Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Disperarea unei familii din Vințu de Jos: Zile și mai ales nopți infernale, lângă o fabrică amplasată la 10 metri de casă

Publicat

Coșmarul unor locuitori din Vințu de Jos, ale căror case se află în imediata apropiere a unei fabrici de pavaje, continuă și în 2021. După nenumărate sesizări și apeluri la autorități, situația lor nu este rezolvată nici acum.

Fabrica aparține companiei Elis Pavaje, iar zgomotul infernal produs de utilaje, atât ziua dar mai ales noaptea i-au adus la disperare, de mai mult timp. Oamenii spun că vacarmul începe de pe la ora 20.00 și continuă până la orele 7.00-8.00.

În sesizările anterioare, aceștia au amintit că uneori au nevoie de sedative ca să se poată odihni noaptea, în gălăgia infernală făcută de ”vecini”. Oamenii locuiesc acolo din 1975.

”Am revenit cu groaznica noastră problemă referitor la zgomotul pe timpul nopții produs de punctul de lucru a lui ELIS PAVAJE din Vințu de Jos. Ne întrebăm: Oare noi, restul cetățenilor de ce să mai respectăm legile acestei țări?

Păi să facem ca și  ei, să încălcăm legea și, când suntem sancționați, să le zicem organele statului, că așa cum ELIS PAVAJE poate să încalce orice lege a acestei țări, noi de ce să nu o facem? Legea spune clar că la minim 500 m față de zona de locuit trebuie să le fie amplasat fabrica, ei au 10 m! Produc zilnic sute de tone de beton necesar fabricării bolțarilor și pavajelor. Într-un stat ne-corupt, asta nu se întâmpla. România e țara corupției!

Efectiv își bat joc de noi. Și autoritățile statului îi ocrotesc ca să-și poată bate joc de noi”, spune unul dintre proprietarii caselor învecinate cu fabrica din Vințu de Jos.

Oamenii au făcut reclamații la DSP, la Primărie, la Garda de Mediu, și-au făcut singuri măsurători de zgomot și tot degeaba. Spun că fabrica a fost și amendată, însă compania a contestat-o în instanță. Coșmarul continuă iar forța și influența companiei par să intimideze autoritățile care ar trebui să aplice legea.

În urma sesizării făcute de cetățeni DSP Alba a amendat firma respectivă. Amenda a fost contestată în instanță iar alte măsuri nu pot fi luate decât după ce va fi dată o sentință definitivă. DSP ar putea sa suspende activitatea firmei de la Vințu de Jos până când aceasta va intra în legalitate.

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba: ”Urmare a controalelor DSP Alba , societatea reclamată a fost sancționată cu amenda maxima de 10.000 de lei pentru nerespectarea distanței minime prevăzută de legislație și a fost dispusă efectuarea unui studiu de impact așa cum prevede legislația.

Sancțiunea contravențională a fost contestată în instanța de către societatea verificată, fondul a fost câștigat de DSP Alba, se așteaptă conform legislației în vigoare decizia instanței de apel.

În cazul în care și aceasta instanță va da câștig de cauză DSP Alba, inspectorii instituției vor dispune efectuarea în regim de urgență a unui studiu de impact și intrarea în legalitate” a precizat Sinea. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    luni, 18.01.2021 at 12:34

    Doar in Romania legile sunt proaste sau de forma, ori cu reminiscente comunistoide!
    Industria trebuie sa fie in afara orasului, nu in oras!
    Casele ramase intre blocuri nu ar trebui sa aiba voie sa se incalzeasca iarna cu lemne…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax