Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Titus Corlăţean şi-a anunţat DEMISIA din funcţia de ministru de Externe, în urma protestelor privind organizarea votului în Diaspora. Teodor Meleşcanu preia ministerul

Publicat

titus-corlatean Ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi-a anunţat demisia, luni, în conferinţă de presă. Reamintim că săptămâna trecută, în mai multe oraşe ale ţării, inclusiv la Alba Iulia şi în Bucureşti, au avut manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor.

UPDATE: Victor Ponta a confirmat că a primit demisia ministrului şi că îl propune pe Teodor Meleşcanu să preia funcţia.

“Ca ministru am obligaţia să asigur respectarea legalităţii. L-am informat pe Victor Ponta că am decis să-mi depun mandatul de minstru al afacerilor exrterne”, a declarat Titus Corlăţean.

Citeşte şi FOTO – VIDEO: PROTEST la Alba Iulia, după alegeri. În jur de 60 de oameni au cerut DEMISIA ministrului de externe şi acces la vot pentru Diaspora

Referitor la subiectul organizării votului din diaspora, a precizat că MAE a informat în ultimele zile, iclusiv pe parcursul weekendului, în legătură cu măsurile adoptate pentru sprijinirea în cât mai bune condiţii a turului doi al alegerilor prezidenţiale.

Susţine că MAE a pus la dipoziţia BES o echipă de aproximativ 800 de diplomaţi pentru suplimentarea birourilor secţiilor de votare şi că “am anunţat creşterea numărului de cabine în secţiile de vot”.

“Instituţia MAe a făcut şi va continua să facă tot ce este necesar şi legal pentru exercitarea dreptului la vot în străinătate”, a menţionat Corlăţean.

Potrivit acestuia, BEC a comunicat MAE despre “inexistenţa unui impediment legal referitor la organizaea unor noi secţii de votare în străinătate”.

Săptămâna trecută, în Bucureşti şi în mai multe oraşe ale ţării au avut manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor, manifestaţiile având şi un caracter antiguvernamental

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a cerut, de două ori, demiterea lui Corlăţean.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pilu

    luni, 10.11.2014 at 12:32

    Încă un pion sacrificat de către acest personaj malefic –
    https://www.youtube.com/watch?v=tW9711nOz5o
    -vizionează si te vei convinge.Oricum nu este în interesul lor să poată vota toţi din străinătate. Duminică ştampila este la tine, alege adevarul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax