Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: Copiii care consumă mezeluri sunt expuşi la boli cardiovasculare şi diabet. Aceste produse alimentare conţin multă sare

Publicat

carne procesata mezeluri Asociația pentru Protecţia Consumatorilor atrage atenţia că mezelurile conţin prea multă sare. Potrivit unui studiu făcut de această organizaţie în 100 de grame de salam tăiat felii ar fi până la 6 grame de sare. Şi asta în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că doza recomandată pentru un copil nu trebuie să depăşească 3-4 grame.

Pe termen lung, consumul de produse procesate cu sare în exces duce la boli cardiovasculare şi diabet, spun medicii.

Un test făcut de Asociația pentru Protecţia Consumatorilor pe baza etichetei mezelurilor vândute în magazine arată câtă sare mănâncă zilnic un copil. Experţii au analizat un sandvici preparat în doar 5 minute cu salam tăiat felii.

„Înseamnă 3 grame de sare şi dacă mai adăugăm şi sarea din pâine, maioneză, avem şi ceva caşcaval un produs foarte sărat. Putem ajunge la 4 grame de sare, un copil poate asimila din aceste 2 sandviciuri 4 grame de sare”, spune preşedintele ANPC, Costel Stanciu.

Şi asta în condiţiile s-a folosit doar jumătate din conţinutul unui pachet de 100 de grame de salam feliat. În această cantitate regăsim până la 6 grame de sare.

„Dându-le copiilor astfel de produse nu facem decât să îi predispunem la o serie de boli cardiovasculare nu ca adulţi, ci mai devreme în adolescenţă, la hipertensiune ca tânăr, până la tulburări metabolice, apariţia diabetului, gutei”, spune un medic nutriţionist.

În studiul făcut de Asociația pentru Protecţia Consumatorilor au fost analizate 51 de sortimente de salam. Sarea în exces nu este singurul element care dăunează sănătăţii atunci când e consumat în exces. Mezelurile conţin peste 26 de aditivi alimentari.

Vezi şi STUDIU: Aproape toate salamurile feliate pe care le cumpără românii din supermarket conțin aditivi cancerigeni

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax