Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tentativă de FRAUDĂ la BAC 2016 în Alba, proba scrisă de Limba Română: Absolvent din Abrud, eliminat din sală, pentru că i-a sunat telefonul mobil în examen

furt telefon mobil

Publicat

furt telefon mobil La proba scrisă de Limba şi literatura română de luni, 4 iulie, a fost înregistrat în judeţul Alba şi un caz de tentativă de fraudă în cadrul examenului de Bacalaureat. Un candidat a fost eliminat din sală, la Abrud, pentru că i-a sunat telefonul mobil, spre sfârşitul intervalului pentru testare.

Dintre cei 2.366 de absolvenţi de liceu din judeţul Alba, înscrişi la examenul de Bacalaureat 2016, proba scrisă de Limba şi literatura română, 67 nu s-au prezentat la testare (2.299 prezenţi).

La Abrud, unul dintre candidaţi a intrat cu telefonul mobil în sala de testare, iar, spre sfârşitul probei, a avut „ghinionul” să şi sune, astfel încât profesorii au fost nevoiţi să-l elimine din examen.

Potrivit metodologiei, candidatul nu mai are dreptul să participe la următoarele probe, dar nici la cele două sesiuni de Bac, din toamnă, respectiv din vara anului viitor.

Incidentul este considerat tentativă de fraudă, pentru că absolventul nu avea voie să intre în sală cu telefon mobil sau alt mijloc de comunicare, ce i-ar fi permis să se inspire pentru rezolvarea subiectelor la Limba şi literatura română.

VEZI  FOTO: SUBIECTELE de la BAC 2016, Română, proba scrisă: Romanul psihologic la profilul UMAN, romanul interbelic la REAL. Cerinţele

La Bacalaureat, nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. În consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate