Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Alba despre situația elevilor care au fost în excursia din Italia

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului Județean Alba au făcut luni o serie de precizări cu privire la excursia în Italia la care au participat 45 de elevi și 5 profesori (plus un student, copilul unui profesor).

Potrivit informațiilor oficiale, copiii vor rămâne acasă în următoarele două săptămâni, sub supraveghere. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba știau de situație și au discutat permanent cu profesorii care îi însoțeau.

Citește și: VIDEO Copiii și profesorii din Alba, plecați în excursie în Italia, au ajuns în țară. Medic, la Vama Borș: Nu prezintă simptome

”Părinții erau agitați și insistau să plece copiii acasă. Am luat legătura cu organizatorul excursiei și ei nu puteau pleca pentru că autocarul trebuia să stea nouă ore, tahograf… știți care-i regula, sunaseră la Consulatul din Trieste al României și cei de acolo nu au putut să îi ajute cu alt mijloc de transport sau cu șofer, le-au cerut să rămână în camere și dimineața la șase. În jurul orei 11 erau ajunși în Slovenia. Copiii se simțeau bine, pe tot parcursul drumului am ținut legătura cu doamna profesoară, a sunat-o la un moment dat și doamna ministru… au fost așteptați cu poliție… sunt toți în carantină la domiciliu.

Am participat și eu la o întâlnire, să se găsească niște spații pentru izolare, nu neapărat pentru copiii ăștia, ca perspectivă, dacă se va întâmpla la un moment dat ceva. Se caută acele spații, s-au identificat câteva, dar probabil Prefectura va da mai multe detalii. Important e că copiii sunt ok, sunt veniți acasă, vor sta două săptămâni acasă.

Să sperăm că nu se va întâmpla nimic, dacă se va întâmpla, vor fi mutați dar nu e rolul nostru să găsim spații” a declarat inspectorul general Cornel Sandu.

Citește și HARTA LIVE a evoluției epidemiei de CORONAVIRUS. Bilanțul infecțiilor cu COVID-19, la nivel global, actualizat non-stop

Citește și DSP Alba: ”În județ nu există niciun caz și nicio suspiciune cu privire la prezența coronavirus”

 
 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Nicolae Mariana

    luni, 24.02.2020 at 13:14

    Si pina la depistarea unui asa zis caz de infectare cu virus, unii dintre parinti sau fratii acestora circula fara nici o protectie pentru semenii lor. Este normal? Asta-i carantina?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax