Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr ARESTAT preventiv la Alba Iulia, pentru furt. Percheziție la domiciliul unei persoane care a cumpărat bunuri sustrase


Publicat

arestat, catuse

Tânărul reținut de polițiștii din Alba Iulia, pentru furtul mai multor scule electrice dintr-o clădire în renovare de pe strada Avram Iancu, va fi cercetat în stare de arest preventiv.

Polițiștii au stabilit că acesta este bănuit și de săvârșirea altor furturi și au făcut o percheziție, ocazie cu care au recuperat mai multe scule provenite din furturi, transmite IPJ Alba.

Citește și Bărbat REȚINUT la Alba Iulia pentru furt. A sustras scule electrice din clădirea unui liceu, aflată în renovare

Potrivit sursei citate, joi, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia l-au prezentat pe un bărbat de 36 de ani, care fusese reținut cu o zi înainte pentru furtul unor scule dintr-un imobil aflat în construcție, în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Ulterior, bărbatul a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a dispus cercetarea în stare de arest preventiv.

În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că bărbatul este bănuit și de săvârșirea, în perioada februarie – martie 2020, a altor două furturi de scule din case aflate în construcție, fapte prin care ar fi fost cauzat un prejudiciu total de 4.000 de lei.

Joi, polițiștii de investigații criminale, sprijiniți de polițiștii Serviciului Pentru acțiuni Speciale, au făcut o percheziție la domiciliul unui bărbat din Alba Iulia care ar fi cumpărat bunurile sustrase, ocazie cu care au fost identificate mai multe scule electrice provenite din furturi.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

IȘJ Alba: Peste 40 de clase în sistem online. Se înmulțesc cazurile confirmate în rândul elevilor. Lista unităților, actualizată

Publicat

Numărul claselor care au trecut în sistem online în județul Alba a ajuns la 44. Comparativ, până miercuri erau 39.

Sunt 55 de elevi testați pozitiv, cu cinci mai mulți față de raportarea anterioară.

Potrivit IȘJ Alba, de la începutul acestui an școlar, până joi, 55 elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate în 44 clase din unitățile de învățământ.

În rândul angajaților din sistemul de învățământ din județul Alba,12 persoane au fost testate pozitiv.

Potrivit datelor IȘJ Alba, unitățile noi în care sunt clase trecute în online sunt:

 • Școala Gimnazială ”Ovidiu Hulea” Aiud
 • Școala ”Simion Bărnuțiu” Blaj

Alte cazuri confirmate, în această perioadă, sunt la:

 • Grădinița cu Program Prelungit nr. 11 Alba Iulia
 • Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Alba Iulia
 • Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Alba Iulia
 • Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia
 • Liceul de Arte ”Regina Maria” Alba Iulia
 • Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia
 • Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia
 • Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia
 • Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia
 • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia
 • Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia
 • Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia
 • Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia
 • Colegiul Național ”Bethlen Gabor” Aiud
 • Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureș
 • Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud
 • Grădinița cu Program Prelungit Aiud
 • Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud
 • Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud
 • Colegiul Național „I.M.Clain” Blaj
 • Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj
 • Liceul Teologic Greco-Catolic „Sf. Vasile cel Mare” Blaj
 • Liceul Teoretic „David Prodan” Cugir
 • Liceul Tehnologic Sebeș
 • Liceul German Sebeș.

Până marți, erau 35 de cazuri confirmate în rândul elevilor, 8 în rândul angajaților din învătământ și 27 de clase în sistem online.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Prima ninsoare la Șureanu. Strat subțire de zăpadă, pe culmile înalte

Publicat

A nins și în munții Șureanu. Un strat subțire de zăpadă s-a așternut pe culmile mai înalte.

Meteorologii au avertizat că vremea se răcește mai mult decât de obicei pentru această perioadă și că sunt ninsori la altitudini mari.

Au fost primele semne că iarna se apropie cu pași mai repezi. În alți ani, prima ninsoare în zonă era abia la finalul lunii octombrie.

sursă foto: Pensiunea Poarta Raiului

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Sebeș: Activități comerciale autorizate în Parcul Arini, cu ocazia expoziției chinologice din weekend

Publicat

Primăria Sebeș anunță că joi și vineri comercianții pot depune cereri pentru închirierea standurilor cu vânzare la expoziția chinologică din perioada 25-26 septembrie, din Parcul Arini.

În perioada 25-26 septembrie 2021, în Parcul Arini din Sebeş va fi organizată Expoziția Chinologică Internațională „Royal Crown Trophy”.

Cu prilejul evenimentului se vor derula activitati comerciale, conform prevederilor H.C.L. nr. 247/2021.

Vor fi disponibile spre închiriere: 2 standuri pentru comercializare kürtőskalács, 2 standuri pentru comercializare de plăcinte sau produse de patiserie, 5 standuri pentru comercializarea de băuturi, produse alimentare ambalate, pop corn sau vată de zahăr și 1 stand servicii de divertisment sau parc de distractii.

Agenții economici interesați pot înregistra o cerere la sediul Serviciului Public de Administrarea Patrimoniului din Sebeș, str. Viilor, nr. 28, joi, 23 septembrie, între orele 7.00-15.00 și vineri, 24 septembrie, până la ora 12.00. Selecția se va face în limita spațiilor disponibile. Vor avea prioritate agenții economici de pe raza municipiului Sebeș.

Taxarea participanților la manifestări se va face conform prevederilor H.C.L. nr. 131/2012 privind aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților de comerț stradal în zone publice din Municipiul Sebeș, modificată și completată cu HCL 178/2015 și 151/2017.

Documente obligatorii: cerere  de înscriere, copie a certificatului de înregistrare eliberat de O.N.R.C și certificatul constatator cu obiectul de activitate autorizat, document de înregistrare sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor la comercianții cu produse de origine alimentară.

Reguli pentru comercianți

În perimetrul de desfăşurare a manifestărilor este permisă doar comercializarea produselor alimentare și băuturilor ambalate.

Nu este permisă servirea produselor la mese sau în alte locuri amenajate în acest sens.

Este interzisă comercializarea oricăror altor produse decât cele menționate în regulamentul aprobat prin H.C.L. nr. 247/2021.

Este interzisă comercializarea de produse din categoria accesorii de petrecere: baloane, petarde, confeti, coifuri, măști etc.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava despre certificatul de vaccinare: O veritabilă confirmare a retardului cu care acționăm, o măsură tandră și inutilă

Publicat

Europarlamentarul Mircea Hava a catalogat certificatul verde ”o veritabilă confirmare a retardului cu care aționăm” cu trimitere la măsura luată de Guvern, dar și o măsură ”tandră și inutilă”. 

Hava a făcut pe Facebook o serie de comentarii despre situația actuală a României, în plin val de cazuri de COVID.

De asemenea declarația acestuia a fost însoțită de o poză în care se prezintă rata de vaccinare a țărilor din Europa, (România fiind pe penultimul loc), dar și a statelor din SUA. 

Certificatul verde sau adeverința electronică verde este dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

”Că dacă nu se publica, nu ne mai durea așa de tare.

Toate astea se întâmplă în timp ce politicienii noștri fac un cordon de spoieli și improvizații în jurul unui adevăr incontestabil.

Bulgarii sunt în fața noastră în clasamentul țărilor cu populație vaccinată! Nu mai vorbesc de maghiari, că-n cazul.lor, de data asta, e clar cine-a fost primul.

Pe guvernanți i-a luat valu patru cum îi ia pe primarii proști iarna pe nepregătite.

O singură biată măsură: în vitrina amăgirilor a apărut, recent, certificatul verde.

O veritabilă confirmare a retardului cu care acționăm, o măsură tandră și inutilă, tot din gama „să fie ceva, să fie bine”, ce ar fi trebuit luată înainte ca orice comunitate să fie nici pe aproape de 3%.

Că ne-a durut congresul mai mult decât succesul unei campanii de vaccinare făcută la braț cu populația, nu prin dictatura restricțiilor.

Cam ăsta e bunul plac politic, după care nu există o altă amendă mai învârtoșată decât aia pe care nu ți-o scrie vreo instituție, ci oamenii care te-au trimis acolo să faci ceva, nu să te bazezi pe „va trece cumva”.

Da, nu e bine deloc. Spitalele sunt din nou blocate, medicii, în special cei de la ATI, așteptă soluții și motivare, dar banii pentru ei și munca altora vor veni abia peste două luni de acum.

Când după „anotimpul congresului” vom strânge recolta de oameni rămași fără locuri în spitale, mulți dintre ei fără zile.

In sănătate s-a stabilit deja: să nu cedeze nimeni și să lucreze toată lumea, peste program, fără comentarii și dacă nu le place să plece, că oricum n-avem de unde aduce alții.

De titulari vorbesc, nu de interimari. De cei cu halate și sporuri tăiate.

Să nu adaug școli sau grădinițe chiar aici, în Alba Iulia, în care dacă vrei săpun, prosop le cumperi, n-aștepți copilu să dea cu apă și să se șteargă pe pantaloni.

Mai sunt și lucruri bune, din fericire. Multe țin de oameni care-și iau în serios menirea. Și țin să mă bucur nespus de gestul firesc oferit ca exemplu, tuturor, de Înalpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului.

Un real partener pe care mă mândresc că și noi, la Alba Iulia, l-am avut. La fel cum apreciez apelul Bisericii Catolice către ONU, ca toată lumea să primească vaccinul.
Peste toate, suntem, totuși, țară fruntașă la numărul de doze comandate și neutilizate.

Asta în timp ce noi ne pregătim cu alternativa de a consemna, închide, sechestra, ascunde, evita – în niciun raport cu soluția de a convinge, de a vaccina.Și parcă tot pe noroc ne bazăm, amăgim primejdia cu loteria”, a precizat Mircea Hava, într-o postare pe Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate