Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tensiuni în PSD Alba cauzate de negocierile naționale: Alegeri interne pentru posibile funcții de prefect și subprefect

Publicat

Negocierile la nivel național pentru funcțiile de prefecți și subprefecți ce trebuie împărțite între PNL și PSD continuă și se joacă cu toate opțiunile pe masă. Însă, negocierile au creat tensiuni în rândul organizațiilor locale.

Dacă în PNL Alba apele sunt liniștite și de la nivel național primesc asigurări că rolul de prefect nu va fi pierdut, nu același lucru se poate spune și despre social democrații din județ. 

Surse din cadrul partidului au declarat pentru alba24.ro că de la nivel național sunt informați că rolul de prefect al județului încă este negociat. 

Asta a dus la tensiuni în interiorul partidului, tensiuni care momentan s-a finalizat cu alegeri interne. Alegerile au vizat persoana care să ocupe rolul de prefect, dacă funcția va fi negociată de la nivel național și va fi dată către PSD.

CITEȘTE ȘI: În PSD Alba se fac jocuri pentru fotoliul de prefect al județului. Surse PNL: Doar o singură funcție se negociază

Alegeri pentru funcția de prefect

Pentru funcția de prefect au candidat: Adrian Bara, Ioan Dîrzu și fostul prefect Dănuț Hălălai. Sursele alba24.ro susțin că alegerile nu au fost lipsite de tensiuni între cele două tabere.

Este vorba despre o tabără coagulată în jurul deputatului Tuhuț, formată în mare parte din vechii partidului și o altă tabără strânsă în jurul senatorului Matieș.

CITEȘTE ȘI: PSD Alba împărțit în două tabere, cu două viziuni diferite. Întâlniri private, la ”o poveste” înainte de ședința de partid

În urma alegerilor, pentru funcția de prefect, asta dacă va fi obținută în urma negocierilor la nivel național, câștigător a fost medicul stomatolog Adrian Bara.

Următorul, la câteva voturi în spate s-a clasat fostul președinte al partidului Ioan Dîrzu, semn că acesta încă mai are influență în organizația județeană. Al treilea clasat a fost Dănuț Hălălai, fostul prefect.

A fost disputată și funcția de subprefect

În partid au fost alegeri interne și pentru o posibilă funcție de subprefect pe care să o preia PSD-ul. Varianta de subprefect este agreată și de liberalii din Alba.

În urma alegerilor interne a câștigat Corneliu Mureșan, actualul președinte al clubului Unirea, cu peste 30 de voturi, mai susțin sursele alba24.ro.

Prin urmare, dacă în urma negocierilor naționale, PSD va obține funcția de subprefect, aceasta ar urma să fie ocupată de Mureșan. Dacă PNL va pierde postul de prefect, acesta ar urma să îi revină stomatologului Bara.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gelu Stoian

    sâmbătă, 11.12.2021 at 10:45

    BRAVO TavarasI ! Va BateTI CA HieneLE Pe CIOLAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Ion

    sâmbătă, 11.12.2021 at 11:36

    Tuhut si Darzu echipa de soc. Te apuca rasul. Azi maine va pun un sef astia de la Bucuresti sa vezi ce dansati.
    Nu stiu daca Bara e bun pt functia de prefect da macar e o figura noua. Si pana la urma Halalai e singurul cu experienta si sincer a fost destul de implicat cand a fost prefect.

  3. Alesii

    sâmbătă, 11.12.2021 at 12:08

    Ba ,,tavarisci,, cititi fisa postului de prefect si apoi meditati daca faceti plombe, vaccinuri șau jucati fotbal. Daca mai aveti membrii, ca sedii la organizatiile locale nu,alegeti un avocat. Asta daca bineinteles, mai aveti vreunul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax