Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tu ce faci de Ziua Națională a României? 10 motive pentru care trebuie să fii la Alba Iulia de 1 Decembrie

Publicat

1 decembrie

oameni 1 decembrie, alba iulia Sfârșitul lunii noiembrie aduce românilor o mini-vacanță datorită zilelor libere acordate pentru sărbătorile naționale de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României. Dacă nu ți-ai făcut încă planuri pentru acele patru zile libere, îți propunem o vizită în Alba Iulia, Cealaltă Capitală a României, unde Marea Unire se serbează cu fast, generozitate, solemnitate, dar și cu multă voie bună.

Vezi şi ZILE LIBERE 2015: Salariaţii vor sta acasă pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie, de Ziua Națională. Weekend prelungit la începutul iernii

Dacă credeți că nu aveți motive să veniți la Alba Iuila de 1 Decembrie, vă oferim 10 motive serioase pentru care merită să ajungeți în Cealaltă Capitală de Ziua Națională a României.

Motive pentru care trebuie să te afli printre miile de turiști prezenți în Alba Iulia de 1 Decembrie:

1. Vei fi exact în locul în care, în urma cu 97 de ani, strămoșii noștri au înfăptuit Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, cunoscută, în prezent, ca Marea Unire a Romanilor.

2. Vei avea ocazia să vizitezi Cetatea Alba Carolina, un izvor nesecat de istorie națională, care te va uimi prin frumusețea, ordinea și curățenia ce domnesc în interiorul zidurilor sale.

3. Vei asista la cea mai mare parada militară organizată până acum în orașul Marii Uniri, un eveniment spectaculos, la care vor participa aproximativ o mie de militari și cadre MApN și MAL.

4. Vei vedea peste 100 de autovehicule militare de lupta și, dacă vor fi condiții meteo favorabile, vei avea ocazia să admiri avioanele MiG 21 Lancer și elicopterele IAR 330 Puma SOCAT survolând pe cer.

5. Vei asista la momente solemne, ca depunerea coroanelor și primirea soliilor, prin care vei aduce un omagiu eroilor naționali.

6. Vei avea parte de o masă populară, cu preparate tradiționale, în Cetatea Alba Carolina, precum și de un concert cu muzică populară.

7. În funcție de preferințe, vei putea opta, în schimb, pentru participarea la un concert al trupei Voltaj, organizat, de asemenea, pe data de 1 decembrie.

8. Întrucât se împlinesc 300 de ani de la ridicarea Cetății Alba Carolina, în jurul datei de 30 noiembrie va avea loc și un concert al Corului Național de Camera Madrigal.

9. Cu toate că, în fiecare dintre cele 4 zile libere, în Alba Iulia vor avea loc numeroase evenimente dedicate turiștilor, orașul Marii Uniri îți va oferi o stare de liniște și relaxare, ajutându-te să te deconectezi de grijile cotidiene.

10. Dacă ești român și vrei să sărbătorești cu adevărat românește, orașul în care s-a înfăptuit unirea este locul în care trebuie să fii de 1 Decembrie.

Citeşte şi Ziua Națională a României, sărbătorită la Alba Iulia: Paradă militară, masă populară și concert Voltaj

Anul acesta, la evenimentul dedicat Marii Uniri din Alba Iulia vor lipsi artificiile, în semn de solidaritate cu victimele tragicului eveniment din Colectiv.

sursa: viziteazaalbaiulia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. stetefanescu ion a

    luni, 16.11.2015 at 21:32

    De1 decembrie merg la parada sa dau respectul fata de militari

  2. Radovici Iancu

    joi, 19.11.2015 at 10:58

    O sa fie un bilci ieftin,ica targurile de la Gaina si Poiana Narciselor(si altele) unde politrucii locali pe sunet de etno si mici o sa sa se afiseze la modul cel mai ipocrit cu cat de „patrioti” sunt.Pe alocuri o sa vina si unul doi de la Bucuresti.Bine ca nu se mai fac artificiile alea costisitoare si ca banii se duc la victimele de la Colectiv.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax