Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Studenții lasă sute de milioane de euro pe an în Cluj-Napoca. Vezi cât ”sparg” zilnic la club și la fast-food

petrecere

Publicat

Studenții universităților din Cluj aduc în oraș sute de milioane de euro anual. Tinerii lasă bani peste tot: chirii, restaurante, baruri sau cluburi. Cunoscut în toată Europa drept un oraş în plină dezvoltare, Clujul este susţinut nu doar de segmentul IT, ci şi de cei peste 66.000 de studenţi care au studiază acolo. Într-un singur an, numai datorită celor de la Universitatea Babeş Bolyai, economia municipiului primeşte peste 190 de milioane de euro, potrivit ProTV. 

Clujul atrage de ani de zile, ca un magnet, studenţii care sunt în căutarea oportunităţilor, iar oraşul prinde viaţă ori de câte ori începe anul universitar. Finanțați de părinţi, unii mai mult, alţii mai puţin, aceştia contribuie semnificativ la economia oraşului. Cele şase universităţi din Cluj: Babes-Bolyai, Medicină, Muzică, Universitatea de Arte şi Design, Universitatea Tehnică şi cea de Agronomie absorb anual 66.000 de studenţi.

În medie un student la buget, cazat la cămin, cheltuie pe an peste 12.000 de lei, iar altul care studiază pe locurile cu taxă şi plăteşte şi chirie în Cluj, peste 26.000 de lei. Conform estimărilor unui studiu citat de ProTV, un student lasă în medie 50 de lei pe zi în cluburi, restaurante și fast-fooduri, chiar dacă părinților nu le vine să creadă.

Studiul făcut de un doctorand la Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Babes-Bolyai arata că oraşul primeşte, graţie studenților, o infuzie importantă de capital. Acesta contribuie la dezvoltarea locurilor de muncă mai ales în domeniul serviciilor.

Sursă: incont.stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate