Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TABEL: Cum se diferențiază COVID – 19 de gripe, viroze respiratorii și alergii, în funcție de simptome. La ce să fiți atenți

Publicat

Gripele, virozele respiratorii și alergiile sezoniere se suprapun acum peste epidemia de coronavirus. Simptomele seamănă de multe ori, iar oamenii pot intra în panică la cele mai mici semne de boală. 

Medicii de la Centrul de Pediatrie au pregătit însă o situație comparativă a simptomelor acestor boli, sub forma unui tabel, care poate fi un mic ghid pentru această perioadă.

Tabelul poate fi vizualizat în format mai mare AICI.

Aceste boli au o simptomatologie asemănătoare, ce poate îngreuna diagnosticarea. Pentru identificarea corectă sunt necesare examene clinice de specialitate, precum și analize specifice.

Așadar medicii sunt cei care decid corect în privința bolii și nu ezitați să apelați la ei în cazul în care aveți probleme de sănătate.

Nu uitați, o igienă atentă ne poate ajuta să evităm îmbolnăvirea.

Gripa este o boală infecțioasă caracterizată prin simptome respiratorii:

tuse seacă,

dureri în gât,

secreții nazale,

febră,

oboseală,

dureri musculare.

Se dezvoltă rapidși afectează căile respiratorii superioare, iar evoluția se poate complica cu pneumonie.

Citește și: Documentar BBC: Oamenii cu imunitate ascunsă anti-COVID. Cum funcționează celulele T și de ce unii pacienți sunt asimptomatici

COVID-19 este o boală infecțioasă contagioasă declanșată de SARS-Cov-2 și transmisă prin picăturile lui Flügge de la persoanele infectate sau prin atingerea feței/ nasului/ ochilor cu propriile mâini contaminate.

Simptome des întâlnite ale COVID-19 sunt:

febra,

oboseala,

tusea uscată,

dureri de cap,

congestie nazală,

dureri în gât,

lipsa gustului și mirosului

diaree.

Aproximativ 85 % din cei infectați se recuperează fără a avea nevoie de tratament special.

Pentru diagnosticarea dar și diferențierea acestor afecțiuni este importantă descrierea exactă a tuturor semnelor și simptomelor. Acestea, dar și investigațiile paraclinice, îl ajută pe specialist să stabilească un diagnostic corect și rapid, să recomande tratamentul corespunzător. Prezentarea la medic de la apariția primelor semne de boală vă ajută să preveniți numeroase complicații.

Surse: Centruldepediatrie.ro, synevo.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax