data s-a trezit ca avem venituri, ex. de la SIF Banat dobanda 1 leu, Crisana 8 lei, eu am aceste cupoane pe care nu le-am folosit niciodata si o sa le donez fiscului sa castige ei 9 lei dobanda si sa plateasca casei de sanatate 486 lei.
  GRIJA CUM SE COMPUN CONTESTATIILE, fiidca este legiferat. Se bazeaza pe nestiinta noastra.

  • Daniel

   joi, 30.04.2015 at 07:32

   Pai stimate domn de ce nu ne dati un link pentru a lua si noi modelul de contestatie corect?……. cu respect.

 31. Elena

  miercuri, 07.01.2015 at 14:20

  „Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Alexandra Cristina Pana in Dosarul nr.74649/3/CA/2011 al Tribunalului Bucuresti – Sectia a IX-a contencios administrativ si fiscal si constata ca dispozitiile art.257 alin.(2) lit.e) din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in redactarea de la data intrarii in vigoare a acestora si pana la modificarile ce le-au fost aduse prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.93/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, sunt neconstitutionale in masura in care obliga persoanele ce datoreaza contributia de asigurari sociale de sanatate asupra veniturilor din pensii la plata acestei contributii cumulat cu cea datorata asupra veniturilor obtinute din cedarea folosintei bunurilor, din dividende si dobanzi, din drepturi de proprietate intelectuala realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere si din alte venituri care se supun impozitului pe venit”

  • robert

   miercuri, 07.01.2015 at 16:14

   Draga Elena
   dupa data de 01.07.2012 art.257 din legea 95/2006 a devenit istorie.
   De la acea data se aplica codul fiscal art296^21 -296^32.

   • Elena

    joi, 08.01.2015 at 09:40

    Multumesc Robert. Ai dreptate.

 32. eu

  miercuri, 07.01.2015 at 17:21

  simplu! nu semnati pt. scrisoarea recomandata si refuzati sa o primiti!

 33. W B

  joi, 08.01.2015 at 15:44

  eu sustin parerea unui specialist al carui nume nu il dau, si care spune:
  ” Dincoace de Carpati avem o vorba :”cate bordeie atatea obicee”.

  Intrucat inteleg ca in Zona dvs este un fenomen de masa ,cred ca puteti constitui o asociatie si sa-i actionati in instanta pe cei de la ANAF pentru „abuz impotriva intereselor persoanei.”

  Asta dupa ce depuneti contestatia la ANAF.”

  Eu personal as adera.
  In plus as propune si realizarea unei pagin FB la care sa adere si sa poata rpimi informatii toti cei care sunt lezati de aceste somatii.

 34. Angela

  vineri, 09.01.2015 at 15:10

  Ok! Sunt fericita posesoare a unui plic de la ANAF ce contine celebra 630! Va rog sa-mi dati si mie un model de contestatie pentru aceasta decizie. Mentionez ca in anul 2014 am lucrat la o institutie de stat si acolo s-au retinut si virat toate contributiile! Multumesc mult pentru ajutor 🙂

 35. Dana

  marți, 20.01.2015 at 22:22

  Buna seara,
  Saptamana trecuta am primit si eu „celebra” 630 pentru fiica mea, minora, nascuta in 1998.
  Mentionez ca are un cont deschis (kidcont) si probabil de aici i se trage. Desigur ca nu primesc anual o dobanda macar egala cu ce am de platit, 468 lei, caci depozitul nu este foarte mare.
  Ce fel de contestatie trebuie sa depun?
  Am auzit pe la canalele de stiri ca este o greseala si ca sa stam linistiti, sincer atunci nu prea am fost atenta caci credeam ca mie nu mi se poate intampla; stiam ca nu am gresit nimic si ca voi plati doar 16% din dobanda la retragere.
  Deci, ce trebuie sa facem? depunem sau nu contestatie si daca da, are cineva un model?
  Multumesc

 36. Daniel

  miercuri, 29.04.2015 at 16:08

  Si eu am primit o somatie de genul iar explicatia celor de la anaf a fost ca am retras din banca suma de 1128 ron in 2012. Eu nu mai inteleg nimic.e cineva care ma poate lamuri???

 37. adi

  sâmbătă, 02.05.2015 at 07:49

  a mai intrebat cineva sus are cineva un model de contestatie sa castigam sigur cu cei de la anaf

 38. horia

  marți, 05.05.2015 at 17:07

  O tara de ***** Romania ar trebui sa facem ca in Ucraina toti politicieni la tomberoane guvernu PONTA poate o veni SI si la noi sa darame parlamentu ala de hottiii ei fura milioane de euro si scrie o carte si e liber cine nu e deacord cu mine e comunist (si la ploiesti se intampla la fel nu numai in Alba sau nu mai stiu pe unde)ar trebui o revolutie eu nu imi aduc aminte pt ce mia venit hotii in orice caz

 39. victor

  sâmbătă, 09.05.2015 at 00:31

  Chiar nu e nimeni pe aici cu experienta in domeniul juridic care sa ne poata propune un model de contestatie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

4.064 de cazuri noi de COVID, raportate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

În ulitmele 24 de ore, în România, au fost raportate 4.064 de cazuri noi de COVID. Până astăzi, 6 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 824.995 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

754.335 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 20.854 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.03.2021 (10:00) – 06.03.2021 (10:00) au fost raportate 69 de decese (33 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Timiș și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 26 decese la categoria de peste 80 de ani.

66 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.306. Dintre acestea, 1.070 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.158.995 de teste RT-PCR și 351.100 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.191 de teste RT-PCR (14.555 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.636 la cerere) și 8.604 teste rapide antigenice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 90 de noi cazuri de COVID în ultimele 24 de ore. INCIDENȚA la 14 zile, transmisă de DSP Alba

Publicat

În ultimele 24 de ore, în județul Alba s-au înregistrat 90 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor transmise de DSP Alba, sâmbătă 6 martie. 

De asemenea, DSP Alba a transmis și incidența cazurilor de COVID la 14 zile. De la începutul pandemiei, în județul Alba, 16083 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea,  14746 au fost declarate vindecate. De asemenea, s-au înregistrat 432 decese.

Vineri, în Alba au fost prelucrat 497 probe (268 la SJU si 229 la DSP). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 174800

Lista localităților din care provin persoanele confirmate pozitiv

Mediul urban

Alba Iulia 33

Sebeș 10

Aiud 5

Blaj 4

Ocna Mureș 4

Cugir 2

Teiuș 1

Mediul rural

Șona 8

Meteș 3

Unirea 3

Doștat 2

Galda de Jos 2

Pianu 2

Săsciori 2

Valea Lungă 2

Livezile 1

Mihalț 1

Roșia Montană 1

Săliștea 1

Șpring 1

Incidența la 14 zile

JUDETLOCALITATECAZURI LA 1000 DE LOCUITORI IN ULTIMELE 14 ZILE (DEPABD)     
ALBAMIHALŢ7.98     
ALBAŞONA6.40     
ALBADOŞTAT5.87     
ALBAMUNICIPIUL ALBA IULIA4.89     
ALBAUNIREA4.25     
ALBACRICĂU3.49     
ALBALUNCA MUREŞULUI3.48     
ALBAŞPRING3.43     
ALBAMUNICIPIUL SEBEŞ2.89     
ALBAVALEA LUNGĂ2.85     
ALBACRĂCIUNELU DE JOS2.80     
ALBAPIANU2.51     
ALBALIVEZILE2.47     
ALBAŞIBOT2.47     
ALBARĂDEŞTI2.31     
ALBASĂLIŞTEA2.11     
ALBABERGHIN2.09     
ALBARIMETEA2.00     
ALBAORAŞ TEIUŞ1.93     
ALBAOCOLIŞ1.79     
ALBAIGHIU1.71     
ALBAORAŞ OCNA MUREŞ1.64     
ALBAMUNICIPIUL AIUD1.58     
ALBACIUGUD1.53     
ALBAMIRĂSLĂU1.51     
ALBAMETEŞ1.43     
ALBAGALDA DE JOS1.34     
ALBAORAŞ CUGIR1.32     
ALBASÂNTIMBRU1.32     
ALBAMUNICIPIUL BLAJ1.16     
ALBALOPADEA NOUĂ1.15     
ALBASÂNCEL1.15     
ALBANOŞLAC1.10     
ALBABLANDIANA1.09     
ALBASĂSCIORI1.07     
ALBAŞUGAG1.04     
ALBADAIA ROMÂNĂ0.96     
ALBACIURULEASA0.87     
ALBAORAŞ ABRUD0.76     
ALBAORAŞ ZLATNA0.76     
ALBAVADU MOŢILOR0.74     
ALBABISTRA0.66     
ALBAGÂRDA DE SUS0.65     
ALBAVIDRA0.65     
ALBAROŞIA DE SECAŞ0.62     
ALBACERGĂU0.61     
ALBASOHODOL0.59     
ALBAVINŢU DE JOS0.54     
ALBAHOREA0.51     
ALBAALBAC0.50     
ALBACÂLNIC0.50     
ALBAGÂRBOVA0.47     
ALBABUCERDEA GRÂNOASĂ0.44     
ALBAORAŞ CÂMPENI0.41     
ALBAJIDVEI0.38     
ALBAROŞIA MONTANĂ0.36     
ALBALUPŞA0.34     
ALBAORAŞ BAIA DE ARIEŞ0.26     
ALBAALMAŞU MARE0.00     
ALBAARIEŞENI0.00     
ALBAAVRAM IANCU0.00     
ALBABUCIUM0.00     
ALBACENADE0.00     
ALBACERU-BĂCĂINŢI0.00     
ALBACETATEA DE BALTĂ0.00     
ALBACUT0.00     
ALBAFĂRĂU0.00     
ALBAHOPÂRTA0.00     
ALBAÎNTREGALDE0.00     
ALBAMOGOŞ0.00     
ALBAOHABA0.00     
ALBAPOIANA VADULUI0.00     
ALBAPONOR0.00     
ALBAPOŞAGA0.00     
ALBARÂMEŢ0.00     
ALBASĂLCIUA0.00     
ALBASCĂRIŞOARA0.00     
ALBASTREMŢ0.00     
TOTAL 2.34    

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Doi tineri din Blaj au bătut o bătrână și i-au furat 30 de litri de vin. Cum au fost prinși de polițiști și pedeapsa primită

Publicat

hoti

Un tânăr și un minor din Blaj au fost condamnați la închisoare cu executare după ce au tâlhărit o bătrână de 81.

După ce au batut-o cu salbaticie i-au furat acesteia 30 de litri de vin și 700 de lei. Bătrâna a avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale. 

Unul dintre cei doi tâlhari a fost identificat după urmele de încălțăminte pe care le-a lasat în noroi, la locul faptei, urme ce erau identice cu încălțările pe care le purta la momentul în care a fost prins.

Aceștia au fost judecați de magistrații Judecătoriei Blaj, iar decizia a venit pe data de 18 februarie, însă în urmă cu câteva zile, motivarea judecătorilor a fost făcută publică.

Ce s-a întâmplat

În noptea de 4 spre 5 mai 2020, cei doi tineri au sarit gardul în curtea bătrânei și s-au dus direct la pivnița acesteia. Acolo cu un cuțit au încercat să spargă încuietoarea dar nu au reușit, deoarece cuțitul s-a rupt. Au luat alt cuțit din bucătăria femeii și au reușit să deschidă ușa la pivniță.

De acolo au furat aproximativ 30 de litri de vin, îmbuteliat în 5-6 PET-uri de plastic.

Apoi, ”inculpații au spart un geam dinspre curte, aflat în imediata apropiere a ușii de acces în casa de locuit, cu intenția de a deschide ulterior ușa de acces, moment în care au fost surprinși de către persoana vătămată care a deschis ușa din interior”, se arată în motivarea instanței din Blaj.

În acel moment cei doi i-au aplicat bătrânei mai multe lovituri puternice cu pumnii în zona feței.

”În continuare inculpații au răvășit lucrurile prin mai multe dulapuri după care de pe polița unui dulap din camera folosită de persoana vătămată, au sustras suma de aproximativ 700 lei și au părăsit locuința, și apoi, curtea și grădina, prin același loc prin care au pătruns în interior”, se mai arată în documentul citat.

Femeia a fost găsită în stare de șoc, de către rude, în dupăamiaza zilei de 5 mai.

Aceasta a fost transportată la spital, unde medicul legist a concluzionat că are nevoie de cel puțin 60-70 de zile de îngrijiri medicale.

Cum au fost prinși cei doi tâlhari

La scurt timp după ce rudele au anunțat poliția, de la fața locului, polițiștii criminaliști au prelevat mai multe probe, printre care și câteva urme de încălțăminte.

După ce au întocmit un cerc de suspecți, polițiștii au mers la unul dintre cei doi tâlhari. L-au găsit pe aceasta, într-o casă dintr-o zonă în care locuiesc mai multe persoane de etnie romă. Tânărul se afla în pat, iar langă pat, un bidon de vin.

Când polițiștii l-au întrebat de une provine vinul acesta a recunoscut că l-a luat din pivnița bătrânei.

Apoi, acesta i-a condus pe polițiști la cel de al doilea făptaș. Acolo, oamenii legii au descoperit o pereche de încălțăminte care se potrivea cu urmele lasate în curtea bătrânei.

Aceștia și-au recunoscut fapta și au fost acuzați și judecați pentru tâlhărie calificată.

Pentru fapta lor, unul dintre cei doi, Romeo L., a primit doi ani de închisoare, iar minorul, Ș.D., a primit un an de detenție într-un centru pentru minori.

De asemenea au mai fost obligați la plata unor cheltuieli de judecată.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un spărgător de apartamente care a dat trei ”lovituri” în Alba Iulia, arestat preventiv. Cum a acționat și ce a reușit să fure

Publicat

mascati, politie

Un bărbat de 36 de ani, din județul Timiș, a fost arestat preventiv la cererea procurorilor fiind suspect că a spart trei apartamente din Alba Iulia și ar fi sustras bani și bijuterii. Prejudiciul total se ridică la peste 83.000 de lei.

Mai mult de atât, acesta ar fi spart și un apartament din Iași, folosind același mod de operare. Acum polițiștii încearcă să afle dacă bărbatul a mai dat și alte lovituri. Momentan, acesta va sta în arest preventiv, pentru 30 de zile. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 4 martie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 36 de ani, din comuna Voiteg, județul Timiș, care este bănuit de săvârșirea a 3 fapte de furt din apartamente situate pe raza municipiului Alba Iulia.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada iulie – noiembrie 2020, folosindu-se de chei potrivite sau mincinoase, ar fi pătruns în 3 apartamente din Alba Iulia, în timp ce proprietarii acestora nu erau acasă și ar fi sustras bani și bijuterii, în valoare totală de 83.000 de lei.

Individul a fost identificat și reținut, cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din municipiul Iași, imediat după ce, folosind același mod de operare, ar fi sustras, dintr-un apartament din municipiul Iași, peste 37.000 de lei.

Asupra sa au fost găsite mai multe chei, ustensile și dispozitive folosite la deschiderea ușilor precum și bani.

Pe data de 5 martie, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a bărbatului pe o perioadă de 30 de zile.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate