Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO COMPARAȚIE 2020 vs 2021: Cum au evoluat lucrările din șanțurile Cetății Alba Iulia, în șapte luni

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF0YlQsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Lucrările avansează la proiectul de amenajare a șanțurilor exterioare ale Cetății Alba Carolina, pe latura de Nord. La începutul lunii aprilie 2021, pe șantierul din Alba Iulia se lucrează la sistematizarea terenului și la realizarea rețelelor de iluminat. 

Reamintim faptul că în luna septembrie 2020, după emiterea ordinului de începere a lucrărilor, muncitorii au intrat cu utilajele în  zona adiacentă străzilor Decebal – Gemina – Aurel Vlaicu, până aproape de Hotel Cetate. Aceștia au „croit” pentru început un drum prin spațiile neamenajate, care erau ocupate parțial cu grădini private.

Contractul pentru amenajarea unei noi părți din Cetatea Alba Carolina a fost câștigat de asocierea dintre Elis Pavaje SRL (lider) și Total Business Land S.R.L. (asociat). Valoarea de atribuire a contractului a fost de 5.808.034,35 lei fără TVA.

Vezi și Latura de Nord a Cetății Alba Carolina va fi restaurată cu peste 5,8 milioane de lei. Licitația, câștigată de Elis Pavaje

Despre proiect:

Proiectul presupune realizarea de noi spații urbane destinate activităților de recreere prin amenajarea unui parc situat în șanțul perimetral al Laturii de Nord a Cetății Alba Carolina pe o suprafată ce însumează peste două hectare, contribuind astfel la creșterea atractivității Cetății, înfrumusețarea și regenerararea mediului urban.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt crearea de zone verzi pe latura nordică perimetrală a Cetății Alba Carolina în suprafață de 26.476 mp, într-o perioadă de 12 luni.

Totodată se urmărește crearea de facilități pentru recreere pe terenurile amenajate: trasee de vizitare mobilate, piste biciclete, module de odihnaă într-un spațiu deschis nou creat în zona perimetrală nordică a Cetății Alba Carolina, pe o suprafață de 29.000 mp.

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

Alte detalii despre proiect

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 06.04.2021 at 19:40

    Iar il faceti puturos pe unul numit Hava.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax