Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Autostrada demolată. CNADNR va lucra în schimburi, inclusiv în weekend, pentru a termina reparaţiile între Cunţa şi Sălişte

Publicat

autostrada orastie sibiu cunta saliste CNADNR intenţionează să lucreze în schimburi, inclusive în weekend, astfel încât reparaţiile la tronsonul demolat între Cunţa (judeţul Alba) şi Sălişte (judeţul Sisibu) să fie gata la 30 septembrie, iar circulaţia să se reia în condiţii de siguranţă.

Însă în prezent lucrează doar 12 angajaţi la repararea şoselei, potrivit digi24.ro. Termenul de 30 septembrie marchează un an de când autostrada a crăpat din cauza infiltraţiilor de apă.

La repararea celor 22 de kilometri dintre Cunţa şi Sălişte, parte a autostrăzii Orăştie-Sibiu, se va lucra în schimburi. Treaba angajaţilor CNADNR este să reconstruiască cei 225 de metri care au fost demolaţi în septembrie anul trecut, după ce a fost descoperită apă la 8 metri sub asfalt.

„Sunt în jur de 12 oameni care fac trasare. Deja s-a început excavarea în zonă. Or să fie două schimburi. Ne-am propus să lucrăm sâmbătă şi duminică,” spune Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Compania de Drumuri a aprobat săptămâna trecută proiectul pentru reconstruirea părţii demolate. Potrivit acestuia, în zonă va fi construit un sistem amplu de drenare a apei şi abia peste acesta se va reface autostrada. Sistemul de drenaj se va întinde pe mai mult de 800 de metri, pe două niveluri.

Şeful Companiei asigură că vor fi rezolvate şi alte probleme şi că alunecările de teren sau degradările de la viaductul de la Aciliu nu pun în pericol siguranţa traficului.

Bucata de 22 de kilometri dintre Cunţa şi Sălişte a costat peste 600 milioane de lei, fără TVA.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Promisiuni noi de la CNADNR. Când se deschide Autostrada Sebeş-Turda şi ce se întâmplă cu tronsonul dintre Cunţa şi Sălişte

Citeşte şi AUTOSTRADA Orăștie – Sibiu: Soluția pentru lotul demolat, avizată de CNADNR. Drenaje pe 800 m pentru scoaterea apei din fundaţie

surse: digi24.ro, cnadnr.ro (Facebook)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax