Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

”Trecem iarna cu bine!” Campanii plătite de PSD și PNL, pentru a convinge românii că nu vor crește facturile la energie și gaze

Publicat

”Plafonăm prețurile la energie” și „Trecem iarna cu bine” sunt mesajele unor campanii plătite de PSD și PNL, care încercau să convingă românii că facturile la energie și gaze nu vor crește.

În joc au fost aruncate milioane de lei, iar partidele au promis că românii vor fi protejați. Acum, cele două partide caută soluții pentru problemă și vinovații, scrie Europa Liberă.

Campaniile de publicitate stradală, dar și online, desfășurate de PNL și PSD despre plafonarea prețului la electricitate și gaz sunt cel mai puternic indiciu că Marcel Ciolacu și Florin Cîțu erau conștienți de problemele care vor apărea cu facturile pentru încălzire.

Politicienii au promis că factura nu va crește, iar românii vor trece cu bine peste iarnă, chiar și după liberalizarea pieței.

PSD a strâns peste 500.000 de semnături în favoarea unei petiții legată de facturi, iar marile orașe au fost împânzite cu panouri pe care scria: „Plafonăm prețurile la energie și gaz”, „Spune stop scumpirilor la energie și gaz”.

Chestionați de Europa Liberă, reprezentanții PSD au refuzat să spună cât a costat campania.

PNL a plătit o campanie similară, desfășurată prin intermediul firmei Future Innovation. Vicepreședintele Pavel Popescu a declarat pentru Europa Liberă că două campanii online au fost plătite din banii de subvenție. Costul: 1,8 milioane de lei pentru luna octombrie.

Campania „trecem iarna cu bine”, desfășurată în luna octombrie, se apropie pe youtube de 1 milion de vizualizări pe contul PNL. Mesajul a fost însă promovat și pe zeci de pagini de Facebook.

Toate promisiunile din postările și panourile PNL și PSD despre factura la gaze și energie s-au spulberat după venirea sezonului rece. Populația și agenții economici au primit facturi majorate considerabil, iar PNL și PSD recunosc că legea a fost ineficientă și prost gândită.

Ministrul Popescu dă vina pe ANRE și pe firmele care au trimis facturile eronat, fără să țină cont de plafonare și compensare.

Sursă: Europa liberă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Dex

    sâmbătă, 15.01.2022 at 20:44

    Au dreptate facturile sunt fictive … nici nu e obligatoriu sa le platim.
    Gunoaie

  2. pilu

    sâmbătă, 15.01.2022 at 21:07

    Păi ce să faci dacă în aceste partide s-au promovat proştii si hăbăucii. Ce să ştie ăstia ? Să fure.

  3. dolfi

    sâmbătă, 15.01.2022 at 23:15

    tot ei au facut praf legile mai ales legea offshore-ului si liberalizarea pietei de energie si acuma tot ei incearca sa ne prosteasca…

  4. Haita

    duminică, 16.01.2022 at 08:29

    Niste aiuriti, cred ca populatia ii mai crede ? Taxarea de la viitoarele voturi le va arata ca romanii s-au saturat de gastile numite partide.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax