Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Cresc salariile şi pentru angajaţii Primăriei Alba Iulia. Proiect aprobat în şedinţa Consiliului Local de JOI

Publicat

primarie

primaria alba iulia Salariile angajaţilor din Primăria Alba Iulia vor creşte din această lună, cu 12 la sută, după ce aceeaşi decizie a fost luată de Consiliul Judeţean Alba, în şedinţa din iulie. Joi, 6 august, consilierii locali s-au reunit în şedinţă extraordinară, de la ora 13.00, cu două proiecte pe ordinea de zi.

UPDATE: Consilierii locali au aprobat cele două proiecte de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de joi, 6 august. Pe lângă proiectul privind Creșterea salarială pentru pesonalul angajat în unitatea administrativ teritorială a municipiului Alba Iulia, urmare Ordonanței de Urgență nr. 27/2015 Rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli al municipiului Alba Iulia pe anul 2015, consilierii au aprobat și este vorba despre rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pe 2015 şi propunerea de creştere salarială cu 12%, de la 1 august, pentru personalul angajat în unitatea administrativ-teritorială a municipiului Alba Iulia, potrivit Ordonanţei 27/2015.

Concret, vor avea salarii mai mari cu 12%, dacă popunerea este aprobată în şedinţa de CL de joi, 290 de angajaţi din aparatul de specialitate al primarului şi Direcţia Programe, Serviciul Public Comunitar pentru Cadastru şi Agricultură, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, SAPL şi SVSU. Nu vor beneficia de aceste creşteri angajaţii de la Poliţia Locală şi Direcţia de Asistenţă Socială, pentru care au fost operate recent majorări de venituri.

Cheltuielile de personal vor creşte cu 221.000 lei (autorităţi executive), respectiv 38.000 lei (alte servicii publice generale), 379.000 lei (asigurări şi asistenţă socială).

În proiect se arată că majorarea cu 12% vizează salariul de bază brut şi sporurile. Excepţie de la această propunere este personalul care a beneficiat în cursul anului 2015 de majorări de salariu conform Hotărârii 1901 din 10 decembrie 2014, pentru stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială, Direcţiei Creşe şi Serviciului Public de Asistenţă Medicală au beneficiat de o majorare a salariului de bază cu 100 de lei începând cu 1 ianuarie 2015, conform OG 70/2014, iar angajaţii Serviciului Poliţia Locală au normă de hrană (HCL 122/28.04.2015), în timp ce asistenţii personali au avut două majorări de salarii în 2015 (1 ianuarie 2015 şi 1 iulie 2015), potrivit legislaţiei naţionale, se mai arată în documentaţia de proiect.

Conform OG 27/2015, autorităţile administraţiei publice locale pot stabili o creştere salarială pentru personalul angajat în instituţiile publice locale de până la 12%, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:

– încadrarea cheltuielilor de personal în limita bugetului aprobat;

– încadrarea cheltuielilor de personal in limita plafonului de cheltuieli de personal repartizat conform prevederilor legale.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pot stabili creşteri salariale diferenţiate pe categorii de personal, în funcţie de condiţiile specifice.

Ordonanţa a fost propusă şi aprobată “având în vedere nivelul scăzut al salariilor din administraţia publică locală, care generează o lipsă acută de personal la nivelul acesteia, luând în considerare solicitările fundamentate ale sindicatelor şi faptul că, datorită nivelului de salarizare foarte scăzut, din estimările sindicatelor peste 60% din lucrătorii din administraţia publică locală au salarii la nivelul salariului minim pe economie, foarte mulţi salariati migrează fie către alte sectoare de activitate mai bine retribuite, fie pleacă în străinătate la muncă, suspendându-şi în unele cazuri raporturile de serviciu sau marea majoritate prin demisie”.

Reamintim că de la 1 iulie, a crescut şi salariu minim pe economie, la 1.050 lei, de la 975 lei.

În plus, de la 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare se majoreaza cu 12% faţă de nivelul acordat pentru luna iulie 2015.

Citeşte şi De la 1 august cresc cu 12% salariile personalului nedidactic din şcoli, licee şi universităţi de stat

Şi salariile funcţionarilor din aparatul de specialitate de la Consiliului Judeţean Alba, dar şi din instituţii subordinate acestuia se majorează cu 12%, în urma ordonanţei de Guvern. De salarii mărite vor beneficia aproximativ 400 de angajaţi din Alba, iar impactul asupra bugetului CJ este de circa 300.000 de lei.

Creşterea salarială este valabilă pentru angajaţii din cadrul Consiliului Judeţean (aproximativ 130 de persoane) şi de la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia (circa 80 de angajaţi), Teatrul de Păpuşi “Prichindel” Alba Iulia (aproximativ 20), Biblioteca Judeţeană “Lucian Blaga” Alba (aproximativ 20), Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba (aproximativ 80), Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba (aproximativ 30), Direcţia Judeţeană de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu Alba (15) şi Salvamont Alba (15).

Aceştia vor primi salariile majorate din 12 august.

Citeşte şi Consiliul Judeţean Alba majorează cu 12% salariile angajaţilor din aparatul de specialitate şi 7 instituţii subordonate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. eu

    joi, 06.08.2015 at 15:53

    HELLOOO! CUM EXCEPTIE FAC ANGAJATII care aU beneficiat în cursul anului 2015 de majorări de salariu conform Hotărârii 1901 din 10 decembrie 2014, pentru stabilirea salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
    MAJORAREA ACEASTA AM OBTINUT PRIN LEGEA STATULUI, NU PRIN HCL. ASTIA CU SALARII MICI, TOT MICI. SINDICATULE CE FACI?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax