Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ultima încercare a iernii, în județul Alba. Ninge în 16 martie. Anunțul meteorologilor

Publicat

Iarna mai are o ultimă zvâcnire în județul Alba, la început de primăvară. În 16 martie, la Alba Iulia și în alte orașe din județ ninge dar zăpada care cade nu se depune.

Potrivit meteorologilor, temperaturile zilei de 16 martie sunt cuprinse între -5 și 4 grade Celsius.

Ninsoarea care cade la orele dimineții se topește la contactul cu asfaltul.

Vezi și ANM anunță că se schimbă vremea: Ploi, lapoviță, ninsori și vânt puternic în mai multe regiuni din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că până joi la ora 20,00 vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și intensificări ale vântului. Potrivit ANM precipitațiile vor fi moderate cantitativ.

”Precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (15/16 martie) și în prima parte a zilei de joi în dealurile vestice, dar și în zonele mai joase din Maramureș, Transilvania și nord-vestul Moldovei se vor semnala și lapovițe și ninsori.

Citește și Cum va fi vremea de Florii 2023: ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

La munte, începând de miercuri a început să ningă și s-a depus strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice, iar din dimineața zilei de joi și în cele estice, sud-estice, precum și pe crestele montane, cu viteze în general de 45…55 km/h”, arată ANM.

Infotrafic – atenționare pentru șoferi: carosabil umed

Centrul Infotrafic avertizează joi dimineața că pe mai multe drumuri din țară carosabilul este umed, cu precipitații sub formă de ploaie și vânt.

Conform IGPR, se circulă pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie și intensificări ale vântului pe raza județelor Alba, Arad, Bihor, Giurgiu, Gorj și Sibiu, iar în zona montană înaltă (Rânca) a județului Gorj, sunt semnalate condiții de ninsoare.

Șoferii sunt sfătuiți să crească distanța de siguranță între vehicule, să se asigure înaintea schimbării benzii sau a direcției și să evite staționarea în apropierea copacilor de pe marginea drumurilor pe care vântul puternic îî poate rupe.

De asemenea, Centrul Infotrafic le recomandă șoferilor să ruleze cu viteză redusă pe un carosabil umed, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

Zăpadă pe DN67 C, în Alba și Gorj

A nins din nou la munte, în cursul nopții și joi dimineață. Pe DN 67C, spre Oașa, dar și spre Obârșia Lotrului, pe DN 7A, drumarii au trebuit să intervină pentru a menține circulația deschisă.

S-au așternut până la zece centimetri de zăpadă proaspătă, fără să fie, însă, probleme în trafic.

Numărul mașinilor care circulă pe aici este destul de redus în această perioadă. Totuși, drumarii au intervenit pentru a se putea circula în siguranță.

Zona montană se află sub o informare de vreme rea, inclusiv ninsori, până joi seară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax