Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Termen prelungit la depunerea ofertelor pentru „Cupru Min”. Firmele interesate pot prezenta documentaţiile până la 1 septembrie

Publicat

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, joi, că a fost stabilit un nou termen pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate de producţia “Cupru Min” pe o perioadă de şapte ani. Investitorii pot prezenta documentaţiile până pe 1 septembrie, în condiţiile în care la data iniţială din 19 iulie, doar o singură companie a respectat termenul limită.

Potrivit ministrului, procedura ar putea fi încheiată până la finalul lunii octombrie. La expirarea termenului iniţial din 19 iulie, doar traderul Trafigura a depus ofertă pentru producţia “Cupru Min”, însă documentaţia a fost incompletă.

De asemenea, alte două firme, printre care şi Glencore, au solicitat prelungirea termenului.
Vosganian a recunoscut că criteriile de calificare pentru investitori sunt destul de severe – scrisoare de garanţie bancară de 1,2 milioane euro, scrisoare de bonitate pentru 40 milioane euro şi condiţii de preţ minim de 6.900 dolari/tona de cupru – şi a adăugat că, după consultări cu primul-ministru, a fost decis un nou termen pentru depunerea ofertelor.

Reamintim că ME a iniţiat procedura de vânzare a producţiei de concentrat de cupru prin metode combinate de maximum 331.890 tone, prin licitaţie, de la Cupru Min SA Abrud. Firmele interesate pot achiziţiona producţia companiei din Alba prin contract pe o perioadă de 7 ani, iar preţul de pornire al licitaţiei este de 6.900 de dolari pe tonă.

Avansul solicitat este de 40.000.000 euro, plătibil într-o singură tranşă, cel mai târziu la 1 decembrie 2013, pentru care se primeşte maxim 45.360 tone concentrat de cupru, cantitate ajustabilă în funcţie de preţul de vânzare stabilit. În primul an nu se fac livrări, iar în următorii doi ani cantităţile sunt în valoare de 4.000.000 euro fiecare. Începând cu anul 4 şi până în anul 7, livrările sunt de 8.000.000 euro anual. Potrivit specialiştilor, dintr-o tonă de concentrat de cupru se pot obţine aproape 200 kilograme de cupru, astfel că, luând în considerare producţia scoasă la vânzare, compania care câştigă ar putea valorifica circa 65.000 tone de cupru, cu aproximativ 450 milioane de dolari.

sursa: capital.ro

Citeşte AICI mai multe detalii despre investitorul Trafigura şi AICI despre procedura de vânzare a producţiei “Cupru Min”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Pingback: Guvernul a aprobat angajarea a 11 persoane şi cheltuieli de 126,8 milioane lei la “Cupru Min”. Un nou investitor interesat de producţia pe 7 ani a companiei din Abrud | Alba24

  2. Pingback: Trei companii interesate de producţia pe şapte ani la “Cupru Min”. Investitori din Turcia, Olanda şi Elveţia au depus documentaţii pentru licitaţie | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax