Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Supraveghere video a elevilor și profesorilor în clase, doar cu acordul majorității părinților. Proiect de OUG

Publicat

Supraveghere video a elevilor și profesorilor în clase, doar cu acordul majorității părinților. Un proiect de ordonanță de urgență este în prezent la Consiliul Economic și Social. 

Supravegherea permanentă a elevilor și profesori în sălile de clase prin camere audio-video instalate la decizia conducerii școlilor se va putea face cu „acordul majoritar” al părinților.

Profesorii vor fi și ei consultați și informați, iar înregistrările nu se vor folosi pentru evaluarea profesorilor sau în soluționarea contestațiilor privind evaluarea elevilor la orele de curs, potrivit Edupedu.

Școlile vor avea anumite obligații, printre care și de a desemna un responsabil cu protecția datelor cu caracter personal.

Camere de supraveghere audio-video în școli. Ce spun elevii despre măsura propusă de Ministerul Educației

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare Ordonanței, Ministerul Educației va elabora instrucțiuni privind monitorizarea audio-video din școli, potrivit documentului.

Inițial, ministrul Ligia Deca anunțase că instalarea camerelor de luat vederi se va putea face și fără acordul părinților sau al profesorilor.

După mai multe critici din spațiul public, a revenit asupra deciziei.

Supraveghere video a elevilor și profesorilor în clase: Principalele modificări

Instalarea camerelor audio-video în școli se face cu acordul majoritar al părinților.

Chiar și în situații excepționale, atunci când există un risc crescut de violență în spațiul şcolar, instalarea unui sistem de supraveghere audio-video nu se poate face fără informarea părinților.

Școlile vor avea anumite obligații, printre care și de a desemna un responsabil cu protecția datelor cu caracter personal.

Înregistrările audio-video nu pot fi folosite în soluționarea contestațiilor privind evaluarea elevilor la orele de curs.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax