Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

Traseismul ca înțelepciune. Cum a rămas Gabriel Pleșa singurul candidat la Primăria Alba Iulia, dar pe locul doi în sondaje

Publicat

Propun să nu se mai facă alegeri la Primăria Alba Iulia. Să i se dea direct lui Gabriel Pleșa funcția de primar, pe baza sondajelor.

Mai mult, să fie lăsat să își aleagă singur și partidul, după numirea în funcție.

Ca un cercetător britanic nebun după găurile negre instabile, Ion Dumitrel l-a absorbit în PNL pe Gabriel Pleșa, primarul haosului cosmic din Alba Iulia, înainte ca acesta să intre complet pe orbita gigantei roșii, PSD.

Motivația liberalilor ar fi aceea că sunt pragmatici: Pleșa stă bine în sondaje. Oricum câștigă, mai bine să câștigăm cu el.

Stă atât de bine încât practic este pe locul doi. Pe primul loc stă ”altul” (unde ”altul” este principala preferință a aproximativ 40% dintre locuitorii orașului).

Doar că nimeni din partid nu înțelege acest cuvânt: altul și mai cum? De la dreapta la stânga… ”altul” nu s-a găsit.

Așa că e bun și Pleșa, acest Messi al administrației locale, candidatul nedorit, dar ales pe bază pragmatism.

De menționat că tot așa au raționat și cei de la PSD. Pe pragmatism. Numai că Pleșa din sondaje nu se potrivește cu Pleșa din târg: un târg ratat, un senator în minus.

Deci hai pe pragmatism. Iar când o dai în pragmatism, o dai și în efectele adverse: Nu mai vezi bine.

Nu mai vezi starea în care este orașul, de la iluminatul public ”gălbui lumânare”, la străzile sparte și lăsate așa, la drumurile neasfaltate, haosul imobiliar, interacțiunea birocrato-catastrofală cu cetățeanul, la lipsa unei strategii pentru Cetate, nivelul provincial la care au ajuns evenimentele publice organizate în oraș și multe, multe altele.

Nu-l mai vezi pe Pleșa nici în postura infantilă de judecător al faptelor Imperiului Austro – Ungar (comise, apropo, de Imperiul Habsburgic) și nici în cea de gură-cască inițiat de Ghiță Funar în tainele tunelurilor dacice care pleacă de sub prima capitală mondială a planetei.

Nu mai vezi nici promisiunile năucitoare de la începutul mandatului.

Doar că alegătorii nu sunt așa ”pragmatici”, ei văd mult mai bine decât politicienii, de unde și faza cu 40% .

Nu e traseism, ne spune Pleșa despre plecarea lui de la USR la PNL (de unde anterior plecase la USR). Este înțelepciune, strecoară cu tupeu tot el, în aceeași frază.

  • ”Când ai ocazia să te întorci la rădăcini, la matca în care te-ai format ca om politic, nu poate fi vorba de traseism, ci de o alegere înțeleaptă” – G.Pleșa.

Doar că, să te întorci la matcă este ilegal, în România. Din acest motiv Pleșa nu migrează decât verbal din stupul USR, la matca PNL, ca să nu își piardă mandatul, conform legii.

Și înainte să fi fost ilegal, acest lucru a fost imoral. De-aia s-a făcut lege.

Acum, PNL va trebui să explice o dată în plus membrilor săi că dușmanul de azi e candidatul de mâine, și invers, dacă e să ne gândim și la Marius Hațegan.

Hațegan a fost lăsat fără ieșire onorabilă din cursa pentru primărie, așa că, (încă) galben de supărare, a demisionat de la conducerea PNL Alba Iulia.

Exact ca la PSD, unde Călin Matieș a pățit același lucru.

Practic, din două viraje de traseist înțelept, Pleșa a rămas singurul candidat la funcția de primar.

Singur – singur, dar pe locul doi, după ”altul”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Gogutza

    miercuri, 13.12.2023 at 20:54

    domnu ziarist, articolul e la fix. exact asa este primarul orasului. Ne-am lamurit cu el…
    dar ce nu sa lamurit: cum domnu ziarist a descoperit doar acum aceste valori ale primarului. Unde erau ziaristii cand el saracu cel chinuit de fostul primar nu avea loc sa se afirme si a plecat ca sa fie victima ? Nu se stia ce capacitati avea el dupa o gramada de ani in administratie?
    tot orasul incepe sa decada si datorita lui…dar de ce nu sa vazut aceasta decadere in „paginile” ziarului? Nu il banuieste nimeni de „necurate” dar de incapacitate nu cred ca poate scapa…de aia era el vesnic vice si nu prim?!
    asa ca domnu ziarist ar trebui sa combateti mai mult si mai bine …ca asa ar fi zis si Caragiale.

  2. Ionut

    miercuri, 13.12.2023 at 21:43

    Eu zic să punem în 2024 o urnă de vot și pe centură 😂! Ca să nu se simtă discriminați traseiștii … ca ne mai și trezim cu vreo plângere pe la CNCD și mai și câștigă nebunu” . Dar stau liniștit ca e “decât” la al doilea partid … și până la anu mai e mult ! Cine știe ? Poate îl invită Andreea Marin la surprize/surprize și se duce totuși la pesede…. Ca tot la Ciolacu i-a rămas inima 😜

  3. Unul

    joi, 14.12.2023 at 11:45

    Cea mai exactă radiografie a „performanțelor” de care a fost în stare primarul orașului „smart”, spart de gropi și înecat de funcționari fără treabă. Singurul merit al acestui personaj ce evoluează crăcănat în diverse străchini, roșii, galbene sau multicolore, este aflatul în treabă. Nu cred că va mai avea vreo șansă să fie reales. Orice contracandidat, fie el și un klingonian rătăcit ar avea mai multe șanse decât el

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax