Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Universitățile vor putea construi pe terenurile aflate în domeniul public. Ligia Deca vrea să modifice legea din nou

Publicat

Universitățile vor putea construi pe terenurile aflate în domeniul public. Ligia Deca își modifică propriile Legi ale educației, la doar 8 luni de la promulgare și după 8 ani de lucru pe aceste proiecte din poziția de consilieră a lui Klaus Iohannis.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ligia Deca a inițiat un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) prin care aduce numeroase schimbări legii învățământului preuniversitar și legii învățământului superior.

Universitățile vor putea ridica construcții pe terenurile aflate în domeniul public al statului român sau al primăriei, cu fonduri externe nerambursabile sau din venituri proprii, prevede proiectul de OUG.

De asemenea, fosta consilieră a lui Iohannis introduce Informatica și Arhitectura în aria de discipline STEM, numită în legea românească ȘTIM, după ce aceste două domenii au fost excluse prin legea învățământului promulgată anul trecut.

O modificare semnalată de Edupedu ar fi aceea că universitățile sunt cele care vor recunoaște atestatul de abilitare care îi dă dreptul unui cercetător sau profesor să fie conducător de doctorate și în România, dacă are deja această calitate într-o țară membră a UE sau în Confederaţia Elveţiană sau dacă el este deja conducător de doctorat într-o universitate aflată „printre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ superior ale lumii“.

Spre comparație, Legea Iohannis-Deca prevede în forma în vigoare că ministrul trebuie să facă această recunoaștere, printr-un ordin de acordare a atestatului de abilitare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax