Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SUBIECTE la EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, clasa a II-a, proba de Limba Română, citit. MIERCURI, testarea la MATEMATICĂ

Publicat

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a a continuat marţi, cu proba de citit la limba română. Peste 2300 de elevi din judeţul Alba au susţinut testarea, iar miercuri va avea loc proba de matematică. Potrivit calendarului acestei evaluări, elevii aparținând minorităților naționale vor putea susține proba scrisă la limba maternă joi și vineri, cea la citit.

La proba de Limba Română – citit, elevii au primit un text şi au avut de răspuns la întrebări pe baza acestuia, astfel încât profesorii să evalueze gradul de receptare şi înţelegere a mesajului scris. A fost testată capacitatea copilului de a desprinde informaţii esenţiale dintr-un text citit şi de a redacta texte scurte pe baza unui suport vizual şi a unui şir de întrebări.

Citește și MODELE de SUBIECTE la EVALUARE NAȚIONALĂ 2021, clasa a VIII-a: TOATE testele de antrenament și BAREMELE la Română și Matematică

Au fost două variante de test, pentru rezolvarea acestuia copiii având la dispoziţie 30 de minute. Fiecare test a avut câte 11 întrebări pe baza unor texte date, respectiv adaptare după “Creionul” de Elia David (Testul 1) şi “Buburuza” de Eugen Jianu (Testul 2).

În total, la a doua probă din cadrul Evaluării naţionale la clasa a II-a au participat 2.324 de elevi din judeţul Alba, iar 233 au lipsit de la testări.

Vezi SUBIECTELE de la Proba Limba Română – citit, clasa a II-a, 2015:

EN_II_2015_Citit_Test_1_Lb_romana

EN_II_2015_Citit_Test_2_Lb_romana

Reamintim că la testarea de Limba Română – scris, în şcolile din judeţul Alba au fost prezenţi 2.244 de elevi de clasa a II-a şi au absentat 248.

Evaluarea competențelor dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a va începe pe data de 26 mai cu proba la limba română. Ea va fi urmată pe 27 mai de proba la matematică, iar pe 28 mai de proba la limba maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Evaluarea competențelor pentru clasa a VI-a va începe în 2 iunie cu proba de limbă și comunicare. Pe 3 iunie, va avea loc proba la matematică și științe ale naturii.

În judeţul Alba, în total, peste 8000 de elevi din clasele II, IV şi VI vor susţine testări.

Potrivit datelor IŞJ Alba, comunicate de inspector şcolar general adjunct Narcisa Bucureştean, în judeţul Alba vor susţine evaluarea naţională 2.564 de elevi de clasa a II-a (64 dintre aceştia având şi probă de limba maternă), 3.216 de elevi de clasa a IV-a (din care 144 cu limbă maternă), respectiv 3.011 de clasa a VI-a (98 pentru proba de limba maternă).

Examenele se organizează în 107 şcoli din judeţul Alba.

Citeşte şi Evaluarea naţională pentru clasele II, IV şi VI. MODELE de TESTE la Română şi Matematică

Citeşte şi Evaluarea naţională pentru clasele II, IV şi VI în Alba. Peste 8000 de elevi dau testări la română, matematică şi limba maternă. CALENDAR

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ şi ADMITERE LICEU 2015: Modificări, calendar şi detalii. Tot ce trebuie să ştie elevii despre examene şi înscrieri

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, pentru clasa a VIII-a. MODELE de SUBIECTE şi CALENDARUL testărilor

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax