Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teleșcoală pentru profesori din 24 august. Cadrele didactice vor avea 15 lecții prin care să învețe cum se poate preda online

Publicat

examen profesor

Din 24 august, profesorii vor avea o emisiune pe TVR prin care să învețe să predea online, a spus ministrul Educației, Monica Anisie, în cadrul unei întâlnirii online cu parlamentarii din Comisia de Educație din Senat.

Emisiunea va începe din 24 august, la fel cum în prezent există Teleșcoala pentru elevii care se pregătesc pentru bacalaureat.

Citește și TITULARIZARE 2020: Rezultatele finale, publicate marți. Profesorii află notele după contestații. Calendarul de repartizare

Profesorii vor avea 15 lecții de predare online timp de trei săptămâni, până la începerea noului an școlar. Cei care vor susține cursurile sunt formatori de la Google și Microsoft.

Ministrul Educației a mai spus că până acum au fost pregătiți mai multe zeci de mii de profesori pentru predarea online.

Citește și Legea care permite înființarea claselor cu mai puțini elevi, promulgată. Numărul maxim de copii la creșe, grădinițe, școli

„Numărul de profesori formați în această perioadă: prin Casa Corpului Didactic au fost formați 29.967 de profesori în perioada martie – 15 iunie, în perioada 15 iunie – final de august vor fi formați aproximativ 19.000 de profesori.

Pentru alți furnizori de formare acreditați avem 13.859 de cadre didactice pe care le-am format deja până la 31 iulie. În perioada 1-10 septembrie, preconizăm să mai formăm 20.500 de cadre didactice. Prin proiectul CRED au fost formați 11.000 de profesori, iar prin Editura Didactică și Pedagogică – pentru folosirea manualelor 3D – 5.000 de profesori”, a spus Monica Anisie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax