Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Teodor Atanasiu despre „mituirea” foştilor primari PNL de către PSD: „Mi-au spus că pleacă pentru bani şi că îi scapă de dosare penale şi de Curtea de Conturi”

Publicat

teodor atanasiuLa o săptămână după ce preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu a negat că le-ar fi promis foştilor primari liberali de la Cîmpeni, Arieşeni şi Vinţu de Jos anumite „beneficii” ca să treacă la partidul lui Ponta, liderul liberal Teodor Atanasiu a confirmat că a vorbit faţă în faţă cu aleşii locali, iar aceste doleanţe chiar au existat. Aceştia i-au spus „prin viu grai” că PSD Alba le-a promis bani şi să-i scape de dosarele penale, susţine preşedintele PNL.

În conferinţa de presă de vineri, Atanasiu a declarat că primarul de la Cîmpeni, Călin Andreş i-a mărturisit că „pleacă pentru bani, pentru că i-au promis că îi finanţează cinci proiecte”, iar primarul de la Vinţu de Jos, Gheorghe Vlad, i-a spus că PSD-ul i-a garantat că „îl scapă de Curtea de Conturi şi dosarul penal”. Cu primarul din Arieşeni a vorbit la telefon despre plecarea din PNL, şi a spus Atanasiu „aşa că la telefon nu mi-a spus de bani”.

Vinerea trecută, Florin Roman spunea că PSD i-a „mituit” pe cei trei primari care au plecat de la PNL cu promisiuni în bani şi cele referitoare la faptul că îi scapă de dosare penale.

Reacţia preşedintelui PSD Alba la acea vreme a fost una destul de „lejeră”: „ Nu ştiam că au dosare penale şi sincer nici nu cred că ar trebui să ştiu. Cei de la ACL care susţin că le-am promis că le rezolv problemele au băut ceva aproape de matrafox”.

Citeşte şi Roman spune cu ce a ”mituit” PSD Alba, primarii PNL: ”Le-a promis că le va rezolva problemele penale”. Reacția lui Dîrzu

La o săptămână de la aceste declaraţii, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu întăreşte afirmaţia lui Florin Roman, privind „beneficiile” pe care PSD Alba le-a oferit lui Călin Andreş, Vasile Jurj şi Gheorghe Vlad.

Am discutat cu cei trei primari înainte de plecare lor. Vă citez, primarul de la Cîmpeni mi-a spus pentru bani. Mi-a spus personal de faţă cu doi martori, <mi-au promis că îmi finanţează cinci proiecte>. Pentru şpagă, pentru bani. Primarul de la Vinţu mi-a spus că îl scapă de procesul pe care îl are cu Curtea de Conturi. Cu cel de la Arieşeni nu am discutat decât la telefon, aşa că la telefon nu mi-a spus de bani”, a declarat Atanasiu.

Cu toate că săptămâna trecută, Ioan Dîrzu afirma că nu ştia de dosarele penale ale celor trei edili, potrivit preşedintelui PNL Alba, că cel puţin primarului de la Vinţu de Jos i-au făcut promisiunea că îl scapă de dosarul penal de la Curtea de Conturi.

„Ştiam de dosarele lor. Am discutat şi cu primarul de la Vinţu, în urma controlului Curţii de Conturi şi mi-a spus că are un dosar, din punctul meu de vedere trebuia să-l pună să îşi corecteze modul în care şi-a întocmit hârtiile. Pur şi simplu se stricase maşina de la primărie şi omul a mers cu maşina proprie şi nu a ştiut să îşi facă foile de parcurs, ca să-şi încaseze banii pe benzină, Dar de acolo şi până să îi faci un dosar penal este distanţă lungă. Una este nepriceperea şi alta este hoţia. Oricum i-au făcut dosar penal, l-au speriat şi pe urmă i-au promis tot ei că îl scapă dacă trece la PSD”, a conchis Teodor Atanasiu.

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Sorin

  vineri, 24.10.2014 at 20:01

  ATANASIULE ESTI SMECHER BRE ZAU ,DAR ESTI SI UN ****

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Sens unic pe unul dintre cele mai importante bulevarde din Alba Iulia. Cum se va schimba circulația în centrul municipiului

Publicat

Circulația rutieră în zona centrală a municipiului Alba Iulia, pe B-dul Ferdinand I, între intersecția din zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba și zona Gară urmează să fie reorganizată în curând. Se propune realizarea unui sens unic din zona centrală a municipiului, pe direcția Partoș. 

Pe Bulevardul Ferdinand, pe ambele sensuri, vor fi introduse benzi dedicate transportului public, dar, din cauza lățimii reduse a zonei care poate fi utilizată pentru realizarea străzii, „se mai poate asigura numai o singură bandă pentru traficul general”, se precizează în documentele primăriei.

Această bandă va asigura traficul vehiculelor dinspre centrul municipiului, spre Gară. În plus, vor dispărea toate parcările de pe marginea străzii.

Traficul dinspre Sebeș va fi direcționat fie pe Iașilor, pe lângă Gară, fie spre Cetate, pe străzile actuale.

Potrivit proiectului, și trecerea de pietoni din fața sediului IPJ Alba va fi relocată. La fel se va întâmpla și cu cea de lângă fosta clădire Raiffeisen, care va fi mutată în fața Poliției Locale.

Proiectul, în licitație

Reamintim faptul că în prezent se află în derulare o licitație pentru reabilitarea infrastructurii de transport public urban pe bulevardele din zona centrală a municipiului Alba Iulia și pe mai multe străzi din cartierele Partoș și Bărăbanț.

Mega-proiectul în valoare de peste 15,3 milioane de euro vizează lucrări pe străzile Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I, Ion I.C. Brătianu, Ardealului, B-dul Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei.

Citește și Mega-licitație de peste 15 milioane de euro pentru reabilitarea unor străzi principale din Alba Iulia. Cum se modifică traficul

Licitația, lansată în 28 aprilie, are ca dată limită de depunere a ofertelor 7 iunie. Printre cele mai importante schimbări prevăzute în proiect, potrivit documentației realizate în 2020, se numără:

 • reorganizarea intersecțiilor între B-dul Ferdinand I și B-dul Încoronării (zona Gară) și între B-dul Ferdinand I – strada Bucovinei – strada Olteniei (zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba)
 • reorganizarea traficului pe B-dul Ferdinand I, între intersecția din zona Gară și Piața I. C. Brătianu – sens unic din Centru către Sebeș. Traficul rutier din direcția Sebeș-Centru va fi deviat, din zona Gării, pe străzile Iașilor, Plevnei și Olteniei (două benzi în sens unic), iar circulația din Centru către Sebeș se va desfășura pe o singură bandă pe Bulevardul Ferdinand (două benzi vor fi dedicate transportului urban) și pe strada Bucovinei și strada Traian (două benzi în sens unic).
 • semaforizarea unor treceri de pietoni (ex: zona Piața I. C. Brătianu, Piața Alessandria / IPJ Alba) și montarea de camere de supraveghere
 • anularea unui sens giratoriu aflat pe B-dul Tudor Vladimirescu (zona Penny Market) și amenajarea unei intersecții semaforizate
 • montarea de dispozitive de depistare a depășirii limitei de viteză admise (radar), de depistare a trecerii pe culoarea roșie a semaforului și pentru depistarea încălcării interdicției privind accesarea benzilor dedicate transportului public de către vehiculele neautorizate
 • benzi dedicate exclusiv transportului local
 • amplasarea a 3 stații de încărcare pentru vehicule electrice
 • amplasarea a 6 stații de închiriere biciclete (cu câte 10 biciclete)

Valoarea totală este estimată la 75.911.949,46 de lei, fără TVA, din care:

 • Lot 1: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban – municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot se vor executa lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, pozare cabluri instalații semaforizare și infrastructură stații autobuz pe străzile: Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I și Ion I.C. Brătianu – valoare estimată: 40.415.661,85 lei, fără TVA
 • Lot 2: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban – municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot se vor executa lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, pozare cabluri instalații semaforizare și infrastructură stații autobuz pe străzile: Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei – valoare estimată: 35.496.287,61 lei, fără TVA)

În data de 23 mai, Primăria Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de dirigenție de şantier în vederea realizării obiectivului de investiții: „Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia – Lot 1”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Valoarea totală este estimată la 389.209 de lei, fără TVA. 

Obiectivul de investiții propus a fost structurat pe 3 loturi:

 • Lot 1: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot se vor executa lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, pozare cabluri instalații semaforizare și infrastructură stații autobuz pe străzile: Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I și Ion I.C. Brătianu.
 • Lot 2: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot se vor executa lucrări de reabilitare infrastructură rutieră, pozare cabluri instalații semaforizare și infrastructură stații autobuz pe străzile: Ardealului, Tudor Vladimireascu, Turnătoriei și Cabanei.
 • Lot 3: Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban din municipiul Alba Iulia. În cadrul acestui lot sunt cuprinse furnizarea și montajul echipamentelor aferente iluminatului trecerilor de pietoni, stațiile de autobuz, stațiile de reîncărcare, bike sharing, mobilierul urban și amenajarea centrului de management de trafic în spațiul deținut de autoritatea contractantă pe strada Bucovinei.

Serviciile de dirigenție de șantier vor cuprinde toate cele 3 loturi și vor consta în supravegherea următoarelor categorii de lucrări: reabilitare străzi, realizare instalații semaforizare, iluminat treceri de pietoni și stații încărcare, realizare rețea pluvială, realizare sistem management trafic, amenajare spațiu centru management trafic.

Analiza modului de organizare a circulației în intersecția Bulevardul Ferdinand – Bulevardul Încoronării (zona Gară)

Ca urmare a introducerii benzilor dedicate pentru transportul public pe ambele sensuri pe Bulevardul Ferdinand, din cauza lățimii reduse a zonei ce poate fi utilizată pentru realizarea străzii, se mai poate asigura numai o singură bandă pentru traficul general.

foto: Bulevardul Ferdinand I, intersecția cu B-dul Încoronării (zona Gară)

Această bandă va asigura traficul vehiculelor private dinspre Centru spre Sebeș.

Pentru asigurarea tranzitului / fluxului de vehicule aferente traficului general se propune o reorganizare a traficului pe străzile din zonă, prin utilizarea sensurilor unice.

foto: Bulevardul Ferdinand I, intersecția cu strada Banatului

Astfel, fluxul de vehicule dinspre Sebeș către Centru va fi direcționat pe strada Iașilor, strada Plevnei, strada Olteniei (două benzi în sens unic).

Circulația din Centru către Sebeș se va desfășura atât pe banda rămasă ca urmare a reorganizării tramei stradale pe B-dul Ferdinand I cât și pe strada Bucovinei și strada Traian (2 benzi în sens unic).

 

foto: Bulevardul Ferdinand I, intersecțiile cu străzile Dimitrie Cantemir, Dobrogei și Moldovei

Acest lucru a condus la necesitatea reorganizării intersecțiilor Bulevardul Ferdinand I – Bulevardul Încoronării (zona Gară) și Bulevardul Ferdinand I – strada Bucovinei – strada Olteniei.

Potrivit documentației, cea mai eficientă soluție este realizarea unei intersecții semaforizate, organizată în conformitate cu noile fluxuri rezultate ca urmare a reorganizării circulației pe sensuri unice.

foto: Bulevardul Ferdinand I, intersecția cu străzile Crișanei și Munteniei

Prin introducerea acestei intersecții în sistemul central de management al traficului ea poate beneficia de un program de semaforizare adaptiv, crescând în acest fel nivelul de serviciu al acesteia.

Strada I. C. Brătianu

foto: Strada I. C. Brătianu, zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba

Strada I. C. Brătianu este în continuarea Bulevardului Ferdinand și pornește de la intersecția cu străzile Basarabiei și Olteniei, având lungimea de 430 metri.

Strada va fi proiectată cu 4 benzi de circulație din care două marginale dedicate traficului local de călători cu lățimea de 3,5 metri fiecare și două benzi centrale cu lățimea de 2,75 m.

foto: Strada I. C. Brătianu, zona Consiliul Județean Alba / Prefectura Alba / IPJ Alba

Benzile dedicate traficului local de călători se vor delimita de partea carosabilă cu separatoare de sens și se vor marca corespunzător.

Pe partea stângă, la marginea părții carosabile se va proiecta o pistă de cicliști cu lățimea de 2 metri (două sensuri de circulație) și un trotuar cu lățimea minimă de 1,2 metri, până la margine de proprietate.

La intersecția cu strada Basarabiei s-a prevăzut o platformă de încărcare dedicată vehiculelor cu motor electric, cu două locuri de parcare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ACCIDENT RUTIER pe Autostrada A1, Sebeș – Sibiu: Tamponare între două autovehicule

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți 24 mai, în jurul orei 18.00, pe Autostrada A1, Sebeș – Sibiu, în zona Cunța. 

Potrivit IPJ Alba, a fost vorba despre o tamponare între două autovehicule, o coliziune față spate. Traficul rutier a fost întrerupt pentru o perioadă de timp, dar în jurul orei 18.30, circulația a fost reluată pe ambele benzi.

Din câte se poate observa într-un video postat pe Facebook de un bărbat, în accident a fost implicată o autoutilitară, care a fost avariată în partea din față.

sursă video: Facebook – INFOTRAFIC Sibiu, Alexandru V.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

30 mai: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Majorare tarife iluminat, listă pentru locuințe sociale, investiții. Ordinea de zi

Publicat

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc luni, 30 mai, în ședință ordinară, cu 23 de proiecte pe ordinea de zi. Vor avea de aprobat majorarea prețurilor și tarifelor pentru iluminat public, a treia listă de priorități pentru repartizarea locuințelor sociale, actualizarea datelor de investiție pentru eficientizare energetică a Bazinului olimpic de înot și alte proiecte.

Pe ordinea de zi mai este și Regulamentul de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul primăriei.

La categoria documentații de urbanism se află și proiectul PUD ”Construire și dotare Secție Oncologie, Compartiment Radioterapie și Compartiment Cardiologie Intervențională” – Spitalul Județean Alba.

Proiectul ordinii de zi

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare și a statului de funcții al ”Serviciului de îngrijire la domiciliu – La tine acasă, îngrijire socială la domiciul Alba Iulia”

2. Proiect de hotărâre privind Lista III pentru repartizarea locuințelor sociale disponibile de închiriat în anul 2022

3. Proiect de hotărâre privind actualizarea parametrilor proiectului „Soluții inovative de îmbunătățire a eficientei energetice a Bazinului Olimpic de înot” finanțată de Innovation Norway

4. Proiect de hotărâre privind participarea Municipiului Alba Iulia în cadrul proiectului „I am the change” (Eu sunt schimbarea), finanțat prin Erasmus+, Programul 2014-2020 al Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării prețurilor și tarifelor la Contractul de Delegare prin Concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba lulia nr.84441/2012

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de Delegare prin Concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba Iulia nr. 84441/2012

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de Delegare prin Concesionare a Serviciului de Iluminat Public din Municipiul Alba Iulia nr. 84441/2012

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu ”Construire imobil locuințe colective cu spațiu comercial la parter” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Milenium, nr. 1, Jud. Alba, C.F. nr. 88972 Alba Iulia, elaborat la inițiativa S.C. Efymarm S.R.L.

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Locuință unifamilială, bazin ecologic vidanjabil și împrejmuire” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Hera, nr. 25, Jud. Alba, C.F. nr. 114593 Alba Iulia, elaborat la inițiativa Castrase Razvan Iulian, Castrase Cristina

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Demolare corp C2, C3 și construire a doua locuință pe parcelă”- intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Gloriei, nr. 6, Jud. Alba, C.F. nr. 109787 Alba Iulia, elaborat la inițiativa Patrinoiu Liviu Ioan, Patrinoiu Veronica

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „amenajare parcare” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Ion Minulescu, nr.2, Jud. Alba, C.F. nr. 78729 Alba Iulia, elaborat la inițiativa Crema Building S.R.L. și Casa Orhideea S.R.L

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Construire locuinte colective” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Matei Corvin, nr. 2, Jud. Alba, C.F. nr. 91080 Alba Iulia, elaborat la inițiativa S.C. GTC Residential Estate S.R.L

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu „Construire și dotare Secție Oncologie, Compartiment Radioterapie și Compartiment Cardiologie Intervențională” – intravilan Municipiul Alba Iulia, str. Revoluției 1989, nr. 23, Jud. Alba, C.F. nr. 114415 Alba Iulia, elaborat la inițiativa Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea prelungirii termenului contractului de închiriere nr. 49395/2017 încheiat între municipiul Alba Iulia și Partidul Forța Națională

16. Proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii în folosință gratuită către Societatea Națională de Cruce Roșie din România a unui imobil (teren) în suprafață de 843 mp, situat în Municipiul Alba Iulia, str. București, nr. 16A, județul Alba

17. Proiect de hotărâre privind aprobarea unei locuinţe construite din fonduri A.N.L., situate administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Nazareth Illit, nr.1, bl.C, ap.5

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării unei locuinţe construite din fonduri A.N.L., situate administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Vânătorilor, nr. 38, bl. D1C, et. 1, ap. 8

19. Proiect de hotărâre privind revocarea parțială a Hotărârii nr. 54/2022 – sub aspectul revocării art.1 al acestei hotărâri (privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli rectificat și a anexelor la Ocolul Silvic Sebes RA, pe anul 2021; art. 1: diminuarea veniturilor totale cu suma de 366,073 mii lei; diminuarea cheltuielilor totale cu suma de 366,073 mii lei; menținerea profitului brut în sumă de 204,468 mii lei, precum și anexele de fundamentare)

20. Proiect de hotărâre privind însuşirea raportului de expertiză tehnică judiciară (varianta nr.1) efectuată în Dosar nr. 5532/176/2020 aflat pe rol la Judecătoria Alba Iulia

21. Proiect de hotărâre cu privire la propunerea de atribuire prin ordin al prefectului județului Alba a cotei de 15/906 mp teren intravilan înscris în CF.nr.77937 – C1-U26 Alba Iulia cu nr. topo. 3028/1/2/XXV situat în Alba Iulia, str. Alexandru cel Bun (fosta Ulmului) nr. 5, Bl. E5, ap. 25, jud. Alba în favoarea – Novac Maria

22. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţie către Municipiul Alba Iulia, a unui imobil – drum înscris în CF nr. 77546 în suprafaţă de 284 mp, strada Nucet, aflat în proprietatea – Popa Elvira, Popa Gheorghe, Bucea Maria, Bucea Eremia, Moldovan Ciprian Maxim, Moldovan Adela Maria, Taltabeț Ovidiu Silviu, Taltabeț Dorina, Oprișa Iulian, Oprișa Niculina Cornelia, Ghenescu Daniela și Gherman Mihai

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a activității de voluntariat din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia și al serviciilor publice din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, conform Legii 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat

24. Diverse:

 1. Adresa nr. 45658 din 18.04.2022 referitor la Avizul de Oportunitate nefavorabil emis de Serviciul Urbanism a Primăriei Alba Iulia cu numărul 4 din 18.03.2022 solicitat pentru inițierea unui PUZ pentru „Introducere în intravilan în vederea extinderii zonei de locuințe UTR L3A și reglementare strada acces” cerut de Bec Iosif, Bec Saveta Silvia, Toader Gheorghe, Toader Elena, Buza Aurora
 2. Adresa nr. 46149 din 18.04.2022 referitor la Plângerea prealabilă prin care se cere revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 451/25.11.2021 privind aprobarea Regulamentului Local privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia
 3. Adresa nr. 48201 din 26.04.2022 referitor la Plângerea prealabilă prin care se cere revocarea certificatului de urbanism nr 519 din 21.03.2022 și eliberarea unui alt certificat de urbanism fără obligativitatea întocmirii unei documentații de urbanism
 4. Adresa nr. 54818 din 11.05.2022 referitor la Plângerea prealabilă prin care se cere revocarea Hotărârii Consiliului Local nr. 185/27.04.2021 privind aprobarea PUZ modernizare strazi in zona de nord a municipiului Alba Iulia (Micesti-Barabant) – reglementare urbanistica trama stradala: LOT I, LOT II, LOT III

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ATENȚIE: Tentativă de fraudă pe internet, în numele Poștei Române. Cum acționează hackerii

Publicat

Poșta Română îi atenționează pe cetățeni că hackerii trimit în numele instituției, de pe mai multe adrese de email, mesaje prin care utilizatorii de internet sunt atenționați că au de ridicat un colet, iar pentru a-l ridica trebuie să plătească o sumă de bani. 

Este vorba despre o tentativă de fraudă în numele instituției.

”În ultimele zile, mai mulți clienți au primit e-mailuri frauduloase, în care sunt notificați că pachetul lor nu a putut fi livrat din cauza neachitării unei taxe în valoare de 45,60 lei.

Este vorba despre o nouă campanie de mesaje înșelătoare care pretind a veni din partea Poștei Române, trimise însă de către hackeri cu scopul de a convinge destinatarii să plătească o taxă suplimentară pentru a primi un colet.

Dacă primiţi mesaje cu astfel de solicitări, nu le deschideţi şi marcaţi-le ca spam! Nu accesaţi niciunul dintre link-urile prezente în mesaj!

PoştaRomână comunică doar prin intermediul adreselor oficiale de e-mail (suportclienti@posta-romana.ro, noreply@posta-romana.ro, declaranti.vamali@posta-romana.ro).

Poșta Română nu le solicită clienţilor să furnizeze date cu caracter personal, informaţii bancare confidenţiale referitoare la conturile personale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe de livrare”, au scris reprezentanții Poștei Române, într-o postare pe Facebook.

sursă foto: Facebook, Poșta Română.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax