Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Veste bună pentru medici: Vor putea primi, lunar, două salarii minime brute pe țară

Publicat

Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului privind neconstituţionalitatea legii care permite Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor locale să acorde stimulente financiare lunare. Astfel, personalul medical și de specialitate va putea primi stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe ţară.

Citește  și SALARIILE din SĂNĂTATE, din martie 2018. Unele venituri vor depăşi 4000 de euro, altele vor scădea

„În urma deliberării, cu unanimitate de voturi, Curtea a respins obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile art. I din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea art.6 alin.(2) din Legea nr.263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă sunt constituţionale în raport de criticile formulate”, a transmis Curtea Constituţională prin intermediul unui comunicat de presă.

Guvernul a cerut în luna iulie Curţii Constituţionale exercitarea controlului de constituţionalitate a prevederilor potrivit cărora ministerul Sănătăţii, ministerele şi instituţiile cu reţea sanitară proprie, dar şi autorităţile administraţiei publice locale pot acorda personalului medical şi de specialitate stimulente financiare lunare în limita a două salarii minime brute pe ţară.

În sesizare, Guvernul arata că ”începând cu anul 2011, salarizarea personalului din sectorul bugetar este reglementată prin Legea-cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare şi a legilor de salarizare elaborate în baza prevederilor acestei legi.(…) Pe de altă parte, adoptarea acestor măsuri ar putea conduce la un impact financiar suplimentar asupra cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat aferente 2016 de circa 3,2 miliarde de lei, respectiv 5,5 miliarde de lei în 2017”.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax