Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Concurs de gătit mâncare de spital cu 22 de lei. Zeci de bucătari, inclusiv din Alba, în competiție. Meniurile prezentate

Publicat

Bucătari din 28 de spitale de stat din țară, inclusiv cel din Alba Iulia, au participat la un concurs organizat la Sighișoara. Au avut de demonstrat cum se pot pregăti meniuri gustoase, în limita sumei modeste reprezentată de alocația de hrană oferită de stat, pentru pacienți.

Evenimentul ” Meniuri de spitale medicamente pentru suflet” este organizat în perioada 11-13 mai, de către Spitalul Municipal Sighișoara, în colaborare cu Federația Sanitas din România.

În cadrul evenimentului a fost organizat și un concurs între blocurile alimentare din cadrul spitalelor de stat.

Ce au gătit bucătarii din spitale

În suma disponibilă pe zi, de 22 de lei, bucătarii au trebuit să încadreze meniul mesei principale în 10-15 lei de persoană. De asemenea, au avut de asigurat pacienților nutrienții de care au nevoie, inclusiv carne și legume, potrivit stirileprotv.ro.

Bucătarii au ales meniuri precum piept de pui la cuptor cu sos de brânzeturi și parmezan cu salată de rucola, salău de nil cu legume la grătar, desert Pavlova cu spumă de căpșuni sau musaca de cartofi ori supă de vită cu clătite Julien, orez cu piept de pui și desert prăjitură cu brânză.


Aceștia recunosc că puțini pacienți primesc asemenea mâncăruri. Spun că bucătăriile spitalelor nu sunt dotate corespunzător și nici personalul nu-și prea dă silința. Evenimentul a fost organizat special ca să schimbe mentalitatea colegilor din acest sector, potrivit sursei citate.

UPDATE: Echipa din Alba prezentă la competiție și meniuri prezentate (imagini: Facebook)

Creșterea calității serviciilor oferite pacienților

”Ne dorim o competiție la nivel național, sinceră, deschisă, dedicată calității și siguranței alimentare, gastronomiei și gastrotehniei de calitate, esteticii și inovației alimentare, dar mai ales un eveniment care să contribuie la creșterea calității vieții pacientului.

Sperăm să schimbăm în timp imaginea actuală neprietenoasă a meniurilor din spitale, cu una care să ne inspire încredere, noutate și valoare nutritivă prin dedicația personalului implicat.

Sperăm ca această inițiativă să schimbe mentalități în primul rând si să ofere încredere personalului blocurilor alimentare de spitale că pot contribui la creșterea calității serviciilor oferite pacienților, iar conducerile unităților și instituțiile abilitate să susțină în continuare acest țel”, au precizat organizatorii.

În această perioadă Ministerul Sănătății are în curs de elaborare un ghid de bune practici privind hrana bolnavilor din spitale.

foto: captură video Facebook/RadioSon Sighisoara

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax