Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba care a ascuns cadavrul tatălui în frigider, trimis în judecată. Trăiau în mizerie și cu bani ascunși la saltea

Publicat

oiejdea barbat mort frigider

În urma cu patru ani comunitatea din Galda de Jos era șocată când polițiștii criminaliști descopereau într-o ladă frigorifică, dintr-o casă din localitate, cadavrul unui bărbat de 71 de ani. 

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost băgat în frigider, chiar de către fiul său, care s-a speriat când tatăl său a murit și nu a știut ce să facă. 

Cazul a scos la suprafață o adevărată tragedie a familiei: bătrânul cu picioarele amputate lăsat în grija fiului în vârstă de 39 de ani, care avea probleme legate de alcool. Din câte se pare bătrânul decedase în data de 10 decembrie 2018, iar timp de o lună trupul a stat ascuns în frigider, până în data de 11 ianuarie 2019.

VEZI ȘI: VIDEO: Caz ȘOCANT în Galda de Jos. Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-o ladă frigorifică. Fiul, principalul suspect

Cel care și-a dat seama că ceva nu este în regulă a fost poștașul satului. Patru ani mai târziu, fiul bătrânului a fost trimis în judecată pentru profanare de cadavre sau morminte.

YouTube video

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia, în data de 14 iunie 2023.

La cererea alba24.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au precizat pentru ce a fost trimis bărbatul în judecată: ”La începutul lunii decembrie 2018, după ce numitul D.Ș. a decedat din cauze străine de acțiunea sau vinovăția vreunei persoane, inculpatul D., fiul lui D.Ș., a procedat la păstrarea cadavrului defunctului și încercarea de conservare prin înghețare a acestuia, prin plasarea lui într-o ladă frigorifică amplasată într-un imobil al locuinței de la adresa din com. Galda de Jos, (…), jud. Alba

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Detalii halucinante în cazul cadavrului descoperit în frigider. Trai în mizerie, bani la saltea roși de șobolani

La adresa menționată, după efectuarea unor minime cercetări efectuate de lucrătorii de poliție, la data de 11.01.2019, a fost găsit cadavrul numitului D.Ș., așezat pe spate și în stare de degradare”, au transmis procurorii pentru alba24.ro.

Trăiau în mizerie

Poștașul și-a dat seama că bătrânul a pățit ceva când a mers să îi ducă pensia și nu l-a mai văzut pe bărbat. Atunci fiul i-a spus că bătrânul este plecat ”cu ale lui”, în condițiile în care era invalid.

Cei doi locuiau în condiții greu de imaginat, într-o mizerie de nedescris, într-o gospodărie prăbușită din toate părțile. Vecinii spun că locul se umpluse de șobolani, care mișunau peste tot, inclusiv în casă.

Bătrânul dormea sub un morman de bani

În ciuda sărăciei aparente, bătrânul dormea, la propriu, pe un munte de bani. Rudele și vecinii spun că la momentul anchetei, polițiștii au găsit, în cursul o mare sumă de bani ascunsă sub salteaua patului în care dormea bătrânul. Ar fi fost vorba de peste 36.000 de lei. O parte din bani au fost roși de șobolani și chiar târâți în găurile lor, de rozătoarele de care gospodăria era plină.

Situația în care trăia bătrânul nu a atras atenția autorităților. Cu ambele picioare amputate, omul a fost lăsat în grija fiului său, el însuși cu probleme legate de alcool și de responsabilitate. Acesta se pare că primea o indemnizație pentru însoțitor de persoană cu handicap, iar bătrânul încasa și el o pensie destul de mare (aproximativ 2.500 de lei). Cu toate că aveau bani să trăiască decent, cei doi trăiau într-o mizerie deplină.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax