Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ce spune primarul Gabriel Pleșa despre un eventual troc cu PNL care l-ar face parlamentar și care este relația cu USR Alba

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a vorbit în studioul Alba24 despre relația sa cu USR la nivel local, dar și despre discuțiile purtate în mediul politic, despre un eventual troc cu PNL prin care el să ajungă parlamentar pentru a lăsa cale liberă unui liberal la primărie. 

În primul rând, Pleșa a negat o serie de informații apărute pe marginea unei înțelegeri prin care liberalii ar încerca să evite canibalizarea voturilor de pe centru dreapta din Alba Iulia între Pleșa și candidatul PNL.

Vezi și VIDEO: Declarație SURPRINZĂTOARE a primarului USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, despre o candidatură viitoare din partea PNL

Pentru ca liberalul să aibă mai multe șanse, PNL Alba ar fi fost gata să ”sacrifice” un post eligibil de parlamentar, pentru Pleșa.

De asemenea, primarul din Alba Iulia a vorbit deschis și despre relația cu USR, un partid care în ciuda faptului că a câștigat cea mai importantă primărie din județ, nu i-a oferit nici o funcție politică, în ierarhia internă.

Toate detaliile, în VIDEO.

Gabriel Pleșa: Eu de două ori am fost pe lista parlamentarilor Partidului Național Liberal și de fiecare dată s-a oprit deasupra mea.

Intrarea în Parlament… Da, într-un timp mi-am dorit să mă duc în Parlamentul României și tot așa pentru un mandat maxim două, pentru că știam că că sunt niște probleme penru care trebuie luptat de la nivel național. N-a fost să fie.

Eu m-am născut la Alba Iulia. Dat fiind că domnul Hava a decis să nu meargă mai departe, am zis da, vreau să candidez, pentru a încerca să determin acea schimbare pe care o cred benefică pentru oraș.

Angrenându-mă în acești doi ani în tot ce înseamnă problemele locale, vă spun sincer că nu m-am gândit să plec într-o funcție politică.

Dacă o fi să plec, plec în privat, la afacerea mea…

Înțeleg rostul întrebării… Ziceți dacă cumva mi s-ar propune poate la schimb să mă duc în politica națională și să las…

Reporter: Să lăsați locul liber la Alba Iulia pentru eventualul candidat al PNL…

Gabriel Pleșa: N-o să fac niciodată un astfel de troc și vă spun și de ce. Chiar dacă sunt astfel de calcule într-un partid politic, niciodată nu-mi voi permite să mă joc cu voturile albaiulienilor.

Pentru mine nu este importantă acea funcție…

Reporter: Relația cu USR. În momentul de față dumneavoastră nu conduceți în USR nici măcar organizația municipală. Sau poate nu v-ați dorit mai mult?

Gabriel Pleșa: Nu am intrat într-o astfel de cursă, mi-am depus doar candidatura la biroul județean, unde și sunt, și acolo, în ultimă instanță, pentru că mi-au spus din colegi, inclusiv președintele partidului, domnul primar, nu se poate să nu fii măcar în biroul județean…

Reporter: Dar trebuie să recunoașteți că este o situație neobișnuită.

Gabriel Pleșa: Da, poate anormală! Dar știți de ce? Pentru că eu am vrut în primul rând să dovedesc și să văd și pe sondaje de opinie că sunt un lider în partid, că aduc voturi.

Chiar dacă colegii sunt mai tineri, am vrut să capete încredere în mine că sunt un lider potențial, prin care se ridică și partidul și organizația municipală. Și după aceea să vină ei să mă propună (…)

Nu vă ascund că și liderii naționali îmi solicită tot mai mult în ultimul timp să mă implic și în viața politică a partidului.

Reporter: Considerați că față de perioada alegerilor, USR a pierdut sau a câștigat procente în județ și în Alba Iulia?

Gabriel Pleșa: USR a pierdut puțin teren și ieșind atunci de la guvernare și după acea fuziune cu PLUS. (detalii în VIDEO).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 04.11.2022 at 16:16

    Păcat, liberalii la Primărie nu vor mai avea acces, pentru că dispun doar de ciurucuri. Şi uite aşa ajunge Mătieş cu ajutorul PNL, primar. Gândire de retardat. Ca şi în multe cazuri. Pe ăştia politica mai mult îi încurcă decât să-i ajute, dar nu s-au prins.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax