Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Utilaje de 33 de milioane de euro cumpărate de CNADNR pentru deszăpezire. Vor fi folosite şi pe drumurile din Alba

Publicat

d

deszapezire CNADNR achiziţionează autofreze de curăţat zăpada şi vehicule echipate pentru intervenţii speciale pe timp de iarnă. Va plăti 146,6 milioane lei (33,1 milioane euro), cu TVA, pentru achiziţia acestora, cele mai multe unităţi urmând să fie livrate de compania italiană Fresia.

Contractele au fost atribuite la 24 octombrie prin licitaţie deschisă, pentru cel mai mic preţ.

Pentru 11 din cele 12 loturi scose la licitaţie, contractele au fost adjudecate de Fresia, iar unul a fost atribuit firmei Grădinariu Import Export din Bucureşti, potrivit unui anunţ al CNADNR.

Fresia va livra autofrezele de curăţat zăpada, de capacitate medie şi mare, în vreme ce firma din Bucureşti va furniza vehiculele cu piese utilate pentru intervenţii speciale.

Achiziţia, estimată iniţial la 180 milioane lei, va costa în total 118,2 milioane lei, fără TVA.

Unităţile vor fi livrate direcţiilor regionale din Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj (inclusiv pentru drumurile naţionale din Alba), Braşov, Iaşi şi Constanţa.

Citeşte şi Şase milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene din ALBA pe timp de IARNĂ. 17 rute ÎNCHISE de la 15 noiembrie

Proiectul, care vizează prevenirea şi combaterea înzăpezirii pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, este cofinanţat din fonduri europene.

Reamintim că de întreţinerea drumurilor naţionale pet imp de iarnă s-a ocupa firma Diferit SRL Cluj, care a semnat anul trecut un contract cu CNANR de 8,74 milioane lei cu TVA. De întreţinerea autostrăzii Orăştie – Sibiu se ocupă Conforest SRL, până la 22 iunie 2015, valoarea contractului încheiat pe doi ani fiind de 8,5 milioane lei fără TVA.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax