Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a pierdut DEFINITIV procesul cu un cadru didactic. Decizie la Curtea de Apel

Publicat

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a pierdut definitiv procesul cu fostul director al Centrului de Relații Internaționale, Petru Ștefan Ionescu. 

Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul instituției de învățământ ca nefondat și o obligă să plătească și cheltuielile de judecată de aproape 6.000 de lei.

Concret, soluția de la Tribunalul Alba, unde Petru Ionescu a câștigat de asemenea, rămâne aceeași. Mai multe detalii despre soluție, AICI.

Procesul a fost deschis de acesta după ce Senatul UAB a anulat procedura în cazul unui concurs pentru postul de profesor universitar la Facultatea de Litere, pe care îl câștigase.

Magistrații au subliniat faptul că Senatul Universității nu avea cadru legal de a verifica documentația de concurs care trecuse anterior de trei comisii de control.

Ionescu a depus documentația, a dat probele și a fost declarat câștigător. Mai trebuia doar ca rezultatul concursului să fie validat de Senat.

În ședința din data de 25 februarie 2022, Senatul a invalidat concursul pe motiv că Petru Ionescu nu a făcut dovada ”calității de conducător de doctorat”.

Doar că, spun magistrații care au judecat cazul, Senatul UAB și-a depășit atribuțiile.

Concret, i-ar fi căutat nod în papură acestuia după ce el ar fi intrat într-un conflict cu rectorul Daniel Breaz.

Ionescu nu ar fi vrut să îndeplinească o serie de solicitări ale lui Breaz, motiv pentru care ar fi ajuns pe ”lista neagră” a rectorului.

Soluția pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia: 

”Respinge recursul declarat de pârâtii SENATUL UNIVERSITĂTII ”1 DECEMBRIE 1918” din ALBA IULIA si UNIVERSITATEA ”1 DECEMBRIE 1918” din ALBA IULIA împotriva sentinţei administrative nr. 215/CAF/2023, pronunţate de Tribunalul Alba – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ, fiscal si de insolventă în dosar nr. 2050/107/2022, ca nefondat.

Admite excepţia nulităţii recursului incident, invocată de pârâti. Anulează recursul incident declarat de reclamantul IONESCU PETRU STEFAN împotriva aceleiaşi sentinţe.

Obligă recurentele să plătească intimatului suma de 5.913,35 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă”.

Soluția judecătorilor Tribunalului Alba

Decizial Curții de Apel vine după ce și magistrații Tribunalului Alba i-au dat dreptate cadrului didactic și au obligat Senatul să valideze concursul.

”Obligă Senatul Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia să emită o hotărâre de aprobare a raportului comisiei de concurs din 07.02.2022, respectiv de validare a rezultatului concursului pentru ocuparea postului de profesor universitar (poziţia nr. 20, Departamentul de Filologie, Facultatea de Istorie şi Filologie), organizat în semestrul I al anului universitar 2021-2022, în vederea numirii pe post a reclamantului şi acordarea titlului universitar aferent”, se arată în soluția pe scurt.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. dd

    joi, 07.03.2024 at 08:27

    foarte multi sefi din institutii publice fac abuzuri cu subalternii doar pentru ca au mai multe studii, nu fac parte din apropiatii lor sau nu au pile. dar vor trebui sa raspunda pentru nelegiurile astea. Ii umilesc si nu le respecta studiile. pe lumea asta, nu pe cealalta ca Dumnezeu nu bate cu batul.

  2. Gabi

    joi, 07.03.2024 at 10:01

    Profesor universitar fără abilitare???? Cum se poate asa ceva!!! E condiție necesara conform legii pentru a putea participa la concursul de ocupare a unui post de profesor!

  3. Pamfil

    joi, 07.03.2024 at 13:11

    si eu as fi refuzat „sugestia” si „recomandarea” de a ma inscrie in pesede (sau in orice alt partid securist). Fosti colegi si foste colege de-ale mele care au ales cariera academica au aparut „subit” in poze de la diverse sindrofii pesediste.

  4. Catya

    joi, 07.03.2024 at 16:16

    Trebuie să ne amintim că deciziile în cadrul unei universități se iau adesea colectiv, în urma deliberărilor și evaluărilor amănunțite. Prin urmare, a reduce acest caz la o simplă vendetă personală a unui singur individ este o simplificare extremă și nedreaptă.

  5. Ioan

    joi, 07.03.2024 at 20:21

    Intr-un cadru complex precum cel academic, relațiile profesionale și deciziile administrative rareori pot fi zugravite in alb-negru. În cazul de față, este surprinzător de simplist să învinovățim rectorul pentru lipsa calificarilor unui profesor, mai ales când acesta din urmă a beneficiat de susținere și promovare pe parcursul carierei sale.

  6. Adi Gliga

    vineri, 08.03.2024 at 08:54

    Și totuși insul e singurul dascăl care își face treaba corect la Filo..in rest numai șmecheri și lingăi de la care inveti f. puțin sau nimic..eventual cum sa te rezolvi în viața…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax