Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Teroristul” din Jidvei rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Încă nu a fost trimis în judecată

Publicat

anghelidi

Ovidiu Anghelidi, bărbatul din Jidvei cercetat pentru terorism, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Măsura a fost luată prima dată acum 3 luni, în data de 12 aprilie. 

Propunerea de prelungire a arestării preventive a venit din partea de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism și a fost acceptată de către magistrații Înaltei Curți de Casație și justiție, în data de 3 iulie.

Anghelidi a contestat decizia, dar marți magistrații au respins contestația formulată de către bărbat. Ovidiu Anghelidi va mai rămâne în arest preventiv până în 9 august.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: ”Teroristul” din Jidvei. Mesaj de amenințare filmat în stil ISIS cu o mitralieră de jucărie

Reamintim că în 10 aprilie, procurorii DIICOT alături de polițiștii de la BCCO, sprijiniți de agenți SRI au efectuat o percheziție pe raza localității Jidvei, la domiciliul lui Ovidiu Anghelidi.

După 20 de ore de percheziții, forțele de ordine au descoperit mai multe substanțe ce puteau fi folosite pentru fabricarea unor bombe artizanale, dar și o armă ce părea a fi de jucărie, cu care Anghelidi apare într-o filmare, în care face mai multe revendicări.

VEZI ȘI: Percheziții DIICOT la Jidvei, într-un dosar de AMENINȚARE TERORISTĂ revendicat în numele Organizației „Vlad Țepeș”

Bărbatul este cercetat pentru terorism după ce, la 1 martie, a sunat la o fundație și un hotel din București și le-a transmis că asupra celor două clădiri va avea loc un atac cu rachete și că persoanele aflate în cele două imobile au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

Potrivit anchetatorilor, în 1 martie, la ora 15.52, Secția 1 Poliție București a fost sesizată prin intermediul Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență ”112” cu privire la faptul că pe raza municipiului Bucureşti, unde funcționează o fundație, a fost primit un apel telefonic, ocazie cu care s-a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, faptul că va fi executat un atac cu rachetă asupra locației respective.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul din Jidvei bănuit de terorism, arestat preventiv. În trecut a amenințat un jandarm cu o macetă

De asemenea, în aceeași zi, la scurt timp – ora 15.56 – Secția 1 Poliție a fost sesizată, din nou, prin intermediul S.N.U.A.U. ”112”, despre împrejurarea că la un hotel situat pe Calea Dorobanților, sector 1, a fost primit un alt apel telefonic, fiind transmis un mesaj audio, în sensul că va avea loc un atac cu rachetă și că persoanele prezente au la dispoziție 21 de minute pentru a evacua zona.

La finalul mesajului audio, se preciza că organizația ”Vlad Țepeș” revendică ”atentatul”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax