Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei companii interesate de producţia pe şapte ani la „Cupru Min”. Investitori din Turcia, Olanda şi Elveţia au depus documentaţii pentru licitaţie

Publicat

Ministerul Economiei a comunicat că trei companii au depus documente până la termenul limită din 2 septembrie pentru înscrierea în procedura de selecţie în vederea încheierii contractului de cumpărare a producţiei de cupru de la “Cupru Min” SA Abrud, pe o perioadă de şapte ani.

Procedura de selecţie şi verificare a eligibilităţii este prima etapă a procedurii de vânzare, prin metode combinate, constând în licitaţie cu ofertă în plic, precedată de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, cu criterii de eligibilitate, a unei cantităţi maxime de 331.890 tone de concentrat de cupru.

Cele trei companii sunt Yildirim Holding Inc. (Turcia), Trafigura (Olanda) şi Glencore (Elveţia).

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi consultanţii selectaţi în acest sens derulează, luni, etapa de verificare şi analiză a documentelor prezentate privind conformitatea cu criteriile de calificare specificate în documentaţia iniţială.

La finalizarea etapei de evaluare şi verificare vor fi date publicităţii numele companiilor acceptate pentru oferta financiară angajantă.

Contractul de vânzare care urmează a fi semnat, în urma finalizării întregii proceduri, între “Cupru Min” şi compania desemnată câştigătoare prevede o perioadă de 7 ani pentru livrarea concentratului de cupru, conform graficului specificat în documentaţia iniţială privind procedura de vânzare.

Avansul solicitat în contract este de 40.000.000 euro, plătibil într-o singură tranşă, cel mai târziu la 1 decembrie 2013, pentru care se primeşte maxim 45.360 tone concentrat de cupru, cantitate ajustabilă în funcţie de preţul de vânzare stabilit. În primul an nu se fac livrări, iar în următorii doi ani cantităţile sunt în valoare de 4.000.000 euro fiecare. Începând cu anul 4 şi până în anul 7, livrările sunt de 8.000.000 euro anual. Potrivit specialiştilor, dintr-o tonă de concentrat de cupru se pot obţine aproape 200 kilograme de cupru, astfel că, luând în considerare producţia scoasă la vânzare, compania care câştigă ar putea valorifica circa 65.000 tone de cupru, cu aproximativ 450 milioane de dolari.

La exploatarea de cupru de la Roşia Poieni, administrată de “Cupru Min”, este disponibilă o rezervă de peste 600 milioane de tone de minereu, cu o concentraţie de cupru de 0,36%.
Reamintim că societatea “Cupru Min” a fost inclusă în Planul Naţional de Investiţii, alături Roşia Montană.

Citeşte AICI mai multe detalii despre procedura de vânzare a producţiei de la “Cupru Min”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax