Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie în Franța și Grecia pentru angajații din domeniul sanitar

Publicat

Grecia ia noi măsuri în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Vaccinarea anti-COVID-19 va deveni obligatorie pentru anumite grupuri profesionale. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a făcut anunţul oficial luni seară.

Vaccinarea obligatorie anti-COVID-19 va începe în căminele de bătrâni, a declarat premierul Greciei. Angajaţii care refuză vaccinarea vor fi suspendaţi începând cu data de 16 august. Pasul următor are în vedere angajaţii din domeniul sănătăţii, de la 1 septembrie. Ulterior, vor fi vaccinaţi toţi membrii Forţelor Armate.

În plus, Mitsotakis a anunţat noi restricţii epidemice cu privire la accesul exclusiv al persoanelor vaccinate în baruri, cinematografe, teatre şi alte spaţii închise.

Măsurile vor fi anunţate de Kyriakos Mitsotakis în cadrul unei apariţii televizate, începând cu ora locală 19:00, scrie Ekathimerini.com

Anterior, purtătorul de cuvânt al guvernului, Aristotelia Peloni, a declarat că noile măsuri au drept obiectiv reducerea ritmului de creştere a numărului de cazuri, înregistrată în mai multe regiuni ale ţării, inclusiv în Creta, Attica sau Marea Egee de Nord.

După Grecia, şi Franţa anunţă vaccinarea obligatorie pentru personalul medical

Președintele francez Emmanuel Macron a anunţat că vaccinarea personalului medical devine obligatorie.

“Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care vor fi în contact cu persoane fragile”, a anunţat Macron, care a avertizat că din “15 septembrie vor fi efectuate controale şi se vor lua măsuri”.

Franţa a reuşit să aducă sub control epidemia de coronavirus, a afirmat, luni seară, preşedintele Emmanuel Macron, estimând că, în 2021, creşterea economică va fi de 6%, dar pledând pentru continuarea campaniei de vaccinare, în contextul apariţiei noilor tulpini.

Preşedintele Franţei a pledat pentru continuarea campaniei de vaccinare.

Vaccinarea va deveni obligatorie pentru persoanele care au contacte cu persoane vulnerabile.

„Ţara noastră se confruntă totuşi cu o reluare puternică a epidemiei care afectează toate teritoriile. Apariţia variantei Delta se traduce prin creşterea contagierilor în întreaga lume. (…) Avem un atu principal: vaccinul.

Ne protejează de varianta Delta şi evită în proporţie de 95% formele grave de îmbolnăvire. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât lăsăm mai puţin spaţiu răspândirii virusului.

Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care intră în contact cu persoane fragile. Din 15 septembrie, vor fi efectuate controale şi vor fi aplicate sancţiuni”, a subliniat Macron.

Din septembrie Franța începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin

În plus, acesta a anunţat că, în septembrie, vor fi chemate la vaccinare persoanele care au primit primele doze în ianuarie şi februarie.

„Vreau să mă adresez celor care s-au vaccinat primii, în condiţiile în care în curând nivelul anticorpilor va scădea.

Începând din toamnă, va fi o campanie pentru administrarea unei doze suplimentare de vaccin, în aceleaşi condiţii ca primele”, a precizat preşedintele Franţei, conform cotidianului Le Monde.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate