Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: Desfășurare de forțe la Blaj, pentru pregătirea vizitei Papei Francisc. Orașul, împânzit de agenți de securitate

Publicat

YouTube video

Desfășurare de forțe la Blaj, în contextul vizitei Papei Francisc în România. Sute de agenți ai serviciilor de informații, polițiști, jandarmi și reprezentanți ale altor structuri ale statului, au realizat o repetiție generală a momentului vizitei, sub comanda SPP.

Organizatorii vizitei de stat a Papei Francisc la Blaj, au realizat o repetiție generală la rece, a tuturor momentelor acestui eveniment. Încă de la intrarea în oraș, mașinile de Poliție și agenții de circulație au putut fi observați la aproape fiecare intersecție.

Au fost exersate fluzurile de intrare auto și zonele de acces spre punctele ”fierbinți” ale evenimentului: zona pieței centrale și zona Câmpiei Libertății, acolo unde Papa se va întâlni cu aproximativ 50.000 de pelerini veniți special să îl vadă.

c

Cerul Blajului a fot survolat de două elicoptere, iar orașul a fost împânzit de forțe de securitate, pompieri, agenți în civil și tehnică specifică serviciilor de protecție și pază.

La fața locului a fost prezent și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, căruia i s-au prezentat câteva elemente legate de organizare.

YouTube video

Totodată au fost simulate mai multe momente importante: deplasarea coloanei care va însoți papamobilul, mașina cu care se va deplasa Papa, dar și sosirea în Piața 1848, precum și o intervenție a pompierilor, în aceeași piață.

În cadrul simulării a fost cuprins inclusiv zborul elicopterului care îl va aduce, în dimineaţa de 2 iunie, pe Suveranul Pontif la Blaj de pe aeroportul din Sibiu.

Toți timpii de intervenție au fost coronometrați și urmează ca alte simulări să aibă loc și în zilele care urmează.

e

YouTube video

Comunicatul oficial al instituțiilor implicate:

”Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, din care fac parte reprezentanţi ai MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, a organizat şi în această săptămână analize şi recunoaşteri detaliate ale elementelor operative şi tactice pentru implementarea măsurilor de securitate premergătoare vizitei Suveranului Pontif.

Vezu și: Vizita Papei la Blaj: Cum trebuie să se îmbrace pelerinii care vin pe Câmpia Libertății. Accesul, cu 4 ore înainte

O astfel de întrunire, cu caracter tehnic a avut loc azi la Blaj, fiind stabilite, la faţa locului, ultimele amănunte ale măsurilor de securitate ce se impun pentru un eveniment de o asemenea importanţă.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” a dimensionat acţiunile ce vor avea loc în Blaj, pentru a veni în întâmpinarea dorinţei locuitorilor de a păstra ritmul normal al vieţii cotidiene, dar şi în sprijinul celor sosiţi special cu prilejul acestor momente istorice.

Securitatea la nivel național a întregii vizite este asigurată și coordonată, în ansamblul ei, de către Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”

Vezi și: VIDEO: Imn dedicat vizitei Papei Francisc în România. TEXTUL cântecului ”Să mergem împreună”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax