Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ziua Națională a României, sărbătorită la Alba Iulia: Paradă militară, masă populară și concert Voltaj

Publicat

1 decembrie

tricolor 1 decembrie România sărbătorește 97 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Autoritățile locale se pregătesc pentru ziua de 1 Decembrie și pun pe foaie ultimele detalii din program. Anul acesta, invitații speciali ai evenimentului din orașul Marii Uniri vor fi cei de la trupa Voltaj.

În preajma aniversării Marii Uniri, la Alba Iulia se regăsește cel mai bine bucuria de a trăi, gândi și simți românește. Anul acesta momentele solemne și muzica vor fi principalele atracții pregătite pentru albaiulieni, dar și pentru miile de turiști care vor alege ca destinație Alba Iulia pentru a sărbători Ziua Națională.

Potrivit organizatorilor, nu vor lipsi momentele solemne, depunerile de coroane, primirea soliilor și parada militară. De asemenea, va exista și masa populară, la care se vor servi preparate tradiționale celor care ajung în Cetate.

În program se regăsește și un concert de muzică populară. Ziua de 1 Decembrie se va termina cu un concert susținut de trupa Voltaj.

Pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, se pregăteşte cea mai mare paradă militară organizată în oraşul Marii Uniri, din ultimii ani. Dacă anul trecut au fost “mobilizaţi” circa 600 de militari, în 2015 vor defila aproximativ o mie de cadre MApN şi MAI.

Comandantul Garnizoanei Alba, colonel Marcel Domşa a declarat pentru Alba24 că după prima şedinţă de planificare a paradei militare la Alba Iulia, au fost stabilite reperele principale, iar mai multe detalii vor fi cunoscute după 17 noiembrie, când va avea loc altă întâlnire de acest fel.

Deocamdată, planurile sunt pentru participarea a aproximativ o mie de militari de la unităţile din Alba Iulia, Bistriţa, Cluj, Brad, Timişoara, Constanţa, dar şi cadre de la ISU, Jandarmerie şi SRI.

De asemenea, vor fi prezentate aproximativ o sută de autovehicule militare şi tehnică de luptă. În plus, dacă vor fi condiţii meteo favorabile, spaţiul aerian va fi survolat de avioane MiG 21 Lancer şi elicoptere IAR 330 Puma SOCAT.

Tot în aceeaşi perioadă se va marca și aniversarea a 300 de ani de la ridicarea Cetății Alba Carolina, ocazie cu care se va organiza un concert, în jurul datei de 30 noiembrie, la care au fost invitați să ofere un concert Corul Național de Cameră Madrigal.

Anul acesta, de la Ziua Națională a României, vor lipsi artificiile, decizia fiind luată de consilieri după ce au primit sesizări în acest sens din partea unui grup de câteva sute de oameni, în semn de solidaritate cu victimele de la clubul Colectiv.

Citește și „Strada” a convins Primăria Alba Iulia să renunțe la focurile de artificii de Ziua Națională a României. SONDAJ Alba24: Sunteți de acord ? »

Reamintim că la sărbătoarea naţională de anul trecut, de la Alba Iulia, a participat şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Citeşte şi FOTO – REPORTAJ: Ce-am VĂZUT, ce-am SIMȚIT și cum ne-am petrecut ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI la Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax