Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţa Consiliului Judeţean Alba, organizată la Abrud. Discuţii pentru un parc industrial în Apuseni. Proiectele de pe ordinea de zi

Publicat


CJ prefectura albaConsilierii judeţeni din Alba au fost, joi, la Abrud, locaţie unde s-a desfăşurat şedinţa ordinară din luna iunie. Aceştia au aprobat toate cele 10 proiecte pe ordinea de zi şi au fost de acord, în principiu, şi cu propunerea privind crearea unui parc industrial sau a unei zone industriale care să atragă investitori la Abrud şi în Munţii Apuseni.

Proiectele care au fost discutate şi votate se referă la măsuri de urgenţă pentru asigurarea transportului judeţean de persoane, mutarea Centrului Militar Judeţean în sediul de pe strada Regina Maria nr. 6, regulamentul de desfăşurare a Taberei de educaţie ecologică şi turism montan şi actualizarea Monografiei economico-militare a judeţului.

Şedinţa din luna iunie s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud (Pavilion C), la invitaţia consilierului judeţean Virgil Nariţa, care a iniţiat varianta construirii unui parc industrial în oraş.

Consilierul județean Virgil Narița a declarat pentru Alba24 că această inițiativă a fost luată în discuție încă din momentul întocmirii strategiei județului Alba, anul trecut, dată fiind situația grea cu care se confruntă locuitorii din Apuseni, în ceea ce privește locurile de muncă. O soluție pentru dezvoltarea zonei, în condițiile în care alte investiții majore nu s-au concretizat, ar fi crearea infrastructurii în cadrul unui parc industrial.

Consilierul județean susține că se intenționează găsirea unui teren de aproximativ 10 hectare care să fie utilizat pentru crearea unui astfel de parc.

De cealaltă parte, primarul din Abrud, Nicolae Simina, spune că “nu avem posibilitatea să cumpărăm 10 hectare de teren compact, pentru care să asigurăm şi utilităţi”. În plus, atragerea de investitori în zonă este dificilă, dată fiind insfrastructura necorespunzătoare – DN74 şi DN75, care nu sunt reabilitate.

UPDATE: După şedinţa de joi, consilierul judeţean Virgil Nariţa a declarat pentru Alba24 că atât colegii din CJ, cât şi primarul din Abrud şi reprezentanţii CL au agreat ideea construirii unei zone industriale în oraş, pe o suprafaţă de 5 hectare. Astfel, dacă varianta iniţială de 10 hectare pentru parc industrial părea mai greu de realizat, o investiţie pe un teren mai restrâns a primit acceptul de principiu al autorităţilor locale şi judeţene. Urmează să se stabilească modalitatea de asociere sau iniţiere a proiectului privind investiţia. Potrivit consilierului Virgil Nariţa, la şedinţă a fost prezent şi preşedintele Asociaţiei Parcurilor Industriale din România, Emil Nicolae Muntean, şeful Parcului Industrial Cugir, care şi-a manifestat disponibilitatea pentru a acorda consultanţă în acest demers.

Ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri de urgenţă pentru asigurarea continuităţii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, având în vedere Sentinţa civilă nr. 16711 din 17.12.2013, pronunţată de către Tribunalul Cluj în cauza ce formează obiectul Dosarului nr. 10400/ 117/ 2013 (se prelungeşte programul de transport până la 30 septembrie 2015).

2. Proiect de hotărâre privind actualizarea Monografiei economico-militare a Judeţului Alba.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Statului de funcţii al Camerei Agricole Judeţene Alba.

4. Proiect de hotărâre privind încuviinţarea solicitării ce se va adresa Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru emiterea avizului conform în vederea schimbării destinaţiei unui bun imobil, proprietate publică a Judeţului Alba (clădirea de pe strada Petru Dobra 2, în care a funcţionat Şcoala Postliceală Sanitară Alba Iulia şi care va deservi drept sediu pentru Secţia de Recuperare Medicală a spitalului)

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea mutării şi constituirii dreptului de administrare al Centrului Militar Judeţean Alba asupra imobilului situat administrativ în Municipiul Alba Iulia, str. Regina Maria nr. 6, proprietate publică a Judeţului Alba. (în vechiul sediu al CMJ, din Cetatea Alba Carolina îşi va desfăşura activitatea Consiliul Judeţean; AICI, detalii; preluarea-predarea bunurilor în cauză se face în termen de 30 de zile de la aprobarea hotărârii)

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea trecerii unui imobil din domeniul privat in domeniul public al Judeţului Alba (clădirea DGASPC Alba, strada Mihai Viteazul nr. 2)

7. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificarii valorii de inventar a unor bunuri imobile, ca urmare a realizării unor lucrări de investitii (drumuri judeţene, castelul de la Sîncrai)

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de desfăşurare a Taberei de educaţie ecologică şi turism montan – 2015 din cadrul activităţii „Cercuri şcolare de turism”.

9. Proiect de hotărâre privind validarea desemnării unor membri în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba (colonel Felician Itu – inspector şef IJJ Alba, colonel Dorel Sofica – inspector şef ISU Alba, Ioan Vodă – şef Poliţia Locală Alba Iulia)

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor procese-verbale de vecinătate.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Peste 300 de șoferi amendați în două zile, pentru folosirea telefonului mobil la volan. Acțiunile Poliției continuă

Publicat

telefon mobil volan

În doar două zile de la intrarea în vigoare a noilor prevederi privind interzicerea folosirii telefonului mobil și a oricărui dispozitiv mobil în timpul condusului, polițiștii au aplicat peste 320 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea noilor reglementări, informează IGPR. Potrivit sursei citate, sâmbătă și duminică, la nivel naţional, au fost aplicate 310 sancţiuni, în valoare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 540 de ani de la victoria de pe ”Câmpul Pâinii”, împotriva expansiunii otomane. Eroii, comemorați la Șibot

Publicat

Câteva sute de persoane au participat, duminică, la comemorarea celor 540 de ani de la bătălia de pe Câmpul Pâinii, considerată ca fiind cea mai importantă victorie a unei armate creștine, purtată împotriva otomanilor în zona Transilvaniei. Evenimentul s-a desfășurat în Șibot, la monumentul dedicat comandantului armatei  lui Matei Corvin, Pavel Chinezu. Manifestarea a fost […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou set de tratamente inovative pentru boli cronice a fost inclus în lista celor decontate de stat

Publicat

medicamente

Noi medicamente inovative au fost introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice, a anunțat Ministerul Sănătății. Guvernul a aprobat luni, la solicitarea Ministerului Sănătății, hotărârea prin care modifică și completează HG nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte, până în 27 octombrie. Cald și soare, apoi frig și ploi. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, vremea va fi caldă până în 21 octombrie, apoi temperaturile vor scădea de la o zi la alta și sunt așteptate ploi. În Transilvania, în intervalul 14 – 21 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate