Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ultimele lucrări pe loturile de mobilitate din Alba Iulia. Ce planuri are primăria pentru unele zone din oraș – VIDEO

Publicat

Ultimele lucrări pe loturile de mobilitate din Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa a explicat, pentru alba24.ro, ce lucrări mai sunt în derulare în zonele incluse pentru modernizare în instrastructura rutieră din municipiu. De asemenea, a anunțat pregătiri pentru recepția celorlalte tronsoane.

Gabriel Pleșa a precizat că primăria intenționează să programeze recepția pe loturile de pe Bulevardul Revoluției și Bulevardul Încoronării.

”Sunt 95% gata, sunt pregătite pentru recepție (cele două loturi – n.r.). Sunt mici lucruri pe care noi le-am observat, legate de înclinația trotuarelor sau marcaje”, spune primarul.

Lucrări pe tronsonul dinspre cimitirul municipal

În ceea ce privește tronsonul din Bulevardul Încoronării spre Gara CFR, primarul menționează că lucrările vor mai dura.

”Porțiunea dinspre Cimitirul municipal și Cimitirul Eroilor, 6 luni de zile, din păcate, ne-a ținut pentru o soluție de dublare a conductei pluviale. Nu am vrut să încheiem lucrările știind că este o garanție de 5 ani și nu mai puteam interveni”, a menționat Pleșa.


Acesta spune că a vrut să rezolve și problema de acolo legată de situațiile în care, după ploi abundente, se inundă strada, iar sistemul de canalizare nu mai face față.


Primăria Alba Iulia a recepționat lucrările de modernizare efectuate pe Bulevardul Republicii. Gabriel Pleșa a anunțat că până în 1 Decembrie vor fi recepționate și celelalte lucrări, inclusiv sistemul de bike sharing pentru biciclete electrice.

Vezi FOTO: Primăria Alba Iulia a recepționat lucrările de modernizare de pe Bulevardul Republicii. Ce se întâmplă până la 1 Decembrie

Acesta a anunțat reînceperea lucrărilor în zona centrală a Muncipiului Alba Iulia, mai exact în zona cuprinsă între Cimitirul Eroilor și intersecția dintre Bd. Încoronării și Ferdinand.

Citește și Reîncep lucrările în Alba Iulia. Cum vrea primăria să rezolve problema zonei inundabile dintre gară și cimitir

Este vorba despre dublarea unei conducte de canalizare, proces care a dus la întârzierea cu trei luni a lucrărilor pentru proiectele de mobilitate urbană pe acest tronson.

Planuri pentru strada Detunata

Pe strada Detunata sunt în derulare lucrări executate de Eon Gaz, spune primarul. Pe această arteră ar urma să fie reorganizată circulația cu sens unic.

Pleșa a precizat că primăria a transmis notificări companiei, pentru a reface partea carosabilă după lucrări. Însă echipele trebuie să aștepte o perioadă pentru a verifica dacă nu sunt scurgeri de gaz și apoi se va repara carosabilul.

Vor urma noi amenajări.

”Noi, din bugetul local, vreau ca până la sosirea iernii să putem turna un covor asfaltic de uzură pe toată strada. Apoi ne gândim împreună cu Poliția rutieră dacă facem sens unic și interzicerea parcărilor pe dreapta și stânga. Va trebui să reglementăm pentru că este un mare haos și o mare problemă a circulației din Alba Iulia”, a declarat primarul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Cometfire

    joi, 19.09.2024 at 08:18

    How about the streets left without lights in the evening? When are you planning to take us out of the dark? We’ve been here for a year!!

  2. Muntean

    joi, 19.09.2024 at 15:25

    englezule, voi l-ati votat

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate