Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Studiu: Reinfectarea cu Covid-19 poate avea simptome mult mai puternice. Ce au aflat cercetătorii

Publicat

Potrivit unui studiu publicat miercuri, reinfectarea cu Covid-19 poate apărea cu simptome mult mai puternice.

Studiul a fost realizat de Fundaţia Oswaldo Cruz, cel mai mare centru de cercetare ştiinţifică din Brazilia şi America Latină.

Potrivit acestuia, cei infectați care nu au necesitat spitalizare, nu ar fi produs un răspuns imun, lucru care a făcut ca șansele de reinfectare să crească, chiar şi cu varianta contractată iniţial.

Reinfectarea cu a doua variantă se întâmplă deoarece ea ar scăpa vigilenţei sistemului imunitar şi nu ar fi recunoscută de memoria generată anterior, fiind relativ diferită.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au urmărit săptămânal un grup de 30 de persoane de la începutul lunii martie 2020, când a început pandemia în Brazilia, şi până la sfârşitul anului.

Dintre acestea, patru au contractat Sars-CoV-2 iar unele au fost reinfectate de aceeaşi variantă.

În toate cele patru cazuri, la prima infectare au avut simptome uşoare, în timp ce la a doua infectare, simptomele au fost mai frecvente şi mai puternice, dar nu au necesitat spitalizare.

„Aceşti oameni nu aveau cu adevărat imunitate detectabilă decât după a doua infectare. Acest lucru ne face să credem că pentru o parte a populaţiei care a avut boala cu simptome uşoare, nu este suficientă doar o singură expunere la virus, ci mai mult de una”, a explicat Thiago Moreno, cercetător la Centrul Fiocruz pentru Dezvoltare Tehnologică în Sănătate şi coordonator al studiului.

Cercetătorul nu a eliminat posibilitatea chiar şi a unei a treia contagieri, deşi până acum a fost studiată posibilitatea contagierii de două ori cu SARS-CoV-2

„Nu ştim cât durează imunitatea post-Covid. O persoană ar putea fi vulnerabilă la o nouă reinfectare sau chiar să contracteze o altă variantă”, a spus Thiago Moreno.

Cercetători de la Universitatea Federală din Rio de Janeiro (UFRJ), Institutul de Educaţie şi Cercetare D’Or (Idor) şi compania chineză MGI Tech Co. EFE au participat, de asemenea, la studiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax