Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vicepremierul Liviu Dragnea: USL nu renunţă la DESCENTRALIZARE. Legea va fi modificată în acord cu cerinţele CCR

Publicat

USL nu va renunţa la descentralizare, chiar dacă legea a fost declarată neconstituţională de către CCR, susţine vicepremierul Liviu Dragnea. A precizat că aşteaptă motivarea şi se va modifica legea în acord cu cerinţele Curţii, fiind pregătiţi deja paşii de urmat pentru Guvern şi Parlament.

„Discutăm (cu reprezentanţii PSD din teritoriu – n.r.) şi despre descentralizare, pentru că este un proiect la care nu renunţăm. O să aşteptăm motivarea Curţii şi o să continuăm. Vedem ce spune Curtea, modificăm ceea ce ne cere Curtea în legea respectivă, pentru că nu cred că poate fi declarat neconstituţional procesul în sine de descentralizare”, a spus Dragnea.

„Am văzut foarte multe comentarii. Deocamdată, mă abţin până văd motivarea Curţii şi am pregătit deja paşii care urmează să-i facem ca Guvern şi Parlament”, a adăugat Dragnea.

El a precizat că USL nu va renunţa la descentralizare.

„Am fi printre puţinele ţări, dacă nu singura ţară din UE, împreună cu Bulgaria, care nu am avea descentralizare. Până la urmă, decizia şi puterea trebuie duse mai aproape de oameni, nu trebuie să rămână la Bucureşti, cu toate declaraţiile războinice pe care le-am auzit, cu toate afirmaţiile, cu toate aşa-zisele analize. Mergem înainte, pentru că este esenţial pentru reforma administraţiei publice”, a spus Dragnea.

Curtea Constituţională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

„Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională”, se arată în decizia Curţii.

sursa: mediafax

foto: arhivă

Citeşte şi DESCENTRALIZARE: Ce intră în “curtea” CJ Alba, după marea reformă din administraţie. Proiectul de lege adoptat de Guvern

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Whangarei

    luni, 20.01.2014 at 13:00

    Acest om se joaca cu notiunea de =TARA=ca si cum da cu zarurile la jocurile de noroc.-==UNDE NE SUNT BATRINII NOSTRII ISTORICI???Chiar nimeni nu poate organiza o -SOLIDARITATE-impotriva acestor pierderi de timp si idei sudiste.Nu pot realiza ce se intimpla daca fac un prim pas in aceasta directie

    Te joci cu notiunea de tara insule.Nu realizezi ce se v-a intimpla daca faceti un prim pas in ac. directie.Urmarile convin de minune -ardelenilor-care scapa de sudisti.Unde ne sunt istoricii adevarati i cu ce se ocupa acum cind e nevoie de ei??EI TREBUIE SA ORGANIZEZE ===SOLIDARITATEA====si sa actioneze permanent,impotriva ac. indivizi.

    //

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax