Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE | Şedinţă la CJ Alba: Investiţii pentru drumuri, centru de sănătate la Ocna Mureş şi bani pentru cluburi sportive


Publicat

CJ prefectura albaConsilierii judeţeni s-au reunit joi, de la ora 11.00, în şedinţă ordinară, cu 25 de proiecte pe ordinea de zi. Aceştia au avut de aprobat propuneri privind starea de viabilitate a drumurilor judeţene şi consolidarea DJ 705, zona Almaşu – Zlatna, mansardarea clădirii bibliotecii judeţene, amenajarea centrului multifuncţional de sănătate de la Ocna Mureş, subvenţii şi cotizaţii la CSU şi cluburile sportive de handbal de la Sebeş, tenis de la Cugir şi volei de la Blaj.

Alte proiecte se referă la programul Eurodysee în anul 2015 şi bugetele Drumuri şi Poduri Locale, respectiv Parcul Industrial Cugir.

UPDATE: Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate. În plus au fost discutate şia probate alte două proiecte, privind procesul referitor la transportul local (Transgylien – Aiud),  respectiv proiectul Museikon (muzeul de icoane).

Proiectul ordinii de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii la obiectivul „Refuncţionalizare, reabilitare pentru clădire corp C2 în Biblioteca judeţeană cu mansardare„.

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice, faza Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii, pentru obiectivul „Consolidare terasamente şi asigurarea stabilităţii versanţilor pe drumul judetean DJ 705: limita Judeţul Hunedoara – Almaşu de Mijloc – Almaşu Mare – Zlatna (DN 74), de la km 43+228 la km 43+263 si de la km 44+428 la km 44+463″.

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea stării de viabilitate a drumurilor judeţene administrate de Consiliul Judeţean Alba la 31 12.2014.

4. Proiect de hotărâre pentru desemnarea reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generala a Asociaţiei „Tara Vinului” (Ioan Stanciu renunţă la această calitate, din 1 februarie; va fi înlocuit cu Vasile Zaharie, consilier superior la Serviciul dezvoltare, strategii, programe – compartimentul dezvoltare rurală din cadrul Direcţiei de dezvoltare şi bugete)

5. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special şi modificarea contractului de mandat al reprezentantului Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea Comercială „Parcul Industrial Cugir” S.A. (mandat special pentru Marian Florin Aitai, reprezentant al Judeţului Alba în Adunarea Generală a Acţionarilor la Societatea Comercială „Parcul Industrial Cugir” SA; se propunere contractarea unui împrumut bancar de către societate, în valoare de 800.000 lei; banii vor fi folosiţi pentru continuarea lucrărilor de extindere utilităţi şi reabilitare infrastructură; după aprobarea proiectului, se va organiza licitaţie pentru contractarea creditului)

6. Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei Comisiei pentru protecţia copilului Alba.

7. Proiect de hotărâre privind încuviinţarea cererii adresate Consiliului Local al Oraşului Ocna Mureş pentru transmiterea spaţiilor aferente etajului I al clădirii situate in Oraşul Ocna Mureş, str. Axente Sever nr. 43 A (sediul fostului spital din oraş – n.r.), din domeniul public al Oraşului Ocna Mureş şi din administrarea Consiliului Local al Oraşului Ocna Mureş, în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba, în vederea amenajării unui centru multifuncţional de sănătate.

Citeşte şi Ocna Mureş: Centru pentru Turism de Sănătate şi Agrement de 8,4 milioane de euro, în planurile administraţiei locale

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ special preuniversitar de stat din Judeţul Alba, pentru anul 2015-2016.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Programului activităţilor de cooperare externă al Consiliului Judeţean Alba pe anul 2015.

10. Proiect de hotărâre privind acordarea unei subvenţii Clubului Sportiv „Universitatea” Alba Iulia în vederea susţinerii activităţii competiţionale în anul 2015.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea cotizaţiei Judeţului Alba la Asociaţia „Handbal Club Alba-Sebeş”, pe anul 2015.

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea cotizaţiei Judeţului Alba la Asociaţia „Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir”, pe anul 2015.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea cotizaţiei Judeţului Alba la Asociaţia „Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj”, pe anul 2015.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Actului adiţional nr. 5 la Acordul de parteneriat din data de 23.11.2006, încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, prin Municipiul Alba Iulia, Direcţia de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Asociaţia pentru Consiliere şi Asistenţă Specializată ACAS Alba Iulia.

15. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de asociere între Judeţul Alba, prin consiliul judeţean şi Municipiul Blaj, prin consiliul local, în vederea realizării în comun a obiectivului „Amenajare bază de agrement în Municipiul Blaj„.

16. Proiect de hotărâre privind stabilirea preţurilor medii la principalele produse agricole pe baza cărora se calculează veniturile din arendă în anul 2015.

17. Proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar unor unităţi de cult din Judeţul Alba aparţinând cultelor religioase recunoscute din România.

18. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementarii Programului Eurodysee în anul 2015.

19. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 52/27.02.2014 privind aprobarea contractării unei finanţări rambursabile interne/externe în valoare de maxim 20.000.000 lei.

20. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Societăţii Comerciale „Drumuri şi Poduri Locale Alba” S.A. pentru anul 2015.

21. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Societăţii Comerciale „Parcul Industrial Cugir” S.A. pentru anul 2015.

22. Proiect de hotărâre privind constituirea şi utilizarea excedentului bugetului local, în anul 2015.

23. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului general al Judeţului Alba, bugetului propriu al Judeţului Alba, bugetului creditelor interne şi a bugetelor institutiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, pe anul 2015

Buget total 381.587.880 lei, respectiv venituri 274.111.000 lei, cheltuieli: 286.734.560 lei, credite interne: 16.919.410 lei, bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate de la CJ: 94.295.910 lei, din care Spitalul Judeţean Alba: 77.635.460 lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud: 4.719.000 lei, Centrul de cultură “Augustin Bena”: 3.652.000 lei, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia: 3.143.450 lei, Teatrul de Păpuşi “Prichindel” Alba Iulia: 2.120.000 lei, Direcţia Judeţeană de Dezinsecţie şi Ecologizare Mediu: 1.522.000 lei, Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor Alba: 924.000 lei, Camera Agricolă Alba: 580.000 lei.

24. Planul strategic al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba pentru anul 2015.

25. Raportul Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba pe anul 2014 cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor ce-i revin şi a hotărârilor consiliului judeţean.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Cum au ajuns locuitorii unui cartier din Aiud să fie terorizați de câinele agresiv Georgică. Autoritățile încearcă să ia măsuri

Publicat

caine agresiv

Locuitorii unui cartier din Aiud susțin că sunt terorizați de o femeie și câinele ”Georgică” pe care aceasta îl are în grijă. 

Mai exact, în ultima vreme, mai mulți cetățeni ai cartierului Micro au făcut o serie de sesizări telefonice către Poliția Locală Aiud în care s-au plâns de agresivitatea animalului de companie față de oamenii de pe stradă. 

De asemenea și pe un grup de Facebook, dedicat municipiului Aiud au avut loc o serie de discuții în care cetățenii au spus că nu se simt în singuranță când trec pe lângă stăpână și câinele în cauză.

În urma postării, un cetățean, a spus că animalul ar fi mușcat până acum cinci persoane, însă până acum nu a fost nici o sesizare către autorități în acest sens.

Reprezentații Primăriei Municipiului Aiud au declarat pentru alba24.ro că știu de situația provocată de femeie și câinele pe care îl are în grijă și că încearcă să ia măsuri. Aceștia au mai susținut că mai mulți cetățeni ai orașului au făcut sesizări telefonice către poliția locală.

În acest sens, primarul Aiudului, Oana Badea, a făcut o sesizare scrisă către Poliția Municipiului Aiud pentru a

Din câte se pare femeia și câinele sunt aproape de nedespărțit, chiar și când merg în magazine pentru cumpărături.

Potrivit informațiilor obținute de alba24.ro, până în prezent femeia în cauză a fost sancționată de cinci ori pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ca urmare a sesizărilor venite din partea unui număr semnificativ de cetățeni cu privire la pericolul pe care îl…

Posted by Primăria Municipiului Aiud on Monday, January 25, 2021

Cea mai recentă sancțiune, în valoare de 300 de lei, a fost aplicată femeii în urma unui apel la 112. Atunci, femeia s-ar fi aflat într-o piață din Aiud alături de câinele care era agresiv și care i-a speriat pe cei prezenți. Amenda a fost aplicată femeii din cauza faptului că animalul nu avea botniță.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 900 de persoane vaccinate în județ, în ultimele 24 de ore. Nu au fost semnalate reacții adverse imediate

Publicat

În județul Alba au fost vaccinate 900 de persoane, în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP Alba, nu au fost înregistrate reacții adverse sau pierderi de vaccin.

~Luni, 25 ianuarie, în județul Alba au fost realizate 900 de imunizări anti-COVID, astfel: 534 în centrele de faza II (60 la Sebeș, 60 la Blaj, 60 la Câmpeni, 60 la Aiud, 60 la Cugir, 234 la Alba Iulia); 366 în centrele de faza I (spitale) din care 349 reprezintă rapeluri (a doua doză de vaccin).

Nu au existat doze irosite și nu au fost raportate reacții adverse imediate”, transmite DSP.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Stadiul lucrărilor de reabilitare termică a Școlii Generale din Teiuș. Proiect de peste 3,3 milioane de lei

Publicat

Școala Generală din Teiuș va fi reabilitată termic printr-un proiect de peste 3,3 milioane de lei.

Prin acest proiect se prevede realizarea lucrărilor de reabilitare și izolare termică a fațadei, respectiv a pereților exteriori, a soclului, atât pentru partea vitrată, dar și pentru cea opacă, precum și de izolare termică a planșeului peste ultimul nivel încălzit. Proiectul prevede și reabilitarea completă a sistemului de încălzire, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei. 

„Lucrările demarate la Școala Generală Teiuș, corpul de clădire aferent claselor V- VIII, un proiect amplu de reabilitare termică a școlii teiusene, în valoare de peste 3,3 milioane lei vor genera un confort termic și o ventilație corespunzătoare pentru copiii noștri și cadrele didactice ce desfășoară activități în școală, în paralel cu scăderea consumului de gaz și energie electrică, prin folosirea celor mai noi tehnologii în domeniu (panouri foto-voltaice, pompe de caldură, etc).

Lucrarea a demarat prin realizarea termosistemului pardoselelor și va continua conform proiectului tehnic cu celelalte lucrări de înlocuire și izolație”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș. 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Imagine emoționantă cu Dorin și Miky, pompierul din Alba și cățelul pe care acesta l-a salvat din apa înghețată a Târnavei

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne a postat pe contul de Facebook al instituției o fotografie cu un pompier din județul Alba, împreună cu câinele pe care acesta l-a salvat din apele Râului Târnava Mare. 

”Se numește Dorin, are 36 de ani și, nici nu avea cum altfel, este un mare iubitor de animale.

El este pompierul care săptămâna trecută l-a salvat, din apele Râului Târnava Mare în care căzuse, pe Miky, un cățel din rasa Malamut de Alaska.

Citește și: VIDEO: Momentul în care un câine căzut în apele înghețate ale râului Târnava Mare este salvat de pompierii din Blaj

Cei doi s-au revăzut la sediul unității de pompieri, iar Dorin i-a promis noului său prieten că, pe lângă cele două pisici pe care le are acasă, în curând va avea și un câine!” au scris pe Facebook, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne.

Momentul emoționant cu salvarea câinelui în vârstă de 8 ani din apele înghețate a fost surprins de unul dintre salvatorii chemați să intervină la fața locului.

Sursă video: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate