Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Un nou operator de salubritate în Alba. Contract de 10 milioane de euro, obținut de nemții de la RER-RWE


Publicat

rer colaj

Un nou operator de salubritate a intrat pe piața colectării și transportului de deșeuri din Alba. Concernul german RER-RWE a obţinut, prin intermediul unei asocieri de firme în care este acţionar la Oradea şi Timişoara, un contract şi are cea mai bună ofertă într-o altă licitaţie cu valoare mare.

În 27 decembrie 2018, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris a încheiat contractul pentru zona 2 a judeţului Alba, în ceea ce priveşte colectarea şi transportul deşeurilor. Câştigătorul licitaţiei este Asocierea SC RER Ecologic Service SA Oradea – Retim Ecologic Service SA Timişoara. Ambele societăţi au ca acţionari RER-RWE Entsorgung România, firma care reprezintă în România interesele companiei germane RWE Entsorgung AG, respectiv Consiliile locale din Oradea şi Timişoara. În 2018, RER Ecologic Service SA Oradea şi-a schimbat denumirea în RER Vest.

Valoarea contractului obţinut în Alba se ridică la circa 10 milioane de euro.

Peste 81.000 de locuitori din județ vor beneficia de serviciile noului operator de salubritate. Tarife aplicate

În zona 2 de colectare (81.341 de locuitori) sunt incluse oraşul Cugir, municipiul Sebeş şi comunele Daia Română, Cut, Şpring, Doştat, Gârbova, Cîlnic, Pianu, Săliştea, Blandiana, Vinţu de Jos, Ceru Băcăinţi, Şibot, Săsciori şi Şugag.

În această zonă, tariful ce va fi plătit în mediul urban va fi 8,21 lei/persoană/lună, în timp ce în rural valoarea va fi de 253,83 lei/tonă, locuitorii urmând să achite o taxă de salubritate la primărie.

Operatorul are la dispoziţie un termen de 4 luni de „mobilizare”, astfel încât contractul nu va intra în vigoare mai devreme de luna mai 2019.

Procedura de concesionare pentru cea mai mare zonă din județului, suspendată ca urmare a unei contestații

ADI Salubris mai are în derulare procedura de concesionare pentru zona 1, cea mai mare a judeţului, care cuprinde circa 150.000 de locuitori. Procedura este suspendată ca urmare a unei contestaţii formulate de operatorul Polaris M Holding în ceea ce priveşte rezultatul evaluării tehnice a ofertelor. Contestaţia a fost respinsă de CNSC, dar mai există posibilitatea continuării demersului în instanţa de judecată.

În faza finală, cea a evaluării financiare, au mai rămas doi ofertanţi. Cea mai bună ofertă ar aparţine şi în acest caz asocierii formate din firmele SC RER Ecologic Service Oradea SA (lider asociere) şi SC Retim Ecologic Service SA Timişoara.

Valoarea estimată a acestui contract este de circa 19 milioane de euro.

Zona 1 a judeţului, din care ar urma să fie colectate şi transportate deşeurile în cadrul acestui contract are în componenţă municipiile Alba Iulia şi Aiud, oraşele Teiuş şi Ocna Mureş, respectiv comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalţ, Stremţ, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sîntimbru, Rîmeţ, Rădeşti, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopîrta, Fărău, Noşlac, Lunca Mureşului şi Unirea.

O eventuală nouă contestaţie plus perioada de mobilizare va determina ca ordinul de începere a contractului să poată fi emis abia în a doua jumătate a anului 2019.

Citește și CRIZA deșeurilor în Alba. De la 1 ianuarie, Polaris nu mai ridică gunoiul menajer în mai multe localități din județ

4,8 milioane de euro, valoarea contractului pentru salubrizarea zonei 3, cu centrul în municipiul Blaj. Tarife aplicate

În august 2018, ADI Salubris a încheiat contractul pentru salubrizarea zonei 3 a judeţului Alba, cu centrul în municipiul Blaj. Contractul în acest caz a fost obţinut de Asocierea SC Greendays SRL Baia Mare / Greendays 2-Solucoes Ambientas SA din Portugalia şi are o valoare de 4,8 milioane de euro.

Zona 3 are o populaţie de circa 45.000 de locuitori şi este formată din municipiul Blaj şi comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Sâncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelul de Jos şi Roşia de Secaş.

În mediul urban tariful perceput va fi de 8,16 lei pe persoană, fără TVA. În rural se va plăti tariful de 260,55 de lei/tonă, fără TVA.

Zona Munților Apuseni

Pentru zona 4, care cuprinde oraşele şi comunele din zona Munţilor Apuseni, licitaţia nu a fost, încă, demarată şi nici nu va fi lansată prea curând. În plus faţă de refuzul administraţiilor din Cîmpeni şi Abrud, de a emite hotărârile necesare, a intervenit o nouă modificare a legislaţiei în domeniu care impune schimbarea radicală a procedurii.

foto: rervest.ro

sursa: adevărul.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Cum pot vota persoanele infectate cu COVID-19, sau cele aflate în izolare la domciliu. Acte necesare pentru urna mobilă

Publicat

stampila vot

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că actele medicale care trebuie să însoțească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale din anul 2020 sunt următoarele:

Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleași documente care au fost prezentate și la scrutinele anterioare);

În cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locație declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:

biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul și indicația de izolare;

decizia de izolare emisă de Direcția de Sănătate Publică;

rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.

Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituționalizată, impusă atât pentru cetățenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât și pentru contacții persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcția de Sănătate Publică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de persoane din Alba, în carantină la domiciliu. Câte locuri libere mai sunt pentru carantină instituționalizată

Publicat

Peste 700 de persoane se află în carantină la domiciliu, în județul Alba. De asemenea, până sâmbătă 26 septembrie au ieșit din carantină de la domiciliu 2535 de persoane. 

Mai exact, în caratină la domiciliu se află 721 de persoane.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului nu se află nicio persoană. În Alba la această oră există 80 de spații libere de carantinare instituționalizată

Reamintim că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba au fost confirmate cu COVID-19, 45 de persoane.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost comunicate 1.552 infectări noi.

CITEȘTE ȘI: 1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 121.235, potrivit datelor transmise sâmbătă, 26 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 1.552 infectări noi, depistate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 97.554 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 4.687 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 25.09.2020 (10:00) – 26.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 54 de decese (28 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.

51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.249. Dintre acestea, 512 sunt internate la ATI.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 376 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.810 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un nou deces cauzat de COVID-19 în Alba. Un bărbat de 65 de ani cu multiple comorbidități la decedat la Spitalul din Timișoara

Publicat

Un nou deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în județul Alba. Este vorba despre un bărbat de 65, confirmat cu COVID-19, în 19 septembrie.

Acesta a decedat în 24 septembrie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, unde a fost transferat de la Spitalul din Alba. Bărbatul suferea de multiple comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate