Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba a ajuns după gratii după ce a încercat să violeze o tânără. Judecătorii din Alba Iulia l-au lasat în libertate

Publicat

Penitenciarul Aiud

Un tânăr din Galda de Jos a ajuns după gratii, după ce a încercat să violeze, o tânără pe care a urmărit-o pe stradă. În primă instanță, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au considerat că tânărul nu trebuie să stea în închisoare pentru fapta sa, ci că merită doar o pedeapsă cu suspendare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au făcut apel, iar dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, unde judecătorii au schimbat sentința. 

Magistrații Curții au decis că bărbatul, Daniel Popa, trebuie să execute pedeapsa, în închisoare. Drept urmare, aceștia au schimbat sentința judecătorilor din Alba Iulia și i-au dat pedeapsă cu executare.

Faptele tânărului care în primă instanță a primit închisoare cu suspendare

Potrivit surselor alba24.ro, tânăra de 24 de ani a mers în noaptea de 9 spre 10 iulie 2021, la benzinăria din Galda de Jos pentru a cumpăra câteva produse. La benzinărie se afla și Daniel care a observat-o pe tânără.

CITEȘTE ȘI: Închisoare cu SUSPENDARE pentru un bărbat din Alba care a încercat să violeze o tânără. Cum a reușit să se salveze femeia

După ce tânăra a a ieșit din benzinărie, Daniel a urmărit-o și a abordat-o pe aceasta. La un moment dat, când tânăra și-a dat seama de intențiile acestuia a fugit, însă a fost prinsă de Daniel și transă înspre râul Galda.

Tânăra a avut puterea să strige după ajutor, iar strigătele au fost auzite de mai mulți vecini care au ieșit cu lanternele afară. Când și-a dat seama că poate fi prins acesta a fugit de la fața locului.

A fost prins și reținut de polițiști o zi mai târziu.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Poiana Galdei, REȚINUT pentru tentativă de viol. Ar fi încercat să agreseze sexual o tânără, noaptea, pe stradă

Trecut violent – a bătut cu o bară metalică un alt bărbat

Daniel nu este la prima întâlnire cu legea penală. În 2019, acesta a bătut un alt tânăr cu o bară metalică.

Potrivit motivării instanței, ”pe fondul unui conflict spontan, inculpatul l-a alergat pe V. pe terasa barului și spre interiorul acestuia până în zona barului, lovindu-l pe acesta în repetate rânduri cu o țeavă metalică, în zona capului, la nivelul corpului și a membrelor, producându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale. Încercând să scape de inculpat, persoana vătămată a pătruns în interiorul barului și a ținut de ușa acestuia pentru a opri atacul declanșat, iar la un moment dat s-a refugiat după tejgheaua barului împingând-o pe martora M în fața agresorului”, se arată în documentul citat.

Pedeapsă cu amânare

Pentru fapta descrisă mai sus, bărbatul a fost condamnat în 31 septembrie 2021, la mai bine de trei ani de la comiterea faptei și după ce a încercat să o violeze pe tânără.

Tot magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat la 9 luni de închisoare cu amânare.

A fost reținut și depus la Penitenciarul Aiud

Marți, 5 aprilie, magistrații Curții de Apel Alba Iulia i-au dat sentința de 2 ani, 11 luni și 20 de zile de închisoare cu executare. Tot marți, polițiștii din Galda de Jos l-au depistat și reținut pe tânăr, iar apoi acesta a fost depus la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 06.04.2022 at 12:14

    Oare care ar fi fost sentinţa dacă fata era o fică a unui magistrat ? Justiţie de doi bani în Romania !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax