Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ambele grupuri de pelerini din Alba s-au întors acasă din Israel. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei de Alba Iulia

Publicat

Cele două grupuri de pelerini din județul Alba care au fost blocate în Israel din cauza atacurilor teroriste au ajuns acasă. 

Este vorba despre un grup de 29 de persoane din Alba Iulia, condus de preotul Nicolae Topîrcean și unul de 49 de persoane, din Munții Apuseni condus de preotul Adrian Rednic. 

Infomația că cele două grupuri s-au întors acasă în condiții de siguranță a fost comunicată de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei de Alba Iulia, Oliviu Botoi, pentru alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: Grup de 49 de turiști din Apuseni, BLOCAȚI într-un hotel din Palestina. Nu pot pleca nici spre Tel Aviv, nici spre Amman

Acesta a precizat că imediat după aflarea veștii că cele două grupuri au rămas  blocate în țara afectată de atacurile teroriste, Arhiepiscopia a făcut imediat solicitări pentru aducerea în țară.


Oliviu Botoi a mai precizat că cele două grupuri au vizitat până sâmbătă mare parte din obiectivele propuse, iar în timpul atacului oamenii erau la hotel.

Reamintim că a fost vorba despre un grup format din 28 de persoane din Alba Iulia, coordonat de preotul Nicolae Topîrcean, care se afla duminică la un hotel din Bethleem și un grup de pelerini, format din 49 de persoane din zona Apuseni, însoţit de preotul Adrian Rednic, a rămas de sâmbătă în Ierihon – unde se aflau, potrivit programului de pelerinaj, în momentul izbucnirii evenimentelor.

CITEȘTE ȘI: Un al doilea grup de pelerini din Alba, blocat în Israel. Arhiepiscopia Ordodoxă va suporta costurile repatrierii pentru toți

Israelul şi Fâşia Gaza au intrat în război sâmbătă, după ce aripa militară a mişcării islamiste palestiniene Hamas a lansat o ofensivă surpriză, lansând mii de rachete şi infiltrând luptători pe teritoriul israelian pe uscat, pe mare şi pe calea aerului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax