Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tânărul din Alba Iulia care a chinuit și sugrumat o piscă ”a avut grijă să nu se lovească” când a aruncat-o de la etaj

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia a fost condamnat la începutul lunii august, la o amendă penală de 1.490 de lei, după ce a chinuit o pisică și a aruncat-o de la etajul doi pe casa scării. 

Mai mult de atât a filmat în timp ce chinuia pisica și a distribuit video-urile pe aplicații de socializare.

La scurt timp, filmările au fost distribuite masiv pe rețelele de socializare unde mii de persoane s-au aratat indignate de imaginile în care pisica este chinuită și aruncată pe casa scării.

În urma condamnării, motivarea instanței a fost făcută publică. 

Șocant este faptul că, în fața anchetatorilor, tânărul a spus că ”avut grijă să nu se lovească de ceva în cădere”, în momentul în care a aruncat-o.

Ce s-a întâmplat, potrivit motivării instanței

În data de 18 mai 2020, tânărul, a luat o pisică de pe stradă, a dus-o în apartamentul său și pe fondul consumului de băuturi alcoolice ”a strâns-o de gât cu un șiret, iar ulterior a aruncat-o de la etajul 2, de pe casa scării unde locuiește, cauzându-i răni și suferințe fizice. Inculpatul a filmat în parte incidentul și l-a postat pe rețeaua de socializare whatsapp”, se arată în motivarea instanței.

CITEȘTE ȘI: Ce pedeapsă a primit tânărul din Alba Iulia care a schingiuit o pisică și a postat imaginile pe internet

Într-un video pisica apare între 2 ziduri, în apartamentul inculpatului care afirmă „pisi, ce faci, mori.”

Fiind indentificat după o amplă anchetă, în fața anchetatorilor tânărul a declarat că după ce a sugrumat pisica, animalul speriat, a fugit între zid și frigider.

”Ulterior, a luat pisica, a ieșit pe casa scării și a aruncat-o de la etajul 2, menționând că a avut grijă să nu se lovească de ceva în cădere”, se mai arată în documentul citat.

Tânărul C.M. a fost anchetat și judecat pentru  infracțiunea de rănirea sau schingiuirea animalelor.

”În ceea ce privește persoana inculpatului, instanța reține că ulterior comiterii faptei, acesta a conștientizat gravitatea acțiunii sale și a avut pe tot parcursul procesului penal o atitudine sinceră de recunoaștere și regretare a faptei.

CITEȘTE ȘI: Un grup de fete, ”adevărate detective” pentru descoperirea unui tânăr din Alba Iulia care a ucis o pisică. Povestea ”anchetei”

De asemenea, instanța remarcă faptul că inculpatul este o persoană tânără, cu vârsta de 20 de ani, care se află la primul contact cu legea penală, așa încât la individualizarea pedepsei trebuie valorificate scopurile preventiv și de reeducare avute în vedere la instituirea răspunderii penale”, au motivat judecătorii.

Drept urmare, pentru fapta sa, l-au condamnat la o amendă penală de 1500 de lei din care au scăzut 10 lei, pentru ziua în care a fost reținut de polițiști.

Decizia din 3 august nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax