Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

EVALUARE NAŢIONALĂ şi ADMITERE LICEU 2015: Modificări, calendar şi detalii. Tot ce trebuie să ştie elevii despre examene şi înscrieri

elevi

Publicat

examen elevi Elevii de clasa a VIII-a intră în linie dreaptă spre examenul de Evaluare Naţională şi apoi pentru admiterea la liceu sau şcolile profesionale. Peste aproximativ o lună, pe 13 iunie, vor încheia cursurile şi în perioada 15-17 iunie se pot înscrie la examenul de la sfârşitul gimnaziului, care contează pentru continuarea studiilor la liceu. Din 22 iunie, încep probele scrise şi pe 26 iunie află rezultatele înainte de contestaţii.

Evaluarea Naţională va începe anul acesta pentru absolvenţii de clasa a VIII-a pe 22 iunie, cu proba de Limba şi literatura română, urmată de cea din 23 iunie, la Limba şi literatura maternă şi în 24 iunie la Matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, respectiv pe 30 iunie, cele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

Citeşte şi EVALUARE NAŢIONALĂ 2015, pentru clasa a VIII-a. MODELE de SUBIECTE şi CALENDARUL testărilor

CALENDARUL examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ 2015:

13 iunie 2015 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

15-17 iunie 2015 – Înscrierea la Evaluarea Naţională

22 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba scrisă

23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă

24 iunie 2015 – Matematică – proba scrisă

26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)

26 iunie 2015 – Depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 – 20.00)

27 – 29 iunie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor

30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii.

Reguli pentru examen:

– se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

– candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

– se interzice candidaţilor la Evaluarea Națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

– se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

– se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

– încălcarea regulilor menționate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidații respectivi vor fi eliminați de la proba respectivă, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

– candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă respectivă.

– înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a Evaluării Naționale și prevederile menționate și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

Până atunci, şcolile pregătesc oferta de şcolarizare, concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale, dar şi bazele de date cu elevii de clasa a VIII-a, listele centrelor de înscriere, precum şi a şcolilor arondate fiecărui centru. În perioada 11 – 29 mai, vor avea loc şedinţe de instruire cu părinţii şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare.

Până în 17 iunie, fiecare unitate de învăţământ gimnazial trebuie să transmită către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti baza de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenţilor clasei a VIII-a, precum şi a listei elevilor corigenţi, repetenţi, cu situaţia neîncheiată sau exmatriculaţi.

Ministerul Educaţiei a modificat calendarul Admiterii la liceu 2015-2016 pentru probele de aptitudini şi de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă. A fost devansat pentru 2 iunie termenul pentru depunerea contestaţiilor. Admiterea la liceu se desfăşoară în trei etape, în perioada 3-15 iulie, 15-30 iulie, respectiv 1 august – 4 septembrie. Admiterea pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă se desfăşoară în perioada 21-24 iulie.

Vezi Modificări la calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2015-2016:

ADMITERE LICEU 2015: CALENDARUL cu modificări privind probele de aptitudini şi de verificare a cunoștințelor de limbă modernă

Ministerul Educaţiei a modificat calendarul admiterii în clasele de liceu cu profil profesional. Înscrierile pentru anul şcolar 2015-2016 încep din 8 iunie, comparativ cu vechiul calendar, în care data era 15 iunie. Admiterea în învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani se desfăşoară în trei etape:prima, în perioada iunie-iulie, a doua, în august, pentru cei respinşi în prima etapă şi a treia, în septembrie, pentru cei rămaşi nerepartizaţi.

Proba suplimentară de admitere, în cazul în care numărul de candidați este mai mare decât numărul locurilor oferite de unitatea de învățământ, se desfăşoară în 30 iunie, în prima etapă, respectiv 28 august, în a doua etapă.

Absolvenţii de clasa a VIII-a care aleg o şcoală profesională trebuie să completeze fişa de înscriere, la secretariatul şcolii gimnaziale, pe care o depun la liceul respectiv.

Citeşte ADMITERE la şcoli profesionale de 3 ani în 2015: Înscrierile încep din 8 iunie. CALENDARUL şi precizări de la Ministerul Educaţiei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate