Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţa Consiliului Judeţean Alba, organizată la Abrud. Discuţii pentru un parc industrial în Apuseni. Proiectele de pe ordinea de zi

Publicat


CJ prefectura albaConsilierii judeţeni din Alba au fost, joi, la Abrud, locaţie unde s-a desfăşurat şedinţa ordinară din luna iunie. Aceştia au aprobat toate cele 10 proiecte pe ordinea de zi şi au fost de acord, în principiu, şi cu propunerea privind crearea unui parc industrial sau a unei zone industriale care să atragă investitori la Abrud şi în Munţii Apuseni.

Proiectele care au fost discutate şi votate se referă la măsuri de urgenţă pentru asigurarea transportului judeţean de persoane, mutarea Centrului Militar Judeţean în sediul de pe strada Regina Maria nr. 6, regulamentul de desfăşurare a Taberei de educaţie ecologică şi turism montan şi actualizarea Monografiei economico-militare a judeţului.

Şedinţa din luna iunie s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud (Pavilion C), la invitaţia consilierului judeţean Virgil Nariţa, care a iniţiat varianta construirii unui parc industrial în oraş.

Consilierul județean Virgil Narița a declarat pentru Alba24 că această inițiativă a fost luată în discuție încă din momentul întocmirii strategiei județului Alba, anul trecut, dată fiind situația grea cu care se confruntă locuitorii din Apuseni, în ceea ce privește locurile de muncă. O soluție pentru dezvoltarea zonei, în condițiile în care alte investiții majore nu s-au concretizat, ar fi crearea infrastructurii în cadrul unui parc industrial.

Consilierul județean susține că se intenționează găsirea unui teren de aproximativ 10 hectare care să fie utilizat pentru crearea unui astfel de parc.

De cealaltă parte, primarul din Abrud, Nicolae Simina, spune că “nu avem posibilitatea să cumpărăm 10 hectare de teren compact, pentru care să asigurăm şi utilităţi”. În plus, atragerea de investitori în zonă este dificilă, dată fiind insfrastructura necorespunzătoare – DN74 şi DN75, care nu sunt reabilitate.

UPDATE: După şedinţa de joi, consilierul judeţean Virgil Nariţa a declarat pentru Alba24 că atât colegii din CJ, cât şi primarul din Abrud şi reprezentanţii CL au agreat ideea construirii unei zone industriale în oraş, pe o suprafaţă de 5 hectare. Astfel, dacă varianta iniţială de 10 hectare pentru parc industrial părea mai greu de realizat, o investiţie pe un teren mai restrâns a primit acceptul de principiu al autorităţilor locale şi judeţene. Urmează să se stabilească modalitatea de asociere sau iniţiere a proiectului privind investiţia. Potrivit consilierului Virgil Nariţa, la şedinţă a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Parcurilor Industriale din România, Emil Nicolae Muntean, şeful Parcului Industrial Cugir, care şi-a manifestat disponibilitatea pentru a acorda consultanţă în acest demers.

Ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de urgenţă pentru asigurarea continuităţii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, având în vedere Sentinţa civilă nr. 16711 din 17.12.2013, pronunţată de către Tribunalul Cluj în cauza ce formează obiectul Dosarului nr. 10400/ 117/ 2013 (se prelungeşte programul de transport până la 30 septembrie 2015).

2. Proiect de hotărâre privind actualizarea Monografiei economico-militare a Judeţului Alba.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Statului de funcţii al Camerei Agricole Judeţene Alba.

4. Proiect de hotărâre privind încuviinţarea solicitării ce se va adresa Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru emiterea avizului conform în vederea schimbării destinaţiei unui bun imobil, proprietate publică a Judeţului Alba (clădirea de pe strada Petru Dobra 2, în care a funcţionat Şcoala Postliceală Sanitară Alba Iulia şi care va deservi drept sediu pentru Secţia de Recuperare Medicală a spitalului)

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea mutării şi constituirii dreptului de administrare al Centrului Militar Judeţean Alba asupra imobilului situat administrativ în Municipiul Alba Iulia, str. Regina Maria nr. 6, proprietate publică a Judeţului Alba. (în vechiul sediu al CMJ, din Cetatea Alba Carolina îşi va desfăşura activitatea Consiliul Judeţean; AICI, detalii; preluarea-predarea bunurilor în cauză se face în termen de 30 de zile de la aprobarea hotărârii)

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii unui imobil din domeniul privat in domeniul public al Judeţului Alba (clădirea DGASPC Alba, strada Mihai Viteazul nr. 2)

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificarii valorii de inventar a unor bunuri imobile, ca urmare a realizării unor lucrări de investitii (drumuri judeţene, castelul de la Sîncrai)

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de desfăşurare a Taberei de educaţie ecologică şi turism montan – 2015 din cadrul activităţii „Cercuri şcolare de turism”.

9. Proiect de hotărâre privind validarea desemnării unor membri în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba (colonel Felician Itu – inspector şef IJJ Alba, colonel Dorel Sofica – inspector şef ISU Alba, Ioan Vodă – şef Poliţia Locală Alba Iulia)

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor procese-verbale de vecinătate.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Avea 17 ani când tatăl lui, șofer la Ambulanța din Alba, a fost împușcat la Revoluție. În 30 de ani n-a primit nicio compensație

Publicat

Sute de oameni din toate colțurile țării au ajuns vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție din București, pentru a depune mărturie în dosarul Revoluţiei. Printre aceștia s-a aflat și Mihai, un șofer de autobuz din Alba. Acesta avea doar 17 ani când tatăl său, șofer de Salvare, a fost împușcat în cap în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

23 februarie – Lăsatul Secului pentru carne din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Tradiții și obiceiuri înainte de Postul mare

Publicat

duminica infricosatoarei judecati

Lăsatul Secului pentru carne, în 2020 se ține în Duminica Înfricoșatei Judecăți, pe 23 februarie. În toate zonele rurale din țară Lăsatul Secului de Paști joacă un rol extrem de important. La lăsatul secului, înainte de intrarea în Postul Paștelui, în satul tradiţional aveau loc petreceri, fiecare înfruptându-se pe săturate din bucatele de care nu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ALERTĂ METEO: COD ROȘU și PORTOCALIU în ALBA și alte zone din țară. Vânt de până la 180 Km/h la munte

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări COD ROȘU, Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic valabile duminică și luni în județul Alba și alte zone din țară. Pe 24 februarie, în intervalul orar 02:00 – 18:00, în zona montană din județul Alba este COD ROȘU de vânt puternic, cu rafale de peste 140 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în Italia: 11 localități au intrat în carantină. 79 de cazuri, confirmate. Unde pot cere ajutor cetățenii români

Publicat

Este panică în Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate și unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante, magazine. Numarul localităților intrate în carantină a ajuns la 11, din zonele Lodi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate