Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: 2014, ANUL TRAGEDIILOR AVIATICE. 15 oameni care salvau vieţi au murit în accidente de avion sau elicopter

YouTube video

Publicat

avion prabusit ApuseniSe încheie încă un an care a fost marcat şi de tragedii. 2014 a însemnat şi o perioadă neagră pentru familii şi oameni care au pierdut apropiaţi în accidente aviatice. 15 persoane care salvau vieţi au murit în trei accidente grave, petrecute în Alba – Cluj (Munţii Apuseni), Sibiu şi Constanţa. Au fost momente dure, care au impresionat o ţară întreagă şi care au generat o serie de schimbări. Evenimentele au fost surprinse în imagini, care vor rămâne mărturii desprinse de timp.

Bilanțul pe 2014 al persoanelor decedate în urma unor accidente aviatice produse în țară este cel mai grav din ultimii patru ani, înregistrându-se 15 morți, după prăbușirea unui avion, în luna ianuarie, și a două elicoptere, în lunile noiembrie, respectiv decembrie.

Doar în 2010 s-a înregistrat un număr mai mare de victime, 19, rezultat din catastrofe aviatice după anul 2000. Cele 19 persoane decedate în 2010 și-au pierdut viața după prăbușirea a două aeronave militare, respectiv un avion și un elicopter.

Primul accident aviatic din anul 2014 a avut loc pe 20 ianuarie, când un avion ușor, de mici dimensiuni, de tip BN2, care transporta o echipă medicală s-a prăbușit în Munţii Apuseni, între comuna Horea şi județul Cluj, iar pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața.

Citește și VIDEO: FILMARE AERIANĂ de la locul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni: Ce au văzut pasagerii în momentul în care s-au prăbușit

Cel de-al doilea accident aviatic din acest an a avut loc în data de 21 noiembrie. Opt militari şi-au pierdut viaţa și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, pe raza localității sibiene Mălâncrav. Accidentul s-a produs la ora 10.40, iar elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu. Pe data de 8 decembrie, pilotul militar care a fost rănit a murit.

Citește și UPDATE | ELICOPTER MILITAR PRĂBUŞIT în SIBIU. Un tânăr din ALBA IULIA şi-a pierdut viaţa. Bilanţul tragediei, OPT victime

Cel mai recent accident aviatic a avut loc la data de 15 decembrie, un elicopter SMURD care se afla în misiune prăbușindu-se în lacul Siutghiol, iar toți cei patru membri aflați la bord pierzându-și viața.

Imagini cu aceste evenimente au fost cuprinse într-un film realizat de Centru de Imagine şi Claboo Media (imagini Cătălin Cădan si Bogdan Dumitru):

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ddddd

    miercuri, 31.12.2014 at 02:31

    Din cei 15 care „salvau vieti” de fapt doar 6 salvau vieti. Cei 9 militari nu salvau nimic. Erau militari.
    Iar din cei 6 care intr-adevar putem zice ca salvau vieti, doar 3 salvau efectiv, restul fiind pilotii.
    De aici rezulta ca cele 15 persoane din articol care salvau vieti au fost de fapt 3…cel mult 6.
    Cei 4 evanghelisti au fost 3: Luca si Matei.:))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate