Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Capcană pentru capturarea ursului care a terorizat timp de două săptămâni locuitorii din Pâclișa

Publicat

YouTube video

O cușcă pentru capturarea ursului care a terorizat de două săptămâni comunitatea din Pâclișa a fost pregătită și armată, luni seara, pentru a atrage animalul. Au fost folosite bucăți de carne, cu care au fost unse grilajele. Autoritățile au ordin de capturare și relocare a animalului.

Cei care se ocupă de pregătirea cuștii sunt reprezentanți ai unui ONG – Fauna & Flora International. Procedura nu a putut fi demarată până acum, deoarece era așteptat ordinul pentru a acționa în acest caz. După ce ursul va intra în cușcă, acesta va fi tranchilizat și relocat. Efectul tranchilizantului durează doar 7 minute.

Reamintim că ordinul de tranchilizare, capturare și relocare a fost publicat la sfârșitul săptămânii trecute, în Monitorul Oficial, detaliu birocratic ce era așteptat de zile bune de locuitorii care se tem să iasă din case, în cartierul Pâclișa al orașului Alba Iulia. Chiar dacă la Pâclișa este vizat un singur urs care a atacat într-o gospodărie, ordinul a fost dat pentru trei urși, având în vedere că în apropiere au fost observate exemplare care aveau aspect diferit.

Vezi și: UPDATE VIDEO: TEROARE la Pâclișa. URSUL A ATACAT într-o gospodărie. Jandarmii au izolat zona și au încercat să-l gonească

Joi seara, unul dintre urși a fost alungat de jandarmi, după ce se apropiase de o zonă cu case. Alt urs se afla atunci într-o vale adâncă și devora un porc pe care îl luase cu o seară înainte din gospodăria unui localnic.

Dacă, la început, animalele păreau pașnice, după ce ”s-au obișnuit” cu împrejurimile, au atacat animale din gospodăriile oamenilor.

Vezi și: VIDEO: Proprietarul scroafei omorâte de ursul de la Pâclișa, amendat de DSVSA Alba. Și cu animalele mâncate, și cu banii luați

Se pare că în jurul municipiului Alba Iulia, la o distanță mai mică de 15 kilometri, au fost reperați în total 8 urși: doi la Pâclișa, unul la Schit, unul la Ampoița și unul în zona Berghin până la Dumitra. O ursoaică cu doi pui a fost văzută vineri la Șard, iar autoritățile au avertizat populația.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax