Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

USR Alba cere încetarea de drept a mandatului de primar al lui Gabriel Pleșa. Sesizare la Instituția Prefectului

Publicat

USR Alba a sesizat Instituția Prefectului Alba și secretarul Municipiului Alba Iulia, cerându-le să constate încetarea mandatului lui Gabriel Pleșa, în funcția de primar. 

Reprezentanții formațiunii spun că au luat act de ”demisia anunțată public” de acesta.

Reamintim că primarul Gabriel Pleșa a anunțat că revine în PNL, printr-o postare pe Facebook.

Pleșa a recunoscut deschis în postarea respectivă că revine în PNL: ”Pentru întreg municipiul, drumul meu continuă alături de PNL”.

EDITORIAL: Traseismul ca înțelepciune. Cum a rămas Gabriel Pleșa singurul candidat la Primăria Alba Iulia, dar pe locul doi în sondaje

 • ”Când ai ocazia să te întorci la rădăcini, la matca în care te-ai format ca om politic, nu poate fi vorba de traseism, ci de o alegere înțeleaptă, cea de a reîntregi și întări o echipă care, trecând peste orgolii și asumându-și erorile din trecut, poate performa mai bine ca oricare alta!
 • Dincolo de opțiunea personală și de firescul deciziei de astăzi, asta din punct de vedere afectiv și doctrinar, a contat, în proporție covârșitoare, și mesajul venit din partea albaiulienilor.
  Alba Iulia este un municipiu de dreapta” a scris el pe Facebook.

De asemenea, deputatul Beniamin Todosiu a postat și o captură de pe grupul de WhatsApp al USR Alba, cu mesajul lui Gabriel Pleșa către reprezentanții partidului.

Gabriel Pleșa nu și-a depus oficial demisia pentru că asta ar fi făcut ca, potrivit legii, să își piardă mandatul.

Totuși USR fconsideră însă că există sufiecente dovezi care să arate că de fapt acesta a demisionat din partid.

USR cere încetarea mandatului de primar al lui Pleșa

Președintele USR Alba, deputatul Beniamin Todosiu, a depus la Instituția Prefectului o sesizare prin care îi cere să constate încetarea de drept a mandatului:

”Am sesizat, astăzi, prefectul de Alba și secretarul general al Municipiului Alba Iulia cu privire la încetarea de drept a mandatului primarului Gabriel Pleșa.

Nu este o răzbunare politică, ci este un act de respect față de legea din România. Am așteptat o săptămână ca prefectul sau secretarul general să se autosesizeze, cum îi obligă Codul Administrativ, și să constate încetarea de drept a mandatului primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, ca urma a demisiei anunțate public.

Nu s-a întâmplat acest lucru, astfel încât sperăm că îi va trezi din somn sesizarea noastră.

Fostului meu coleg Gabriel Pleșa îi spun doar că nimeni nu este mai presus de lege și îi recomand să aibă curajul să își asume decizia luată săptămâna trecută, alături de baronii PNL.

Biroul Județean al USR Alba a constatat joi, 14.12.2023, demisia sa din USR în urma anunțului public, dar și a mesajului intern de pe grupul USR Alba, în care își justifica decizia luată de a se întoarce în PNL.

În cazul demisiei, legiuitorul nu stabilește în mod expres forma scrisă a acesteia, astfel încât demisia poate fi orice acțiune, afirmație sau manifestare, exprimată unilateral și adusă al cunoștința publicului printr-o formă de comunicare, prin care o persoană își exprimă dorința de a renunța la calitatea de membru a unui partid politic.

Astfel, gestul primarului Gabriel Pleșa coincide cu încetarea de drept a mandatului de primar, înainte de termen, conform articolul 160, alin 1, litera h) din Ordonanța de Urgență nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul Administrativ care stipulează faptul că mandatul primarului încetează de drept prin „pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales”.

E timpul ca acesta să fie exemplul că în România legea se respectă și nu mai este acceptată fentarea ei prin „șmecherii politice”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. Mark

  luni, 18.12.2023 at 11:57

  Agreed. Whatever it takes. Get that man out. He is a disgrace not only to his party, but to Alba Iulia itself.

 2. Popa marcel

  luni, 18.12.2023 at 13:06

  Apa de ploaie cata vreme nu a demisionat îl suflați de praf.Daca era-i bărbat nenea Benjamin nu mai plingea-i după nenea Gabi.Primaria nu o mai pupați cu alt usr.Candideaza sa te vedem ajungi primar?

 3. pilu

  luni, 18.12.2023 at 13:31

  Măi nea Pleşa, te-ai compromis, păcălicuile ! Aşa-i, când eşti avid de putere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax