Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu cere daune morale de peste 200.000 de euro, în dosarul acuzatorilor săi de la Înalta Curte. Rechizitoriul DNA

Publicat

Fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu s-a constituit parte civilă în dosarul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care acuzatorii săi sunt judecaţi pentru abuz în serviciu. Cere 200.000 de euro daune morale şi alte 100.000 de lei daune materiale.

”Persoana vătămată Berbeceanu Traian a precizat că se constituie parte civilă cu suma de 100.000 lei, reprezentând daune materiale generate de diferenţa de salariu de la punerea sa la dispoziţie, salariul neprimit până la reîncadrarea la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, cheltuielile aferente deplasărilor sale şi ale apărătorilor la Bucureşti, cheltuielile aferente deplasărilor familei pe perioada cât a fost arestat nelegal, precum şi cu suma de 200.000 de euro reprezentând daune morale generate de suferinţele fizice şi psihice prin care a trecut şi trece în continuare persoana vătămată şi membrii familiei sale, precum şi cele generate de afectarea reputaţiei şi onoarei de ofiţer”, se arată în rechizitoriul DNA.

Dosarul în care sunt inculpaţi fostul şef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan (procuror suspendat din funcţie, Nicolaie Cean (procuror pensionat, fost reprezentant DIICOT Alba Iulia) şi poliţistul Alin Muntean (fost reprezentant BCCO) se află pe rol la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual. Cei trei inculpaţi sunt judecaţi sub control judiciar. În prezent, dosarul este în procedură de cameră preliminară, în cadrul căreia, acesta va fi analizat de un judecător.

Citeşte şi S-au audiat între ei cu identitate protejată. DNA: Mureșan și complicii săi din DIICOT și Poliție au vrut să-l reducă pe Berbeceanu la tăcere

În încheierea instanţei este prezentată o listă de martori cu care nu pot lua legătura cei trei inculpaţi. Fiecare dintre aceştia nu poate lua legătura cu ceilalţi doi inculpaţi, cu partea civilă Berbeceanu Traian şi cu martorii indicaţi în rechizitoriu, respectiv: Albu Dumitru, Alexandru Daciana Camelia, Balică Cristina, Balint Dan, Biriescu Anişoara Ramona, Biriescu Titus Gabriel, Braicu Nicolae, Cernea Ştefan, Costachi Ioan-Mugurel, Cristea Andrada Marinela, Cupetiu Dorin-Eugen-Ioan, Cupetiu Monica, Dreghiciu Maria-Nicoleta, Florescu Gabriel, Fratilescu Gheorghe, Fratilescu Mariana, Geogean Sebastian-Gheorghe, Gheorghe Maria-Georgiana, Goagă Alexandru-Mihai, Huşanu Danca-Ioana, Ilisei Mircea, Ioescu Ovidiu, Lascău Florin, Lavu Alexandru-Nicolae, Laza Adina, Lazăr Simina, Link Cristian, Litera Constantin Cristian, Litera Simina-Mirela, Luca Ovidiu-Claudiu, Manolache Cătălin, Mărginean Gabriel Răzvan, Mărginean Mircea, Mărginean Vasile, Mihalache Mihai Adrian, Mircea Adrian, Naboiu Lucian-Paul, Nicoară Lucian Florin, Oneţ Mariana-Romioara, Pădurean Claudia-Dorina, Pavel Amalia-Coruta, Pintea Cristina Angela, Pîrvoni Gabriel, Pitulescu Mircea, Raţiu Ovidiu, Riscuta Aurel, Rusu Gheorghe, Scaglione Cosimo, Şelaru Florina Adriana, Şerban Florian, Şerdean Claudiu-Alin, Simota Alin, Solomon Maria, Stanciu Mircea, Tomuş Cornel, Uscatu Gheorghe, Vonu Dacian.

Martorii sunt în special persoane anchetate de Traian Berbeceanu, dar pe listă apar şi foşti colegi ai acestuia de la BCCO Alba Iulia.

De asemenea, Ioan Mureşan, Nicolaie Cean şi Alin Muntean trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la judecătorul de camera preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată judecătorul de camera preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte organul de poliţie desemnat cu supravegherea să, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorul de camera preliminară sau a instanţei de judecată; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, precum şi de partea civilă şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Cei trei au fost trimişi în judecată de DNA în 16 iulie 2014 şi sunt acuzaţi că au fabricat probe împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu. Ioan Mureşan, fost şef al DIICOT Alba Iulia în prezent suspendat din calitatea de procuror este acuzat de abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual.

Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT (pensionat), este acuzat de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru: abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă.

În aceeaşi zi în care DNA trimitea în judecată acest dosar la Înalta Curte, la Tribunalul Bucureşti a fost trimis în judecată şi fostul şef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, de către DIICOT, pentru luare de mită, spălare de bani, fals şi complicitate la delapidare.

Citeşte şi Traian BERBECEANU, trimis în JUDECATĂ, de DIICOT. În aceeaşi zi, şi dosarul fostului şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a intrat în atenţia instanţei

sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax