Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Ucigașul primarului din Lunca Mureșului a acuzat anchetatorii de influențarea martorilor. Decizia judecătorilor din Alba

Publicat


Barsony Gligor, bărbatul condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea primarului din Lunca Mureșului, Ioan Rusu, a spus în fața magistraților de la Tribunalul Alba că anchetatorii au influențat doi martori din proces, astfel încât aceștia să nu declare faptele întâmplate.

Declarația a fost făcută de Barsony într-o ședință la instanța din Alba, în care a cerut ca hotărârea prin care a primit pedeapsa să fie revizuită. 

De menționat este faptul că bărbatul a refuzat în timpul urmării penale să facă declarații în fața anchetatorilor, iar în instanță, chiar și când a avut cuvântul final, a spus că este nevinovat. 

În 22 octombrie, Barsony a făcut o cerere scrisă de mână, pe o coală A4, în care a cerut revizuirea hotărârii. Bărbatul a spus că motivele le va spune în fața judecătorilor. 

CITEȘTE ȘI: Ucigașul primarului din Lunca Mureșului cere revizuirea hotărârii prin care a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Ajuns în fața judecătorilor, în 11 noiembrie, Barsony Gligor a declarat că ”nu își poate dovedi nevinovăția de unul singur, nu a săvârșit crima, iar anchetatorii criminaliști au influențat martorii ca aceștia să nu declare realitatea”, se arată în motivarea Tribunalului Alba. 

Martorii la care s-a referit bărbatul sunt două persoane care au fost audiate de anchetatori în timpul cercetărilor și a judecății. De asemenea, se mai arată că cele două persoane și-au menținut declarațiile și la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Procurorii au mai arătat că ”în cauză a fost făcut și un supliment de expertiză, iar în cursul urmării penale a fost efectuat un test poligraf care a dat concluzii de comportament simulat al condamnatului revizuent”.

Avocatul din oficiu a lui Barsony a solicitat admiterea cererii de revizuire și a audierii martorilor propuși, deoarece nu au fost lămurite suficient toate aspectele relatate de martori.

Judecătorii de la Tribunalul Alba au respins cererea bărbatului condamnat, deoarece acesta nu a oferit informații noi care să nu fi fost cunoscute de anchetatori sau de instanță în timpul procesului. 

Bărbatul a avut la dispoziție 10 zile pentru a contesta decizia magistraților de la Tribunalul Alba, dar, în 21 noiembrie, pe portalul Curții de Apel Alba Iulia nu figura nici un apel din partea acestuia. 

CITEȘTE ȘI: Crima de la Lunca Mureșului: Motivarea pedepsei de 30 de ani de închisoare pentru asasinul fostului primar

Reamintim că Ioan Rusu, fost primar al comunei Lunca Mureșului, a fost ucis  în 26 noiembrie 2016, vestea bulversând a doua zi comunitatea locală. Potrivit rechizitoriului, ”pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces”.

Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului, de către şeful de post şi un prieten de familie.

După multe cercetări, inclusiv după teste ADN, Barsony Gligor a fost considerat principalul suspect și a fost trimis în judecată.

La stabilirea pedepsei de 30 de ani de închisoare, Tribunalul Alba a reţinut violenţa cu care a fost comisă fapta, dar şi conduita sa, având în vedere că nu a recunoscut săvârşirea acesteia, în pofida probelor ştiinţifice prezentate în instanţă.

Pedeapsa aplicată bărbatului a fost și este una dintre cele mai dure aplicate pentru crimă în România.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

FOTO: Drama unei familii din Câmpeni, în prag de sărbători. Focul le-a mistuit o casă și mare parte din agoniseală

Publicat

incendiu campeni

O casă a ars din temelii marți seara, 10 tone de mâncare pentru animale și o mare parte din agoniseala unei familii din Fața Abrudului, Câmpeni, au fost distruse de foc. Doar ajutorul vecinilor, intervenția pompierilor și o minune au făcut ca incendiul să nu cuprindă toată propritatea familiei Morariu. Un accident la aprinderea lemnelor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Platformă din România a British American Tobacco, atacată de hackeri. Au cerut răscumpărare pentru recuperarea datelor

Publicat

securitate cibernetica hacker internet

O platformă românească deținută de compania British American Tobacco a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware și o scurgere de date. Datele se aflau într-o bază Elasticsearch nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. În plus, au descoperit că hackerii au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pieton accidentat MORTAL în zona unei treceri de pietoni din Alba Iulia. Victima este un bărbat de aproximativ 50 de ani

Publicat

Un pieton a fost acroșat miercuri seară, în apropierea unei treceri de pietoni din Alba Iulia, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba. Acesta a fost lovit, la prima vedere, destul de grav.  Accidentul s-a produs în apropiere de BRD, în centrul municipiului, la intersecția străzilor Iuliu Maniu cu Ardealului.  UPDATE 1: Ora 18.25: […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Peste 22.000 de persoane condamnate au fost eliberate prin recurs compensatoriu. În top, tâlhăria și furtul

Publicat

inchisoare

Peste 22.000 de deținuți au fost eliberați prin recurs compensatoriu, în ultimii doi ani, potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Majoritatea erau condamnați pentru tâlhărie sau furt, dar sunt și infractori care erau după gratii pentru omor, care acum sunt în libertate. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat, marţi, pentru Agerpres, că, de la data […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate