Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Veste bună pentru cei care merg la mare: În Mamaia, turiștii nu mai plătesc parcarea pe timp de noapte

Publicat

După un șir lung de critici din partea hotelierilor, dar și al turiștilor consilierii locali din Constanța au votat o hotărâre de consiliu local, prin care plata parcării în Constanța și Mamaia va fi suspendată pe timpul nopții, până la finalul anului.

Parcarea prea scumpă este și unul dintre motivele principale pentru care stațiunea Mamaia a fost evitată de turiști în acest sezon turistic. 

„Plata parcării în Constanța și Mamaia între orele 19:00-09:00 se suspendă până la 31 decembrie inclusiv. Proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța aprobat prin HCL nr.123/2021 a fost aprobat astăzi de consilierii locali.

Obligativitatea plății tarifului de parcare din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv”, au anunțat reprezentații autorităților locale într-un comunicat de presă.

De asemenea se va ajunge la un consens în modul în care hotelierii să închirieze locurile de parcare pentru turiști.

Mai exact va fi vorba despre un abonament prin care, turiștii Aceștia vor putea să parcheze oriunde în zonă, nu doar într-un loc anume, stabilit în prealabil, cum se practică momentan.

Mai mult de atât, hotelierii pot pune la dispoziția turiștilor, locuri de parcare cu 70 de bani pe oră, acesta fiind și cel mai mic tarif care se poate plăti în Constanța pentru parcare.

Momentan în Mamaia, sunt în jur de 6900 de locuri de parcare, potrivit agerpres.ro, însă doar 100 sunt cu abonament unic iar aproximativ 1200 cu abonament suplimentar.

Taxa de parcare eliminată în alte stațiuni de pe litoral

Şi administraţia locală din Mangalia decisese anterior, pe 14 iulie, eliminarea taxei de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp – până la sfârşitul actualului sezon estival.

Turiștii plăteau pentru o zi de parcare – 96 de lei. Prețuri mari la mâncare și cazare

Turiștii plăteau pentru o zi de parcare  în stațiunea Mamaia 96 de lei pe zi, iar cei care nu plăteau suma respectivă primeau amenzi de 500 de lei. Au fost cazuri când pentru un singur minut depășit șoferii au primit 500 de lei amendă.

Stațiunea Mamaia a ajuns și în acest an printre cele mai scumpe de pe litoral, atât la prețul unei nopți de cazare, dar și la suma achitată pentru o zi de parcare a autoturismului. Lăcomia a fost pedepsită de turiști, în Mamaia – perla litoralului românesc-  numărul turiștilor este mai mic cu 30-40% față de anii precedenți.

Terasele din Mamaia sunt goale, iar proprietarii caută soluții să își mențină afacerile deschise. Prețurile mari, plajele lărgite și taxa de parcare sunt doar câteva motive care au dus la această situație.

Prețurile mari și serviciile de slabă calitate i-au făcut pe români să aleagă destinațiile din alte țări. Iar odată cu ridicarea restricțiilor anti-Covid19, le este mai ușor să călătorească.

„Am găsit o Mamaie neîngrijită, părăsită, clădiri abandonate, mizerie multă.”, spune un turist. „Am constatat că plajele sunt goale. Oamenii au văzut, sunt dezamăgiți și merg în alte tari.”, explică alt turist.

Stațiunea Mamaia a avut de suferit imediat după ce toată plaja a fost lărgită, printr-un proiect de 1 miliard de euro finanțat cu bani europeni. Efectele dau bătăi de cap atât afaceriștilor, cât și turiștilor.

Drumul lung până la apă, dar și taxa de 150 de lei pe zi pentru sezlonguri au ținut oamenii la distanță.

sursă: ziare.com, știri.tvr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax